Kies nú voor een abonnement met korting Word abonnee
Abonneer nú met korting Word abonnee
 1. Nieuws

  Netflix brengt goedkoper abonnement op de markt

  Het gonsde al van de geruchten, maar nu heeft Netflix zelf bekendgemaakt dat er een goedkoper abonnement komt met toevoeging van advertenties.
  Jarco Kriek
  14 juli 2022
  comments 1
  Netflix brengt goedkoper abonnement op de markt

  Netflix zit in de hoek waar de klappen kunnen gaan vallen. De streamingdienst is met grote voorsprong de mondiale marktleider maar voelt in toenemende mate de druk van andere streamingdiensten, zoals Disney+ en HBO Max. Het voordeel van deze streamingdiensten is dat de eigenaren zelf filmbedrijven, productiebedrijven en tv-zenders in eigendom hebben. Hun content wordt exclusief gebruikt voor de eigen streamingdiensten. Hierdoor hoeven ze geen dure content in te kopen; iets wat Netflix wel moet doen. De abonnementsprijs van Netflix ligt hierdoor fors hoger dan die van Disney+ en HBO Max.

   

  Goedkoper

  Om de concurrentiestrijd niet op financieel vlak te verliezen, gaat Netflix nu een goedkoper abonnement aanbieden. Dit doet het bedrijf in samenwerking met Microsoft. Daarnaast biedt Microsoft bedrijven ook een advertentieplatform aan. Beide bedrijven bevestigen de samenwerking, maar willen hier vooralsnog geen details over loslaten.

   

  Abonnementen

  De huidige manier van kijken van content zonder reclame blijft bij Netflix gewoon bestaan. De huidige abonnees krijgen dus de optie om te downgraden naar een goedkoper abonnement met reclame. Dit verlaagt de gemiddelde maandelijkse besteding (ARPU) van Netflix, maar het bedrijf hoop hiermee het abonneeverlies een halt toe te roepen en zelfs om te buigen naar abonneewinst.

  Netflixonlinestreamingdienstreclamefilmsseriesabonnement

  Reacties

 1. TV-TIP De Grote Huisverbouwing

  De Grote Huisverbouwing
  SBS 6 om 17:00 uur
  Doordat de aannemers, stukadoors en schilders niet aan zijn te slepen, slaan steeds meer Nederlanders zelf aan het boren, schroeven en sauzen. Maar lang niet iedereen is gezegend met het talent of het inzicht om de gedateerde binnenboel zonder ongelukken naar het heden te klussen. Om te voor­komen dat een roedel hobbyklussers zichzelf vastniet aan het nieuwe tapijt, nemen stylist Djamilla Smits en creatief uitvoerder Albert Stokkers het kluswerk uit handen om het huis om te toveren in een paleis.

  TV-TIP Flip or Flop

  Flip or Flop
  TLC om 18:00 uur
  Tarek el Moussa is, naar eigen zeggen, gezegend met een uitmuntende vastgoedneus. Samen met zijn (inmiddels ex-) vrouw Christina koopt hij huizen voor een prik, om die wat aan kant te timmeren en vervolgens voor de hoofdprijs te verkopen. Dit keer krijgen de twee een tip over een gigantisch, maar vervallen huis in het chique Anaheim Hills. De prijs is fors, het risico daarom groot. Want om het pand überhaupt aan te kunnen schaffen, moeten ze een dealtje sluiten met een investeerder.

  Interview

  • *

   Margreet Beetsma

   Editie NL

   Editie NL bestaat op 7 april 20 jaar. Presentatrice Margreet Beetsma (49) over het succes van het creatieve actualiteitenprogramma: “Wij kunnen van een hoopje modder een gebakje maken.”
   Reacties0 reactie(s)