Kies nú voor een abonnement met korting Word abonnee
Abonneer nú met korting Word abonnee
 1. Nieuws

  Netflix breidt proef tegen delen abonnement verder uit

  Netflix is serieus met het plan om het delen van een abonnement met personen buiten het gezin tegen te gaan.
  Jarco Kriek
  23 juli 2022
  comments 0
  Netflix breidt proef tegen delen abonnement verder uit
  Foto Getty Images

  Nu streamingdiensten zoals Netflix aan populariteit winnen en het aantal diensten alsmaar groeit, wordt het delen van abonnement en aangepakt. Bij het delen van een abonnement – ook wel accountsharing genoemd – wordt een betaald abonnement gedeeld met mensen die niet tot het gezin van de abonnee horen. Op deze manier wordt het abonnementsbedrag over meerdere hoofden verdeeld waardoor het kijken naar de betreffende streamingdienst goedkoper wordt. Streamingdiensten lopen echter inkomsten mis.

   

  Proef

  Netflix is een van de streamingdiensten die financieel het meest getroffen wordt door delen van abonnementen. Het Amerikaanse bedrijf heeft meerdere malen aangekondigd de strijd tegen accountsharing wereldwijd aan te willen gaan. Netflix is nu met een uitgebreide test tegen accountsharing begonnen in Argentinië, de Dominicaanse Republiek, El Salvador, Guatemala en Honduras. Bij deze proef kunnen aan het abonnement tegen betaling extra huishoudens worden toegevoegd. Dit kan echter niet ongelimiteerd. Het toevoegen van een huishouden aan het abonnement is goedkoper dan het kopen van een nieuw abonnement. Bij de proef wordt gebruikt gemaakt van de geolocatie technologie.

  Netflixonlinestreamingdienstfilmsseriesabonnementabonnement delenaccountsharing

  Reacties

 1. TV-TIP EK Wielrennen Mannen

  EK Wielrennen Mannen
  NPO 1 om 13:10 uur
  Op het ­Europees kampioenschap in fietsprovincie Drenthe beginnen de wielrenners vandaag in Assen, om vervolgens met een lus naar afvalberg Col du VAM te rijden. Remco Evenepoel is er niet bij: de wereld­kampioen tijdrijden krijgt rust na de Ronde van Spanje. Ook Mathieu van der Poel laat verstek gaan en focust zich vanwege de Olympische Spelen op een mountainbike test-event in Parijs. Wout van Aert heeft echter wel oren naar de wit-blauwe trui met gouden sterren.

  TV-TIP Ms. Fisher's Modern Murder Mysteries

  Ms. Fisher's Modern Murder Mysteries
  BBC First om 20:00 uur
  In deze spin-off van Miss Fisher’s Murder Mysteries, die zich afspeelt in de jaren zestig, arriveert Peregrine in Melbourne om de erfenis van haar vermiste tante te ontvangen. Wanneer de jonge vrouw ontdekt hoe avontuurlijk Phryne was, wil zij in haar tantes voetsporen treden. Er zit maar één ding op: ook een moord oplossen.

  Interview

  • *

   Harm Edens

   Dit Was Het Nieuws

   Hij heeft de rol van voorleesmoeder in Dit Was Het Nieuws én is een van de breinen achter legendarische comedyseries als In de Vlaamsche Pot en Het Zonnetje in Huis. Ja, Harm Edens (62) weet wel wat van humor.
   Reacties0 reactie(s)