Kies nú voor een abonnement met korting Word abonnee
Abonneer nú met korting Word abonnee
 1. Nieuws

  'Netflix-abonnement delen gaat mogelijk zes euro extra kosten'

  Extra betalen voor het delen van Netflix-content heeft het Europese vasteland bereikt. Nederland is vooralsnog niet aan de beurt, maar de maatregel komt wel dichterbij.
  Jarco Kriek
  10 februari 2023
  comments 4
  'Netflix-abonnement delen gaat mogelijk zes euro extra kosten'
  Foto Getty Images

  Netflix heeft de restricties voor het delen van het abonnement met derden – het zogenaamde accountsharing – in de eerste Europese landen aangekondigd. In de nieuwe reeks landen waar Netflix de teugels wat betreft het delen van het abonnement gaat aantrekken bevinden zich naast Canada en Nieuw-Zeeland ook Spanje en Portugal. Wie in deze Europese landen het abonnement met andere personen wil delen, moet een subaccount afsluiten. In Spanje gaat dit subaccount €5,99 kosten. In Portugal blijft de prijs beperkt tot €3,99 per maand.

   

  Tot zes euro

  Aan de hand van de prijsstelling van het subaccount in Spanje en Portugal heeft Telecompaper berekend dat de prijs van zo'n account in Nederland tussen de vier en zes euro per maand komt te liggen. De officiële prijs wordt pas bekend als Netflix het subaccount daadwerkelijk introduceert in Nederland. Netflix heeft eerder aangegeven dat het subaccount gefaseerd in alle landen wordt ingevoerd. Het kan overigens meer dan een jaar duren voordat deze invoering wereldwijd is afgerond.

   

  Abonnement

  Het subaccount biedt eigen profielen en eveneens een eigen inlog voor de 'meekijkers'. Het kan worden aangeschaft bij de abonnementsvormen standaard en premium, en dus niet bij basis. Als het subaccount aan het premiumabonnement wordt toegevoegd, dan is het kijken van 4K via het subaccount mogelijk.

  NetflixOTTstreamingdienstonlinefilmsseriesabonnementaccountsharingabonnement delensubaccount

  Reacties