Kies nú voor een abonnement met korting Word abonnee
Abonneer nú met korting Word abonnee
 1. Nieuws

  Nederlanders betalen nu fors meer voor abonnement tv en internet

  Ongeveer een miljoen Nederlandse huishoudens betalen vanaf vandaag soms wel zeven euro per maand meer voor hun tv- en internetabonnement.
  Jarco Kriek
  1 januari 2023
  comments 1
  Nederlanders betalen nu fors meer voor abonnement tv en internet
  Foto ProShots

  De aanbieders T-Mobile, Delta en Kabelnoord verhogen op 1 januari de prijs van abonnementen op de vaste diensten tv en internet. De prijsverhoging kan oplopen tot bijna negen procent. T-Mobile verhoogt het abonnement het meest en houdt vast aan de door CBS vastgestelde prijsinflatiecorrectie voor 2022. Deze bedraagt 8,6 procent. In de praktijk betekent dit dat waarin in december nog 65 euro voor het abonnement betaald moest worden, de afschrijving deze maand €70,56 wordt. Een uitzondering geldt voor Nederlanders die na 1 oktober een abonnement voor vaste diensten bij T-Mobile hebben afgesloten. Deze gaan vooralsnog niets extra betalen.

   

  Meer prijsverhogingen

  Delta is als semi-landelijke aanbieder het meest bescheiden met de prijsverhoging. De provider die eigendom is van Delta Fiber verhoogt de prijs van internet via glasvezel afhankelijk van het abonnement met maximaal €2,50 per maand. Ook enkele aanvullende tv-abonnement zoals ESPN Compleet en Viaplay worden een euro per maand duurder. Dit geldt ook voor abonnementen voor vast bellen. De prijsverhoging bij Kabelnoord ligt tussen die van Delta en T-Mobile in. Internetabonnementen stijgen afhankelijk van het abonnement met maximaal €5,50 per maand. Ook het tv-abonnement zonder internet wordt duurder en gaat nu €26,50 per maand kosten.

   

  Grote twee

  Wat de prijsverhoging bij Ziggo en KPN wordt, is nog niet bekend. Beide aanbieders hebben gezamenlijk meer dan 80 procent van de vaste markt in handen. In de voorgaande jaren werd in juli de prijs van abonnementen bij zowel Ziggo als KPN aangepast. Ondanks de hoge inflatie lijken beide bedrijven niet van deze datum af te gaan wijken.

  Delta FiberDeltaT-MobileKabelnoordtvtelevisieinternetabonnementprijsverhoging

  Reacties

 1. TV-TIP Joanna Lumley's Specerijenroute

  Joanna Lumley's Specerijenroute
  NPO 2 om 18:30 uur
  Absolutely Fabulous-ster Joanna Lumley werd geboren in India, en is gefascineerd door verre streken en exotische keukens. Ze reist naar landen die barsten van de specerijen en kruiden, zoals Indonesië, India en Zanzibar. Ze geniet van het natuurschoon en de schitterende kleuren, maar staat ook stil bij de bloederige onderdrukking van de bevolking in de voormalige kolonies. In de eerste aflevering is Indonesië aan de beurt. Joanna bezoekt o.a. Banda, Jakarta en de Molukken, waar ze meer leert over de geschiedenis van nootmuskaat.

  TV-TIP Help, Mijn Man is Klusser!

  Help, Mijn Man is Klusser!
  RTL 5 om 19:00 uur
  De komende weken geniet je van seizoen 15 van het verbouwprogramma Help, Mijn Man is Klusser!. Een bijzondere reeks, want de meeste deelnemers zijn maar wat blij met de hulp van John Williams en zijn team. In de eerste aflevering dreigt Petra haar man te verlaten als hij de hulp van John niet accepteert, maar Joop blijkt de redelijkheid zelve te zijn. Later in het seizoen is het zelfs de man zélf die een beroep doet op John. Natuurlijk zijn er óók weer mokkende kandidaten die het klusteam het liefst weg zouden sturen.

  Interview