Kies nú voor een abonnement met korting Word abonnee
Abonneer nú met korting Word abonnee
 1. Nieuws

  NENT cruciaal in de fout met Formule 1-beleid Viaplay?

  Gaat Nordic Entertainment Group (NENT) al voor de marktpresentatie in Nederland een cruciale fout maken? Driekwart van de Formule1-fans denkt van wel.
  Jarco Kriek
  2 december 2021
  comments 12
  NENT cruciaal in de fout met Formule 1-beleid Viaplay?

  NENT presenteert in Nederland op 8 december streamingdienst Viaplay. Naast meer informatie over abonnementsprijs en datum van beschikbaarheid wordt ook meer bekend over het Formule 1-team van Viaplay. Velen hadden gedacht dat tijdens deze persconferentie een videoverbinding met Verenigde Arabische Emiraten tot stand zou worden gebracht. Abu Dhabi is één van de zeven emiraten die samen de Verenigde Arabische Emiraten vormen. En tevens de plek waar de laatste Formule 1-race van het seizoen – en dus voorlopig ook de laatste race die op Ziggo Sport wordt uitgezonden – gaat plaatsvinden. Tijdens die verwachte videoverbinding had Viaplay dan Olav Mol als commentator en Jack Plooij als pitreporter moeten presenteren. Maar dit gebeurt dus niet. Viaplay-eigenaar NENT besloot anders.

   

  ‘Saai commentaar’

  Niet Olav Mol maar Nelson Valkenburg wordt commentator van Formule 1. Hij krijgt daarbij hulp van een expert in de vorm van Melroy Heemskerk. Nieuws dat woensdagavond 1 december – een week voor de marktpresentatie van Viaplay – insloeg als een bom binnen het Nederlandse Formule 1-landschap. Velen prijzen het verjongingsbeleid dat NENT lijkt in te zetten. Maar nog meer Nederlanders begrijpen niet wat NENT in het nieuwe commentaarduo ziet. Over Valkenburg wordt onder meer gezegd dat zijn commentaar te saai is. Weinig Nederlanders kennen Formule Ford-coureur Heemskerk en twijfelen dan ook aan zijn Formule 1-expertise.

   

  Nederland wil Mol

  Dat veel Formule 1-kijkers Olav Mol niet als tv-commentator kwijt willen, wordt niet alleen duidelijk in een op dit moment al meer dan twintigduizend keer digitaal ondertekende online petitie van Radio 538. Bijvoorbeeld ook de bezoekers van internetsite GPFans zijn hard in het oordeel over het besluit van NENT. Aan een nog lopende poll is inmiddels door rond de duizend bezoekers deelgenomen. Hieruit blijkt dat drie van de vier respondenten aangeven dat zij Olav Mol als commentator van het tv-verslag van Formule 1 gaan missen. Helemaal missen hoeft men Olav Mol als commentator in 2022 overigens niet. Zijn eigen online radiozender Grand Prix Radio heeft nog voor 2022 de radiorechten van Formule 1 in bezit. Op deze radiozender gaat Mol trouw elke race commentaar geven, al weet hij nog niet of het haalbaar is om dit commentaar vanaf locatie vanaf het circuit te verzorgen.

  Nordic Entertainment GroupNENTViaplayFormule 1Olav MolJack Plooij

  Reacties