Kies nú voor een abonnement met korting Word abonnee
Abonneer nú met korting Word abonnee
 1. Nieuws

  Netflix breidt proef tegen delen abonnement verder uit

  Netflix is serieus met het plan om het delen van een abonnement met personen buiten het gezin tegen te gaan.
  Jarco Kriek
  23 july 2022
  comments 0
  Netflix breidt proef tegen delen abonnement verder uit
  Foto Getty Images

  Nu streamingdiensten zoals Netflix aan populariteit winnen en het aantal diensten alsmaar groeit, wordt het delen van abonnement en aangepakt. Bij het delen van een abonnement – ook wel accountsharing genoemd – wordt een betaald abonnement gedeeld met mensen die niet tot het gezin van de abonnee horen. Op deze manier wordt het abonnementsbedrag over meerdere hoofden verdeeld waardoor het kijken naar de betreffende streamingdienst goedkoper wordt. Streamingdiensten lopen echter inkomsten mis.

   

  Proef

  Netflix is een van de streamingdiensten die financieel het meest getroffen wordt door delen van abonnementen. Het Amerikaanse bedrijf heeft meerdere malen aangekondigd de strijd tegen accountsharing wereldwijd aan te willen gaan. Netflix is nu met een uitgebreide test tegen accountsharing begonnen in Argentinië, de Dominicaanse Republiek, El Salvador, Guatemala en Honduras. Bij deze proef kunnen aan het abonnement tegen betaling extra huishoudens worden toegevoegd. Dit kan echter niet ongelimiteerd. Het toevoegen van een huishouden aan het abonnement is goedkoper dan het kopen van een nieuw abonnement. Bij de proef wordt gebruikt gemaakt van de geolocatie technologie.

  Netflixonlinestreamingdienstfilmsseriesabonnementabonnement delenaccountsharing

  Reacties

 1. TV-TIP De beentjes van Sint-Hildegard

  De beentjes van Sint-Hildegard
  NPO 1 om 21:18 uur
  In 35 jaar huwelijk met Gedda heeft Jan eigenlijk nooit iets zelf beslist. Na de dood van zijn schoonvader begint dat steeds meer te knagen: hij wil vrijheid. Jan maakt rare sprongen om dat te bereiken. Ondertussen voelt ook hun dochter Liesbeth zich gevangen in haar relatie.

  TV-TIP Bezorgd

  Bezorgd
  NPO 3 om 21:46 uur
  Iedereen die in de bezorgindustrie werkt probeert een goede toekomst veilig te stellen. Maar lukt dit ook met alle tekortkomingen van deze nieuwe economie?

  Interview

  • *

   Anita Witzier

   Festival van de liefde

   Anita Witzier en Edson da Graça gaan op zoek naar de mooiste liefdesverhalen en helpen de liefde een handje.
   Reacties0 reactie(s)