Kies nú voor een abonnement met korting Word abonnee
Abonneer nú met korting Word abonnee
 1. Nieuws

  Netflix brengt goedkoper abonnement op de markt

  Het gonsde al van de geruchten, maar nu heeft Netflix zelf bekendgemaakt dat er een goedkoper abonnement komt met toevoeging van advertenties.
  Jarco Kriek
  14 juli 2022
  comments 1
  Netflix brengt goedkoper abonnement op de markt

  Netflix zit in de hoek waar de klappen kunnen gaan vallen. De streamingdienst is met grote voorsprong de mondiale marktleider maar voelt in toenemende mate de druk van andere streamingdiensten, zoals Disney+ en HBO Max. Het voordeel van deze streamingdiensten is dat de eigenaren zelf filmbedrijven, productiebedrijven en tv-zenders in eigendom hebben. Hun content wordt exclusief gebruikt voor de eigen streamingdiensten. Hierdoor hoeven ze geen dure content in te kopen; iets wat Netflix wel moet doen. De abonnementsprijs van Netflix ligt hierdoor fors hoger dan die van Disney+ en HBO Max.

   

  Goedkoper

  Om de concurrentiestrijd niet op financieel vlak te verliezen, gaat Netflix nu een goedkoper abonnement aanbieden. Dit doet het bedrijf in samenwerking met Microsoft. Daarnaast biedt Microsoft bedrijven ook een advertentieplatform aan. Beide bedrijven bevestigen de samenwerking, maar willen hier vooralsnog geen details over loslaten.

   

  Abonnementen

  De huidige manier van kijken van content zonder reclame blijft bij Netflix gewoon bestaan. De huidige abonnees krijgen dus de optie om te downgraden naar een goedkoper abonnement met reclame. Dit verlaagt de gemiddelde maandelijkse besteding (ARPU) van Netflix, maar het bedrijf hoop hiermee het abonneeverlies een halt toe te roepen en zelfs om te buigen naar abonneewinst.

  Netflixonlinestreamingdienstreclamefilmsseriesabonnement

  Reacties

 1. TV-TIP André Rieu: Welcome to My World

  André Rieu: Welcome to My World
  NPO 1 om 19:06 uur
  André Rieu walst met zijn Johann Strauss Orkest al jaren de wereld over. Die reis komt in maart 2020 piepend tot stilstand, op het moment dat de VS in coronalockdown gaat en daarmee na slechts één concert een streep wordt gezet door zijn Amerikaanse tour. Als ook Nederland op slot gaat, wanhoopt de vioolvirtuoos niet. Hij besluit zijn instrument in te ruilen voor een bakblik, waarmee een nieuwe hobby is geboren: bakken.

  TV-TIP WK Voetbal: Portugal - Zwitserland

  WK Voetbal: Portugal - Zwitserland
  NPO 1 om 19:50 uur
  In zijn - hoogstwaarschijnlijk - laatste WK is Ronaldo maar gefocust op één ding: de wereldbeker. Het Zwitserland van Xhaka, Shaqiri en Embolo is het volgende obstakel op de weg naar overwinning. Lukt het de Portugezen de Zwitsers naar huis te sturen? In de laatste poulewedstrijd verloren de Portugezen van Zuid-Korea. En tijdens het EK stuntte de Zwitsers nog tegen de Fransen door - na een 3-3 gelijkspel - de penalty shoot-out te winnen.

  Interview

  • *

   Raymond Thiry

   The Net

   In deze internationale dramaserie speelt Raymond Thiry (63) de louche directeur van een wereldwijde voetbalorganisatie.
   Reacties0 reactie(s)