Kies nú voor een abonnement met korting Word abonnee
Abonneer nú met korting Word abonnee
 1. Nieuws

  Nederlanders betalen nu fors meer voor abonnement tv en internet

  Ongeveer een miljoen Nederlandse huishoudens betalen vanaf vandaag soms wel zeven euro per maand meer voor hun tv- en internetabonnement.
  Jarco Kriek
  1 januari 2023
  comments 1
  Nederlanders betalen nu fors meer voor abonnement tv en internet
  Foto ProShots

  De aanbieders T-Mobile, Delta en Kabelnoord verhogen op 1 januari de prijs van abonnementen op de vaste diensten tv en internet. De prijsverhoging kan oplopen tot bijna negen procent. T-Mobile verhoogt het abonnement het meest en houdt vast aan de door CBS vastgestelde prijsinflatiecorrectie voor 2022. Deze bedraagt 8,6 procent. In de praktijk betekent dit dat waarin in december nog 65 euro voor het abonnement betaald moest worden, de afschrijving deze maand €70,56 wordt. Een uitzondering geldt voor Nederlanders die na 1 oktober een abonnement voor vaste diensten bij T-Mobile hebben afgesloten. Deze gaan vooralsnog niets extra betalen.

   

  Meer prijsverhogingen

  Delta is als semi-landelijke aanbieder het meest bescheiden met de prijsverhoging. De provider die eigendom is van Delta Fiber verhoogt de prijs van internet via glasvezel afhankelijk van het abonnement met maximaal €2,50 per maand. Ook enkele aanvullende tv-abonnement zoals ESPN Compleet en Viaplay worden een euro per maand duurder. Dit geldt ook voor abonnementen voor vast bellen. De prijsverhoging bij Kabelnoord ligt tussen die van Delta en T-Mobile in. Internetabonnementen stijgen afhankelijk van het abonnement met maximaal €5,50 per maand. Ook het tv-abonnement zonder internet wordt duurder en gaat nu €26,50 per maand kosten.

   

  Grote twee

  Wat de prijsverhoging bij Ziggo en KPN wordt, is nog niet bekend. Beide aanbieders hebben gezamenlijk meer dan 80 procent van de vaste markt in handen. In de voorgaande jaren werd in juli de prijs van abonnementen bij zowel Ziggo als KPN aangepast. Ondanks de hoge inflatie lijken beide bedrijven niet van deze datum af te gaan wijken.

  Delta FiberDeltaT-MobileKabelnoordtvtelevisieinternetabonnementprijsverhoging

  Reacties

 1. TV-TIP Kopen of Slopen

  Kopen of Slopen
  RTL 4 om 20:30 uur
  Ahmed en Maaike hebben flink wat woonwensen op hun verlanglijstje staan, maar met twee kinderen en een klap speelgoed is het in de Vianense 23-onder-een-kapper van het stel nu al flink behelpen. Er is niet eens ruimte voor Ahmeds computer, laat staan voor de door Maaike zo gewenste gezinsuitbreiding. Maar ja, de boel verbouwen is ook zo wat. Terwijl Britta tóch haar schetsboek uit de kast pakt, gaat Alex op zoek naar een woning met meer ruimte. Maar vindt hij die ook binnen de negentig dagen?

  TV-TIP Juno

  Juno
  Paramount Network om 20:30 uur
  Terwijl haar klasgenoten zich bezighouden met typische puberdingen, heeft Juno (Elliot Page) iets anders aan haar hoofd: ze is zwanger. Ze besluit haar kind ter adoptie af te staan en gaat op zoek naar geschikte ouders. Die lijkt ze gevonden te hebben in Vanessa en Mark, maar voor Juno de knoop doorhakt, wil ze hen beter leren kennen.

  Interview

  • *

   Leo Blokhuis

   Top 2000 Quiz

   Het was het jaar waarin Coldplay definitief doorbrak, het internet ontplofte, maar ook de onzekerheid of er nog wel leven zou zijn na 2000. Het jaar 1999 herinnert fans van NPO Radio 2 echter nog aan iets heel ánders, namelijk aan de start van de Top 2000.
   Reacties0 reactie(s)