Kies nú voor een abonnement met korting Word abonnee
Abonneer nú met korting Word abonnee
 1. Nieuws

  Netflix acties tegen delen abonnement succesvol: binnenkort ook in Nederland?

  De acties tegen het delen van het abonnement lijken succes te hebben. Netflix gaat dan ook in meer landen het betaalde accountsharing-abonnement invoeren.
  Jarco Kriek
  19 april 2023
  comments 8
  Netflix acties tegen delen abonnement succesvol: binnenkort ook in Nederland?

  De mogelijkheid om het abonnement tegen extra betaling op een legale manier met anderen te delen werd door Netflix enkele maanden geleden ingevoerd in Canada, Nieuw-Zeeland, Spanje en Portugal. Daarvóór had de streamingdienst al een proef gedaan in enkele landen in Latijns-Amerika. Netflix zegt veel geld mis te lopen doordat veel klanten hun abonnement met bijvoorbeeld familie of vrienden delen. Uit de laatste kwartaalcijfers blijkt dat in landen waar accountsharing alleen via een extra abonnement mogelijk is de streamingdienst een abonneegroei waarneemt.

   

  Hoe werkt het?

  In de landen waar op dit moment het accountsharing-abonnement wordt aangeboden, moet de abonnee een hoofdadres aangeven. Als blijkt dat de streamingdienst veel wordt gebruikt vanaf een andere locatie buiten dit hoofdadres, krijgt de abonnee een melding. Daarbij spelen ip-adressen een rol. Als abonnees het abonnement met andere gebruikers willen blijven delen, moet ze daarvoor een aanvullend accountsharing-abonnement afsluiten. Dit abonnement kost in de landen waar het nu beschikbaar is omgerekend iets meer dan zeven euro per extra adres per maand.

   

  Volgende landen

  Nu de maatregels succesvol lijken te zijn, is het slechts een kwestie van tijd voordat Netflix het betaalde accountsharing-abonnement in alle landen gaat introduceren. Dit gaat stapsgewijs gebeuren. In de komende maanden worden de restricties in meer landen ingevoerd, in ieder geval in de VS. Of Nederlandse abonnees in de komende maanden al worden geconfronteerd met de acties van Netflix tegen accountsharing is nog niet duidelijk. Dat het betaalde accountsharing-abonnement door Netflix wordt geïntroduceerd lijkt echter een kwestie van tijd.

  NetflixOTTonlinestreamingdienstabonnementabonnement delenaccountsharing

  Reacties

 1. TV-TIP Sweet Home Alabama

  Sweet Home Alabama
  RTL 8 om 20:25 uur
  Modeontwerpster Melanie (Reese Witherspoon) staat op het punt te gaan trouwen met Andrew (Patrick Dempsey), de zoon van de burgemeester van New York. Alleen is ze nog getrouwd met Jake (Josh Lucas), haar jeugdliefde uit Alabama. Omdat hij weigert de scheidingspapieren te ondertekenen, gaat Melanie naar Alabama om de scheiding te regelen.

  TV-TIP Tomb Raider

  Tomb Raider
  RTL 7 om 20:25 uur
  Jaren geleden verdween haar vader, een excentrieke avonturier, spoorloos. Nu besluit de Londense fietskoerier Lara Croft (Alicia Vikander) hem te gaan zoeken. Ze begint haar zoektocht op zijn laatst bekende bestemming: een eiland voor de kust van Japan. Dat is het begin van een avontuur vol gevaren.

  Interview