Kies nú voor een abonnement met korting Word abonnee
Abonneer nú met korting Word abonnee
 1. Nieuws

  Netflix breidt proef tegen delen abonnement verder uit

  Netflix is serieus met het plan om het delen van een abonnement met personen buiten het gezin tegen te gaan.
  Jarco Kriek
  23 juli 2022
  comments 0
  Netflix breidt proef tegen delen abonnement verder uit
  Foto Getty Images

  Nu streamingdiensten zoals Netflix aan populariteit winnen en het aantal diensten alsmaar groeit, wordt het delen van abonnement en aangepakt. Bij het delen van een abonnement – ook wel accountsharing genoemd – wordt een betaald abonnement gedeeld met mensen die niet tot het gezin van de abonnee horen. Op deze manier wordt het abonnementsbedrag over meerdere hoofden verdeeld waardoor het kijken naar de betreffende streamingdienst goedkoper wordt. Streamingdiensten lopen echter inkomsten mis.

   

  Proef

  Netflix is een van de streamingdiensten die financieel het meest getroffen wordt door delen van abonnementen. Het Amerikaanse bedrijf heeft meerdere malen aangekondigd de strijd tegen accountsharing wereldwijd aan te willen gaan. Netflix is nu met een uitgebreide test tegen accountsharing begonnen in Argentinië, de Dominicaanse Republiek, El Salvador, Guatemala en Honduras. Bij deze proef kunnen aan het abonnement tegen betaling extra huishoudens worden toegevoegd. Dit kan echter niet ongelimiteerd. Het toevoegen van een huishouden aan het abonnement is goedkoper dan het kopen van een nieuw abonnement. Bij de proef wordt gebruikt gemaakt van de geolocatie technologie.

  Netflixonlinestreamingdienstfilmsseriesabonnementabonnement delenaccountsharing

  Reacties

 1. TV-TIP Lewis

  Lewis
  RTL 8 om 20:25 uur
  Na een rondje hardlopen wordt de 23-jarige Rose Anderson dood in een rivier gevonden. Haar huisgenoot Chloe vertelt Lewis, Hathaway en Maddox dat Rose bloedbonje had met haar minnaar, professor astrofysica Felix. En laat hij nou getrouwd zijn met haar scriptiebegeleider Philippa. Heeft een van hen Rose naar de eeuwige jachtvelden gestoken of heeft het onderwerp van haar proefschrift iets met haar dood te maken? De zaak komt in een stroomversnelling als Chloe’s vriend op de vlucht slaat. Maar dan valt er een tweede slachtoffer…

  TV-TIP Het Roer Om

  Het Roer Om
  SBS 6 om 20:30 uur
  Het idee om de eeuwigdurende kuierlatten te nemen speelt al lang bij Almeloërs Sven en Cariena. Slowakije, Tsjechië en Polen passeren de revue, maar de keuze valt uiteindelijk op Duitsland, vooral omdat ze al een lekker woordje Duits spreken. In het gehucht Wurz­bach huren ze twee vrijstaande huizen: een om zelf in te wonen, de ander voor de verhuur. Maar als blijkt dat de huurbaas niet van plan geld in het gedateerde vakantiehuis te pompen, worden ze gedwongen op een andere manier aan inkomsten te komen. Voor Sven en Cariena lijkt niets anders op te zitten dan een baan te zoeken.

  Interview

  • *

   Margreet Beetsma

   Editie NL

   Editie NL bestaat op 7 april 20 jaar. Presentatrice Margreet Beetsma (49) over het succes van het creatieve actualiteitenprogramma: “Wij kunnen van een hoopje modder een gebakje maken.”
   Reacties0 reactie(s)