Kies nú voor een abonnement met korting Word abonnee
Abonneer nú met korting Word abonnee
  1. Nieuws

    Miljuschka in Japan: "Tentakels zuigen zich vast in je mond"

    In een poging de geheimen van de Japanse keuken te ontrafelen, waagt Miljuschka Witzenhausen zich vanaf vanavond aan extreem giftige en nog bewegende visgerechten.
    25 february 2019
    comments 0
    Miljuschka in Japan:

    Wat kunnen we verwachten van Miljuschka in Japan?

    “Het wordt een culinaire rondreis door een land met een prachtige natuur, eeuwenoude tradities en een rijke historie. In de Japanse eetcultuur moet alles van de hoogste kwaliteit en verser dan vers zijn. Ik maak kennis met de beste chefs en mooiste ingrediënten.”

     

    Wat is het meest bijzondere wat je op je bord hebt gekregen?

    “Ik heb culinaire Russische roulette gespeeld door het eten van kogelvis. Dodelijk bij de kleinste bereidingsfout. Ik moest het van mezelf proberen, omdat het een grote pijler in Japan is. Die nacht heb ik mijn wekker elk uur gezet om te checken of mijn zenuwstelsel niet platgelegd was.”

     

    Verder nog iets bizars geprobeerd?

    “Ik heb inktvis op die zó vers wordt gesneden dat de tentakels zich in een laatste stuiptrekking vastzuigen in je mond. Gek genoeg smaakt het boterzacht, maar de gedachte dat het nog beweegt in je mond en zich eventueel kan vastzuigen in je slokdarm, vond ik doodeng.”

     

    Hoe was het om dit programma samen met je vriend Philip te maken?

    “Producties als dit zijn zeer intens. Dat is bijna alleen te doen met degene van wie je houdt. Het is wel een uitdaging om het relationeel gezien te overleven. Er komt veel stress bij kijken. Dat reageer je als eerste af op degene van wie je houdt. Wat ons overeind houdt, is een gedeelde liefde voor eten. Zonder hem was dit nooit zo’n mooi programma geworden.”

     

    Was het ook een romantische reis?

    “Natuurlijk is het fijn dat je ‘s avonds tegen elkaar aan kunt kruipen, maar dat is een andere modus dan samen chillen. Filmen op locatie is bikkelen. Business class? Dikke hotels? Laat me je uit die droom helpen. We verblijven in budget hotelletjes en we reizen lekker economy.”

     

    Mooiste herinnering aan Japan?

    “Op duizend meter hoogte heb ik met een wasabiplant in mijn hand intens gelukkig zitten wezen. Ik heb gehuild vanwege het fenomenale uitzicht, de unieke smaak van de wasabi en vanwege mijn hoogtevrees. De laatste paar honderd meter omhoog moesten we in een ijzeren bak op een rails afleggen. Een try before you die momentje.”

     

    Volgende culinaire trip?

    “Mexico staat ook hoog op mijn lijst. Ik zou ook een mooi programma willen maken over eten in Nederland. Er zijn nog zoveel dingen die ik culinair wil uitspelen. Dat blijft een ontdekkingstocht zonder einde.”

    Miljuschka in JapanMiljuschka Witzenhausen24KitchenJapanculinairkogelvis
  1. TV-TIP WK-Kwalificatie Voetbal (v): Nederland - Belarus

    WK-Kwalificatie Voetbal (v): Nederland - Belarus
    NPO 1 om 20:24 uur
    Vier dagen na de oefenpot tegen de Britten en een week voor de start van het EK kruist Oranje de degens met de dames van Belarus.

    TV-TIP Zwarte Zwanen

    Zwarte Zwanen
    NPO 2 om 20:24 uur
    Ook in het achtste deel van Zwarte Zwanen duikt Cees Grimbergen in de wereld van oude sokken, niet behaalde rendementen en indexeringen.

    Interview

    • *

      Tom Waes

      Reizen Waes wereldsteden

      Alle vrouwen willen met hem trouwen, alle mannen willen hem zijn en alle kinderen willen hem worden. We hebben het over presentator Tom Waes. Wat is zijn geheim?
      Reacties0 reactie(s)