Kies nú voor een abonnement met korting Word abonnee
Abonneer nú met korting Word abonnee
  1. Nieuws

    Miljuschka in Japan: "Tentakels zuigen zich vast in je mond"

    In een poging de geheimen van de Japanse keuken te ontrafelen, waagt Miljuschka Witzenhausen zich vanaf vanavond aan extreem giftige en nog bewegende visgerechten.
    25 februari 2019
    comments 0
    Miljuschka in Japan:

    Wat kunnen we verwachten van Miljuschka in Japan?

    “Het wordt een culinaire rondreis door een land met een prachtige natuur, eeuwenoude tradities en een rijke historie. In de Japanse eetcultuur moet alles van de hoogste kwaliteit en verser dan vers zijn. Ik maak kennis met de beste chefs en mooiste ingrediënten.”

     

    Wat is het meest bijzondere wat je op je bord hebt gekregen?

    “Ik heb culinaire Russische roulette gespeeld door het eten van kogelvis. Dodelijk bij de kleinste bereidingsfout. Ik moest het van mezelf proberen, omdat het een grote pijler in Japan is. Die nacht heb ik mijn wekker elk uur gezet om te checken of mijn zenuwstelsel niet platgelegd was.”

     

    Verder nog iets bizars geprobeerd?

    “Ik heb inktvis op die zó vers wordt gesneden dat de tentakels zich in een laatste stuiptrekking vastzuigen in je mond. Gek genoeg smaakt het boterzacht, maar de gedachte dat het nog beweegt in je mond en zich eventueel kan vastzuigen in je slokdarm, vond ik doodeng.”

     

    Hoe was het om dit programma samen met je vriend Philip te maken?

    “Producties als dit zijn zeer intens. Dat is bijna alleen te doen met degene van wie je houdt. Het is wel een uitdaging om het relationeel gezien te overleven. Er komt veel stress bij kijken. Dat reageer je als eerste af op degene van wie je houdt. Wat ons overeind houdt, is een gedeelde liefde voor eten. Zonder hem was dit nooit zo’n mooi programma geworden.”

     

    Was het ook een romantische reis?

    “Natuurlijk is het fijn dat je ‘s avonds tegen elkaar aan kunt kruipen, maar dat is een andere modus dan samen chillen. Filmen op locatie is bikkelen. Business class? Dikke hotels? Laat me je uit die droom helpen. We verblijven in budget hotelletjes en we reizen lekker economy.”

     

    Mooiste herinnering aan Japan?

    “Op duizend meter hoogte heb ik met een wasabiplant in mijn hand intens gelukkig zitten wezen. Ik heb gehuild vanwege het fenomenale uitzicht, de unieke smaak van de wasabi en vanwege mijn hoogtevrees. De laatste paar honderd meter omhoog moesten we in een ijzeren bak op een rails afleggen. Een try before you die momentje.”

     

    Volgende culinaire trip?

    “Mexico staat ook hoog op mijn lijst. Ik zou ook een mooi programma willen maken over eten in Nederland. Er zijn nog zoveel dingen die ik culinair wil uitspelen. Dat blijft een ontdekkingstocht zonder einde.”

    Miljuschka in JapanMiljuschka Witzenhausen24KitchenJapanculinairkogelvis
  1. TV-TIP Lewis

    Lewis
    RTL 8 om 20:25 uur
    Na een rondje hardlopen wordt de 23-jarige Rose Anderson dood in een rivier gevonden. Haar huisgenoot Chloe vertelt Lewis, Hathaway en Maddox dat Rose bloedbonje had met haar minnaar, professor astrofysica Felix. En laat hij nou getrouwd zijn met haar scriptiebegeleider Philippa. Heeft een van hen Rose naar de eeuwige jachtvelden gestoken of heeft het onderwerp van haar proefschrift iets met haar dood te maken? De zaak komt in een stroomversnelling als Chloe’s vriend op de vlucht slaat. Maar dan valt er een tweede slachtoffer…

    TV-TIP Het Roer Om

    Het Roer Om
    SBS 6 om 20:30 uur
    Het idee om de eeuwigdurende kuierlatten te nemen speelt al lang bij Almeloërs Sven en Cariena. Slowakije, Tsjechië en Polen passeren de revue, maar de keuze valt uiteindelijk op Duitsland, vooral omdat ze al een lekker woordje Duits spreken. In het gehucht Wurz­bach huren ze twee vrijstaande huizen: een om zelf in te wonen, de ander voor de verhuur. Maar als blijkt dat de huurbaas niet van plan geld in het gedateerde vakantiehuis te pompen, worden ze gedwongen op een andere manier aan inkomsten te komen. Voor Sven en Cariena lijkt niets anders op te zitten dan een baan te zoeken.

    Interview

    • *

      Margreet Beetsma

      Editie NL

      Editie NL bestaat op 7 april 20 jaar. Presentatrice Margreet Beetsma (49) over het succes van het creatieve actualiteitenprogramma: “Wij kunnen van een hoopje modder een gebakje maken.”
      Reacties0 reactie(s)