Kies nú voor een abonnement met korting Word abonnee
Abonneer nú met korting Word abonnee
 1. Nieuws

  Nederlanders betalen nu fors meer voor abonnement tv en internet

  Ongeveer een miljoen Nederlandse huishoudens betalen vanaf vandaag soms wel zeven euro per maand meer voor hun tv- en internetabonnement.
  Jarco Kriek
  1 januari 2023
  comments 1
  Nederlanders betalen nu fors meer voor abonnement tv en internet
  Foto ProShots

  De aanbieders T-Mobile, Delta en Kabelnoord verhogen op 1 januari de prijs van abonnementen op de vaste diensten tv en internet. De prijsverhoging kan oplopen tot bijna negen procent. T-Mobile verhoogt het abonnement het meest en houdt vast aan de door CBS vastgestelde prijsinflatiecorrectie voor 2022. Deze bedraagt 8,6 procent. In de praktijk betekent dit dat waarin in december nog 65 euro voor het abonnement betaald moest worden, de afschrijving deze maand €70,56 wordt. Een uitzondering geldt voor Nederlanders die na 1 oktober een abonnement voor vaste diensten bij T-Mobile hebben afgesloten. Deze gaan vooralsnog niets extra betalen.

   

  Meer prijsverhogingen

  Delta is als semi-landelijke aanbieder het meest bescheiden met de prijsverhoging. De provider die eigendom is van Delta Fiber verhoogt de prijs van internet via glasvezel afhankelijk van het abonnement met maximaal €2,50 per maand. Ook enkele aanvullende tv-abonnement zoals ESPN Compleet en Viaplay" target="_blank">Viaplay worden een euro per maand duurder. Dit geldt ook voor abonnementen voor vast bellen. De prijsverhoging bij Kabelnoord ligt tussen die van Delta en T-Mobile in. Internetabonnementen stijgen afhankelijk van het abonnement met maximaal €5,50 per maand. Ook het tv-abonnement zonder internet wordt duurder en gaat nu €26,50 per maand kosten.

   

  Grote twee

  Wat de prijsverhoging bij Ziggo en KPN wordt, is nog niet bekend. Beide aanbieders hebben gezamenlijk meer dan 80 procent van de vaste markt in handen. In de voorgaande jaren werd in juli de prijs van abonnementen bij zowel Ziggo als KPN aangepast. Ondanks de hoge inflatie lijken beide bedrijven niet van deze datum af te gaan wijken.

  Delta FiberDeltaT-MobileKabelnoordtvtelevisieinternetabonnementprijsverhoging

  Reacties

 1. TV-TIP Gort over de Grens

  Gort over de Grens
  NPO 2 om 20:28 uur
  Ilja Gort weet wel hoe je een lekker wijntje moet brouwen – hij bottelt zich al jaren een slag in de rondte in zijn chateau in het dorpje Saint-Émilion, zo’n 20 kilometer ten oosten van Bordeaux. Toch waagt hij zich dit keer niet alleen aan een peperdure Franse klassieker, maar laat hij ook een Chateau Migraine de Touraine door zijn keel glijden. Moet hij de strip paracetamol alvast klaarleggen of valt de mythische wijn best te pruimen?

  TV-TIP Je Huis op Orde

  Je Huis op Orde
  SBS 6 om 20:30 uur
  Het huis van Esther en Jacob uit Heemstede was altijd al een puinhoop, maar sinds Esther de diagnose borstkanker kreeg, heeft ze helemaal geen energie meer om de bezem door de overvolle stulp te halen. Het resultaat is dat het duo en hun twee pubers inmiddels verdrinken in de janboel. Omdat Jacob zijn vrouw in deze woelige tijd een schoon en opgeruimd huis gunt, worden Viktor en zijn team van professioneel opruimers opgetrommeld. Maar of Esther daar nou op zit te wachten…

  Interview

  • *

   Maarten Remmers

   Keuringsdienst van Waarde

   Verslaggever en researcher Maarten Remmers zoekt in Keuringsdienst van Waarde naar de verhalen achter producten.
   Reacties0 reactie(s)