Kies nú voor een abonnement met korting Word abonnee
Abonneer nú met korting Word abonnee
  1. Nieuws

    MovieMax start digitale verhuur op glasvezelnetwerken

    Het gaat steeds slechter met videotheken in Nederland. De digitale verhuur via de decoder van de televisiefabrikant zorgt ervoor dat steeds minder mensen over de winkeldrempels van de videotheek stapt.
    Jarco Kriek
    15 april 2011
    comments 0
    MovieMax start digitale verhuur op glasvezelnetwerken

    Het gaat steeds slechter met videotheken in Nederland. De digitale verhuur via de decoder van de televisiefabrikant zorgt ervoor dat steeds minder mensen over de winkeldrempels van de videotheek stapt.

    Reden voor grote videotheken-ketens om de wens van de klanten te volgen en ook in digitaal filmverhuur te stappen. Zo biedt Videoland als films via het KPN televisieplatform iTV aan. Ook MovieMax heeft deze stap gemaakt. Via Glashart Media wordt op het glasvezelnetwerk van Reggefiber aan serviceproviders die het aanbod van Glashart Media doorgeven de mogelijkheid geboden om via Video on Demand digitaal een film via MovieMax te huren.

    De nieuwe interactieve dienst wordt door serviceprovider XMS op dit moment als eerste via het Reggefiber glasvezelnetwerk aan abonnees aangeboden. Via het televisiemenu kan men bij XMS vanaf 11 april films huren en direct via de televisie bekijken. XMS voert de nieuwe Video on Demand dienst overigens gefaseerd in. Op dit moment is MovieMax alleen nog in Zeewolde beschikbaar. Nog deze week volgen de plaatsen Nijmegen en Wijchen. Begin volgende week is overal in Nederland waar XMS televisie via het glasvezelnetwerk van Reggefiber aanbiedt MovieMax beschikbaar.

    Bij MovieMax kan de televisiekijker bij het merendeel van de films zelf beslissen in welke beeldkwaliteit men de gehuurde film bekijkt. Men kan namelijk de keuze tussen de SD- en HD-variant maken. Daarbij is de HD-variant van een film natuurlijk duurder in huurprijs. De prijzen van de te huren films varieert van € 1,99 tot € 5,99. De filmtitels zijn, afhankelijk van de gekozen film, 24 of 48 uur te bekijken. Om misbruik van MovieMax tegen te gaan kan alleen na het invoeren van de persoonlijke pincode een film besteld worden.

    MovieMaxGlashart MediaXMSReggefiberVideo on Demand

    Reacties

  1. TV-TIP Eén Tegen 100

    Eén Tegen 100
    RTL 4 om 20:00 uur
    Caroline Tensen en haar knokploeg van 100 tegenspelers staan weer klaar om kandidaten het leven zuur te maken. De populaire kennisquiz Eén Tegen 100 wordt niet vaak gewonnen, maar daardoor leef je altijd mee met de deelnemers, die als een David tegenover de 100-koppige Goliath staan. Met de kritiek dat er in de spelshow zo weinig geld wordt gewonnen is in de nieuwe reeks iets gedaan. Overblijvers van de 100 tegenspelers verdienen nu óók geld als een kandidaat uitgeschakeld wordt.

    TV-TIP ABBA: Against the Odds

    ABBA: Against the Odds
    NPO 3 om 20:14 uur
    De Zweedse popgroep ABBA won vijftig jaar geleden het Eurovisie Songfestival, en dit jaar is het liedjesfeest óók nog eens in het Zweedse Malmö. ABBA: Against the Odds volgt de groep na de winst van het ESF, waar de basis gelegd werd voor het wereldsucces van de Zweedse hitmachine. Documentairemaker James Rogan vond bij de Zweedse publieke omroep nog nooit vertoonde beelden van Anni-Frid, Benny, Björn en Agnetha.

    Interview