Kies nú voor een abonnement met korting Word abonnee
Abonneer nú met korting Word abonnee
 1. Nieuws

  Netflixdelen veel extremer

  Meer dan tachtig procent van de Netflixkijkers deelt het wachtwoord met anderen, zo blijkt uit onderzoek van Beyond Identity. Het delen van wachtwoorden voor streamingdiensten gebeurt bij alle platformen, maar bij geen enkele zó veel als bij Netflix.
  Remco Kuijpers
  5 may 2022
  comments 0
  Netflixdelen veel extremer
  Getty Images

   

  Beyond Identity heeft onder 1025 Amerikanen onderzoek gedaan. En wat blijkt? Een grote meerderheid deelt hun wachtwoord met anderen. Het onlinesecuritybedrijf waarschuwt voor de gevaren van het delen van wachtwoorden, aangezien veel mensen hetzelfde wachtwoord voor verschillende doeleinden gebruiken. Volgens het onderzoek gaf meer dan een op de tien deelnemers toe hun Netflixwachtwoord óók voor online bankieren of hun mailaccount te gebruiken.

   

  Lastige meekijkers

  Uit het onderzoek van het online beveiligingsbedrijf is onder meer gebleken dat het ook nog eens lastig is om van de meelifters af te komen. Vijfentwintig procent van de ondervraagde wachtwoorddelers probeerde, door simpelweg het wachtwoord te veranderen, van de toch-niet-zo-gewenste-kijkers af te komen. Dertig procent van de meekijkers trok zich hier niks van aan en vroeg ‘gewoon’ om de nieuwe inloggegevens. Ook is gebleken dat, ondanks dat bijna vijftig procent van de meekijkers in hetzelfde huishouden woont als de betalende kijker, zij op hun beurt het wachtwoord zelfs nog met derden delen.

  NetflixWachtwoordVeiligMeekijker
 1. Doe mee en win!

  • *

   Win een thuiscode voor Fortress

   Fortress draait om een topgeheim resort voor gepensioneerde Amerikaanse inlichtingenofficieren. Als een groep criminelen het complex binnendringt, is het aan een gepensioneerde officier en zijn zoon om in te grijpen. Totaal TV mag vijf keer een Pathé Thuis-code voor deze spraakmakende actiethriller weggeven.

  TV-TIP Beter!

  Beter!
  NPO 1 om 21:24 uur
  Vandaag wil Corina, die na veel roken kampt met de longziekte COPD, weer in beweging te komen met linedancing.

  TV-TIP Vandaag Inside

  Vandaag Inside
  SBS 6 om 21:35 uur
  Heel erg lang heeft het afscheid van Vandaag Inside niet geduurd.

  Interview

  • *

   Sander Lantinga

   Vier is te veel

   De gloednieuwe quiz Vier is te veel vraagt meer dan kennis alleen: zonder overtuigingskracht en eigenwijsheid schoppen de kandidaten het niet ver. In de zoektocht naar een spitsvondige presentator kwam SBS6 uit bij Radio 538-dj Sander Lantinga.
   Reacties0 reactie(s)