Kies nú voor een abonnement met korting Word abonnee
Abonneer nú met korting Word abonnee
 1. Nieuws

  Netflixdelen veel extremer

  Meer dan tachtig procent van de Netflixkijkers deelt het wachtwoord met anderen, zo blijkt uit onderzoek van Beyond Identity. Het delen van wachtwoorden voor streamingdiensten gebeurt bij alle platformen, maar bij geen enkele zó veel als bij Netflix.
  Remco Kuijpers
  5 may 2022
  comments 0
  Netflixdelen veel extremer
  Getty Images

   

  Beyond Identity heeft onder 1025 Amerikanen onderzoek gedaan. En wat blijkt? Een grote meerderheid deelt hun wachtwoord met anderen. Het onlinesecuritybedrijf waarschuwt voor de gevaren van het delen van wachtwoorden, aangezien veel mensen hetzelfde wachtwoord voor verschillende doeleinden gebruiken. Volgens het onderzoek gaf meer dan een op de tien deelnemers toe hun Netflixwachtwoord óók voor online bankieren of hun mailaccount te gebruiken.

   

  Lastige meekijkers

  Uit het onderzoek van het online beveiligingsbedrijf is onder meer gebleken dat het ook nog eens lastig is om van de meelifters af te komen. Vijfentwintig procent van de ondervraagde wachtwoorddelers probeerde, door simpelweg het wachtwoord te veranderen, van de toch-niet-zo-gewenste-kijkers af te komen. Dertig procent van de meekijkers trok zich hier niks van aan en vroeg ‘gewoon’ om de nieuwe inloggegevens. Ook is gebleken dat, ondanks dat bijna vijftig procent van de meekijkers in hetzelfde huishouden woont als de betalende kijker, zij op hun beurt het wachtwoord zelfs nog met derden delen.

  NetflixWachtwoordVeiligMeekijker
 1. TV-TIP De Bodyguard

  De Bodyguard
  NPO 3 om 20:25 uur
  De cursus Brandveiligheid is koud afgerond of er staat al een huis in lichterlaaie. En niet zomaar een huis, maar een huis met een vip. Terwijl het kandidatenveld twijfelt over wat te doen – blussen of ­evacueren – wordt het voor een van hen te heet onder de ­voeten, wat een keiharde exit ­betekent. Voor het over­gebleven zestal staat direct een nieuwe opdracht op stapel: begeleid een bekende influencer naar een interviewlocatie. Maar wat als er opeens een nijdige man opduikt?

  TV-TIP Parker

  Parker
  Veronica om 20:30 uur
  Parker is een beroepscrimineel met een ongebruikelijke gedragscode: hij steelt niet van de armen en zal onschuldige mensen nooit iets aandoen. Tijdens zijn nieuwste klus wordt hij neergeschoten door zijn medeovervallers als hij weigert aan een ander plan mee te werken. Ze laten hem voor dood achter, maar hij overleeft het en weet zijn ex-teamgenoten op te sporen in het rijke Palm Beach. De bende is daar bezig met het plannen van hun grootste overval ooit. Vermomd als een vermogende Texaan en met hulp van de beeldschone makelaar Leslie zint Parker op wraak.

  Interview