Kies nú voor een abonnement met korting Word abonnee
Abonneer nú met korting Word abonnee
  1. Nieuws

    Minister wil spoedig einde te hoge salarissen NPO

    Voor de zoveelste keer is ophef ontstaan over het vermeende buitensporige salaris van BNNVARA-presentator Matthijs van Nieuwkerk. De politiek heeft nu genoeg van deze discussies.
    Jan-Hein Visser
    12 maart 2019
    comments 3
    Minister wil spoedig einde te hoge salarissen NPO
    Foto ANP

    Bij de NPO werken momenteel nog vijf presentatoren die op basis van oude rechten meer verdienen dan het salaris van de minister-president, een bedrag dat tegen de twee ton loopt. Dit zei minister Arie Slob van Media dinsdag in de Tweede Kamer, waar hij voor de zoveelste keer vragen kreeg over het salaris van Matthijs van Nieuwkerk. Het is vooral de SP die het vermeende salaris van Matthijs van Nieuwkerk hekelt: dit zou in de tonnen lopen wanneer de presentator van De wereld draait door straks ook College Tour gaat presenteren. BNNVARA bestrijdt dat Van Nieuwkerk te veel gaat verdienen. Minister Slob stelt in antwoord op de kamervragen dat het aantal grootverdieners bij de NPO over niet al te lange tijd naar nul gaat en in tijden van bezuinigingen bij de publieke omroep wat hem betreft absoluut naar nul moet: niemand mag dan nog meer dan 194.000 Euro verdienen.

    NPOSalarissenBNNVARADWDDMatthijs van Nieuwkerk

    Reacties

  1. TV-TIP Independence Day

    Independence Day
    RTL 7 om 20:25 uur
    De aarde krijgt te maken met een buitenaardse invasie. President Whitmore (Bill Pullman) wil eigenlijk niet vechten, maar heeft al snel door dat dat de enige manier is waarop de mens kan overleven. De hoop van de mensheid ligt in handen van Whitmore, wetenschapper David Levinson (Jeff Goldblum) en piloot Steven Hiller (Will Smith).

    TV-TIP Het Roer Om

    Het Roer Om
    SBS6 om 20:30 uur
    Bij de fanatieke hengelaar gaat het hart sneller kloppen van het Noorse fjordengebied. Zo ook bij Dennis en Annelies, die hun comfortabele huis-tuin-en-keukenleventje in Nederland verruilen voor een nog ongewis avontuur in het Noorse Rekdal. Hier, op zo’n 44 kilometer van het bij visliefhebbers bekende Romsdalsfjord, neemt het stel een viscentrum met vier appartementen over van een Nederlands koppel. Direct worden ze in het diepe gegooid, want er komt een grote groep vissers die ze op sleeptouw moeten nemen.

    Interview