Kies nú voor een abonnement met korting Word abonnee
Abonneer nú met korting Word abonnee
 1. Nieuws

  NENT cruciaal in de fout met Formule 1-beleid Viaplay?

  Gaat Nordic Entertainment Group (NENT) al voor de marktpresentatie in Nederland een cruciale fout maken? Driekwart van de Formule1-fans denkt van wel.
  Jarco Kriek
  2 december 2021
  comments 12
  NENT cruciaal in de fout met Formule 1-beleid Viaplay?

  NENT presenteert in Nederland op 8 december streamingdienst Viaplay. Naast meer informatie over abonnementsprijs en datum van beschikbaarheid wordt ook meer bekend over het Formule 1-team van Viaplay. Velen hadden gedacht dat tijdens deze persconferentie een videoverbinding met Verenigde Arabische Emiraten tot stand zou worden gebracht. Abu Dhabi is één van de zeven emiraten die samen de Verenigde Arabische Emiraten vormen. En tevens de plek waar de laatste Formule 1-race van het seizoen – en dus voorlopig ook de laatste race die op Ziggo Sport wordt uitgezonden – gaat plaatsvinden. Tijdens die verwachte videoverbinding had Viaplay dan Olav Mol als commentator en Jack Plooij als pitreporter moeten presenteren. Maar dit gebeurt dus niet. Viaplay-eigenaar NENT besloot anders.

   

  ‘Saai commentaar’

  Niet Olav Mol maar Nelson Valkenburg wordt commentator van Formule 1. Hij krijgt daarbij hulp van een expert in de vorm van Melroy Heemskerk. Nieuws dat woensdagavond 1 december – een week voor de marktpresentatie van Viaplay – insloeg als een bom binnen het Nederlandse Formule 1-landschap. Velen prijzen het verjongingsbeleid dat NENT lijkt in te zetten. Maar nog meer Nederlanders begrijpen niet wat NENT in het nieuwe commentaarduo ziet. Over Valkenburg wordt onder meer gezegd dat zijn commentaar te saai is. Weinig Nederlanders kennen Formule Ford-coureur Heemskerk en twijfelen dan ook aan zijn Formule 1-expertise.

   

  Nederland wil Mol

  Dat veel Formule 1-kijkers Olav Mol niet als tv-commentator kwijt willen, wordt niet alleen duidelijk in een op dit moment al meer dan twintigduizend keer digitaal ondertekende online petitie van Radio 538. Bijvoorbeeld ook de bezoekers van internetsite GPFans zijn hard in het oordeel over het besluit van NENT. Aan een nog lopende poll is inmiddels door rond de duizend bezoekers deelgenomen. Hieruit blijkt dat drie van de vier respondenten aangeven dat zij Olav Mol als commentator van het tv-verslag van Formule 1 gaan missen. Helemaal missen hoeft men Olav Mol als commentator in 2022 overigens niet. Zijn eigen online radiozender Grand Prix Radio heeft nog voor 2022 de radiorechten van Formule 1 in bezit. Op deze radiozender gaat Mol trouw elke race commentaar geven, al weet hij nog niet of het haalbaar is om dit commentaar vanaf locatie vanaf het circuit te verzorgen.

  Nordic Entertainment GroupNENTViaplayFormule 1Olav MolJack Plooij

  Reacties

 1. TV-TIP Klaas Kan Alles

  Klaas Kan Alles
  NPO 3 om 18:33 uur
  Klaas kan een hoop, maar niet alles. In de afgelopen jaren ging hij bijvoorbeeld bijna koppie onder toen hij tijdens zijn missie ‘150 meter onder water zwemmen zonder zuurstof’ de hemelpoort al op een kier zag staan. Maar van verliezen, nee, daar houdt Klaas niet van. Dit keer wordt hij uitgedaagd om een boot, vliegtuig én auto op afstand te besturen. Omdat een van de drie voortuigen op ware grootte moet zijn, vertrekt hij naar Oxford waar een bedrijf driftig sleutelt aan een zelfrijdende auto.

  TV-TIP Air Crash Investigation

  Air Crash Investigation
  National Geographic om 19:00 uur
  Op 25 oktober 1999 ontstaat er paniek bij de luchtverkeersleiding als een gecharterde Learjet 35, met aan boord onder anderen golfpro Payne Stewart, boven Florida voorbij de toegewezen hoogte klimt en vervolgens de afslag naar Dallas mist. F16’s stijgen op om het spooktoestel te onderscheppen, maar die kunnen weinig meer doen dan het naar South Dakota te begeleiden, waar het uiteindelijk neerstort. Wat is er in hemelsnaam gebeurd?

  Interview

  • *

   Raymond Thiry

   The Net

   In deze internationale dramaserie speelt Raymond Thiry (63) de louche directeur van een wereldwijde voetbalorganisatie.
   Reacties0 reactie(s)