Kies nú voor een abonnement met korting Word abonnee
Abonneer nú met korting Word abonnee
 1. Nieuws

  Netflix breidt proef tegen delen abonnement verder uit

  Netflix is serieus met het plan om het delen van een abonnement met personen buiten het gezin tegen te gaan.
  Jarco Kriek
  23 juli 2022
  comments 0
  Netflix breidt proef tegen delen abonnement verder uit
  Foto Getty Images

  Nu streamingdiensten zoals Netflix aan populariteit winnen en het aantal diensten alsmaar groeit, wordt het delen van abonnement en aangepakt. Bij het delen van een abonnement – ook wel accountsharing genoemd – wordt een betaald abonnement gedeeld met mensen die niet tot het gezin van de abonnee horen. Op deze manier wordt het abonnementsbedrag over meerdere hoofden verdeeld waardoor het kijken naar de betreffende streamingdienst goedkoper wordt. Streamingdiensten lopen echter inkomsten mis.

   

  Proef

  Netflix is een van de streamingdiensten die financieel het meest getroffen wordt door delen van abonnementen. Het Amerikaanse bedrijf heeft meerdere malen aangekondigd de strijd tegen accountsharing wereldwijd aan te willen gaan. Netflix is nu met een uitgebreide test tegen accountsharing begonnen in Argentinië, de Dominicaanse Republiek, El Salvador, Guatemala en Honduras. Bij deze proef kunnen aan het abonnement tegen betaling extra huishoudens worden toegevoegd. Dit kan echter niet ongelimiteerd. Het toevoegen van een huishouden aan het abonnement is goedkoper dan het kopen van een nieuw abonnement. Bij de proef wordt gebruikt gemaakt van de geolocatie technologie.

  Netflixonlinestreamingdienstfilmsseriesabonnementabonnement delenaccountsharing

  Reacties

 1. TV-TIP Too Large

  Too Large
  TLC om 19:30 uur
  Een maagverkleining kán een manier zijn om gewicht te verliezen, en voor sommige mensen is het zelfs de enige hoop op een normaal leven. Maar wat als je te zwaar bent om zo’n operatie te ondergaan? In Too Large zien we dokter Charles Procter, die patiënten op het goede pad probeert te houden, zodat ze naar een gezond leven kunnen toe­werken. Da’s extreem ingewikkeld, want sommige deelnemers zijn zó zwaar dat ze nauwelijks een vin kunnen verroeren.

  TV-TIP Green Book

  Green Book
  SBS9 om 20:30 uur
  Voor zijn tournee door de zuidelijke staten van Amerika heeft de Afro-Amerikaanse pianist Dr. Don Shirley (Mahershala Ali) een chauffeur nodig. Hij geeft de Italiaans-Amerikaanse uitsmijter Tony Lip (Viggo Mortensen) de baan. Aanvankelijk liggen de twee elkaar niet, maar langzaam maar zeker ontstaat er een bijzondere vriendschap.

  Interview