Kies nú voor een abonnement met korting Word abonnee
Abonneer nú met korting Word abonnee
 1. Nieuws

  Minder dan helft aansluitingen Ziggo wordt nog gebruikt

  VodafoneZiggo heeft de nieuwe kwartaalcijfers gepubliceerd. Hieruit blijkt dat bedrijfsonderdeel Ziggo voor het eerst onder een bepaalde grens is gezakt.
  23 februari 2023
  comments 19
  Minder dan helft aansluitingen Ziggo wordt nog gebruikt

  Ziggo heeft op dit moment binnen het eigen verzorgingsgebied toegang tot 7.373.000 adressen. Van dit aantal worden 3.664.700 aansluitingen actief gebruikt voor het leveren van vaste diensten zoals tv, internet, telefonie of een combinatie van deze diensten. In het laatste kwartaal daalde het aantal actieve aansluitpunten – dus het aantal klanten – met 5.700.

   

  Dekkingsgraad

  Voor het eerst in de geschiedenis van Ziggo – dat in 2015 ontstond uit een samenvoeging van de afzonderlijke kabelbedrijven Ziggo en UPC – is hierdoor de dekkingsgraad onder de 50 procent uitgekomen, namelijk 49,7 procent. Dit betekent dat minder dan de helft van de Ziggo-aansluitingen actief wordt gebruikt voor het leveren van betaalde vaste diensten.

   

  Grijs kijken

  Overigens ligt het eigenlijke gebruik van de Ziggo-aansluitingen hoger. Het kabelbedrijf verzuimt namelijk vaak om bij klanten die het Ziggo-abonnement hebben opgezegd de aansluiting daadwerkelijk af te sluiten. Dit betekent dat via de betreffende aansluiting zonder abonnement naar ruim 100 tv- en radiozenders kan worden gekeken. Dit kan ook als bij andere aanbieders - zoals KPN of T-Mobile - vaste diensten wordt afgenomen. Onder het ongecodeerde aanbod zit ook het eigen sportkanaal Ziggo Sport van VodafoneZiggo.

  Reacties

 1. TV-TIP The Masked Singer

  The Masked Singer
  RTL 4 om 20:00 uur
  Ruben Nicolai stelt de laatste vijf kandidaten van dit seizoen voor. Panelleden Carlo Boszhard, Buddy Vedder, Monica Geuze, Loretta Schrijver en Gerard Joling mogen direct aan de slag: twee van de nieuwkomers vallen af.

  TV-TIP Nations League (v): Engeland - Nederland

  Nations League (v): Engeland - Nederland
  NPO 3 om 20:21 uur
  Na de pijnlijke nederlaag tegen onze zuiderburen leek het Nations League-avontuur van de Oranje Leeuwinnen al voorbij voordat het überhaupt begonnen was. De wedstrijd tegen verliezend de WK-finalist Engeland stond immers óók nog op de kalender. Tot ieders verbazing werd de ploeg van Sarina Wiegman eind ­september met 2-1 terug naar huis gestuurd. Op ’t heilige gras van Wembley zijn de Britse dames nu uit op revanche.

  Interview

  • *

   Leo Blokhuis

   Top 2000 Quiz

   Het was het jaar waarin Coldplay definitief doorbrak, het internet ontplofte, maar ook de onzekerheid of er nog wel leven zou zijn na 2000. Het jaar 1999 herinnert fans van NPO Radio 2 echter nog aan iets heel ánders, namelijk aan de start van de Top 2000.
   Reacties0 reactie(s)