Kies nú voor een abonnement met korting Word abonnee
Abonneer nú met korting Word abonnee
 1. Nieuws

  Netflix brengt goedkoper abonnement op de markt

  Het gonsde al van de geruchten, maar nu heeft Netflix zelf bekendgemaakt dat er een goedkoper abonnement komt met toevoeging van advertenties.
  Jarco Kriek
  14 july 2022
  comments 1
  Netflix brengt goedkoper abonnement op de markt

  Netflix zit in de hoek waar de klappen kunnen gaan vallen. De streamingdienst is met grote voorsprong de mondiale marktleider maar voelt in toenemende mate de druk van andere streamingdiensten, zoals Disney+ en HBO Max. Het voordeel van deze streamingdiensten is dat de eigenaren zelf filmbedrijven, productiebedrijven en tv-zenders in eigendom hebben. Hun content wordt exclusief gebruikt voor de eigen streamingdiensten. Hierdoor hoeven ze geen dure content in te kopen; iets wat Netflix wel moet doen. De abonnementsprijs van Netflix ligt hierdoor fors hoger dan die van Disney+ en HBO Max.

   

  Goedkoper

  Om de concurrentiestrijd niet op financieel vlak te verliezen, gaat Netflix nu een goedkoper abonnement aanbieden. Dit doet het bedrijf in samenwerking met Microsoft. Daarnaast biedt Microsoft bedrijven ook een advertentieplatform aan. Beide bedrijven bevestigen de samenwerking, maar willen hier vooralsnog geen details over loslaten.

   

  Abonnementen

  De huidige manier van kijken van content zonder reclame blijft bij Netflix gewoon bestaan. De huidige abonnees krijgen dus de optie om te downgraden naar een goedkoper abonnement met reclame. Dit verlaagt de gemiddelde maandelijkse besteding (ARPU) van Netflix, maar het bedrijf hoop hiermee het abonneeverlies een halt toe te roepen en zelfs om te buigen naar abonneewinst.

  Netflixonlinestreamingdienstreclamefilmsseriesabonnement

  Reacties

 1. TV-TIP I Want Your Song

  I Want Your Song
  SBS 6 om 20:30 uur
  Met nummers als Ik wil zwemmen (in Bacardi Lemon) en Bieber van de kroeg heeft de Leidse vibratokoning Mart Hoogkamer de ­polonaise aan zijn kont hangen.

  TV-TIP The Beach

  The Beach
  Net 5 om 20:30 uur
  Een jonge Amerikaan heeft genoeg van zijn technologische omgeving. Door naar Thailand af te reizen probeert hij de sleur van alledag te doorbreken en de zin van zijn bestaan terug te vinden. In Thailand maakt hij kennis met een eigenaardige man die hem vertelt over een wonderbaarlijk mooi strand. Dit strand zou een paradijs op aarde moeten zijn.

  Interview

  • *

   Anita Witzier

   Festival van de liefde

   Anita Witzier en Edson da Graça gaan op zoek naar de mooiste liefdesverhalen en helpen de liefde een handje.
   Reacties0 reactie(s)