Kies nú voor een abonnement met korting Word abonnee
Abonneer nú met korting Word abonnee
 1. Nieuws

  NENT cruciaal in de fout met Formule 1-beleid Viaplay?

  Gaat Nordic Entertainment Group (NENT) al voor de marktpresentatie in Nederland een cruciale fout maken? Driekwart van de Formule1-fans denkt van wel.
  Jarco Kriek
  2 december 2021
  comments 12
  NENT cruciaal in de fout met Formule 1-beleid Viaplay?

  NENT presenteert in Nederland op 8 december streamingdienst Viaplay. Naast meer informatie over abonnementsprijs en datum van beschikbaarheid wordt ook meer bekend over het Formule 1-team van Viaplay. Velen hadden gedacht dat tijdens deze persconferentie een videoverbinding met Verenigde Arabische Emiraten tot stand zou worden gebracht. Abu Dhabi is één van de zeven emiraten die samen de Verenigde Arabische Emiraten vormen. En tevens de plek waar de laatste Formule 1-race van het seizoen – en dus voorlopig ook de laatste race die op Ziggo Sport wordt uitgezonden – gaat plaatsvinden. Tijdens die verwachte videoverbinding had Viaplay dan Olav Mol als commentator en Jack Plooij als pitreporter moeten presenteren. Maar dit gebeurt dus niet. Viaplay-eigenaar NENT besloot anders.

   

  ‘Saai commentaar’

  Niet Olav Mol maar Nelson Valkenburg wordt commentator van Formule 1. Hij krijgt daarbij hulp van een expert in de vorm van Melroy Heemskerk. Nieuws dat woensdagavond 1 december – een week voor de marktpresentatie van Viaplay – insloeg als een bom binnen het Nederlandse Formule 1-landschap. Velen prijzen het verjongingsbeleid dat NENT lijkt in te zetten. Maar nog meer Nederlanders begrijpen niet wat NENT in het nieuwe commentaarduo ziet. Over Valkenburg wordt onder meer gezegd dat zijn commentaar te saai is. Weinig Nederlanders kennen Formule Ford-coureur Heemskerk en twijfelen dan ook aan zijn Formule 1-expertise.

   

  Nederland wil Mol

  Dat veel Formule 1-kijkers Olav Mol niet als tv-commentator kwijt willen, wordt niet alleen duidelijk in een op dit moment al meer dan twintigduizend keer digitaal ondertekende online petitie van Radio 538. Bijvoorbeeld ook de bezoekers van internetsite GPFans zijn hard in het oordeel over het besluit van NENT. Aan een nog lopende poll is inmiddels door rond de duizend bezoekers deelgenomen. Hieruit blijkt dat drie van de vier respondenten aangeven dat zij Olav Mol als commentator van het tv-verslag van Formule 1 gaan missen. Helemaal missen hoeft men Olav Mol als commentator in 2022 overigens niet. Zijn eigen online radiozender Grand Prix Radio heeft nog voor 2022 de radiorechten van Formule 1 in bezit. Op deze radiozender gaat Mol trouw elke race commentaar geven, al weet hij nog niet of het haalbaar is om dit commentaar vanaf locatie vanaf het circuit te verzorgen.

  Nordic Entertainment GroupNENTViaplayFormule 1Olav MolJack Plooij

  Reacties

 1. TV-TIP Sanditon

  Sanditon
  NPO 2 om 17:09 uur
  Negen maanden na de dood van haar tortel Sidney, die in Antigua aan de gele koorts bezweek, keert Charlotte Heywood gedesillusioneerd terug naar Sanditon. In haar kielzog haar jongere zus Alison, die er net als Charlotte alles aan wil doen om de boerenmiddelmaat te ontstijgen. Maar Alison is lang niet de enige frisse wind die door het – inmiddels stuk minder pittoreske, maar des te populairdere en drukkere – kustplaatsje waait: een aantal nieuwe gezichten weet de boel flink op te schudden.

  TV-TIP UEFA Conference League: AZ - Zrinjski

  UEFA Conference League: AZ - Zrinjski
  Veronica om 18:00 uur
  De eerste groepswedstrijd van AZ in de Conference League begon in september nog voortvarend. De formatie van trainer Pascal Jansen leidde bij Zrinjski Mostar halverwege met een indrukwekkende 0-3, maar gaf de voorsprong vervolgens volledig weg. In Bosnië-Herzegovina werd het in het obscure Stadion pod Bijelim brijegom uiteindelijk 4-3. Net als de Alkmaarders snakt ook Ajax naar een overwinning. De geplaagde ploeg gaat vanavond in de Europa League op bezoek bij Olympische Marseille. In Amsterdam werd het in september 3-3.

  Interview

  • *

   Leo Blokhuis

   Top 2000 Quiz

   Het was het jaar waarin Coldplay definitief doorbrak, het internet ontplofte, maar ook de onzekerheid of er nog wel leven zou zijn na 2000. Het jaar 1999 herinnert fans van NPO Radio 2 echter nog aan iets heel ánders, namelijk aan de start van de Top 2000.
   Reacties0 reactie(s)