Kies nú voor een abonnement met korting Word abonnee
Abonneer nú met korting Word abonnee
 1. Nieuws

  Netflixdelen veel extremer

  Meer dan tachtig procent van de Netflixkijkers deelt het wachtwoord met anderen, zo blijkt uit onderzoek van Beyond Identity. Het delen van wachtwoorden voor streamingdiensten gebeurt bij alle platformen, maar bij geen enkele zó veel als bij Netflix.
  Remco Kuijpers
  5 mei 2022
  comments 0
  Netflixdelen veel extremer
  Getty Images

   

  Beyond Identity heeft onder 1025 Amerikanen onderzoek gedaan. En wat blijkt? Een grote meerderheid deelt hun wachtwoord met anderen. Het onlinesecuritybedrijf waarschuwt voor de gevaren van het delen van wachtwoorden, aangezien veel mensen hetzelfde wachtwoord voor verschillende doeleinden gebruiken. Volgens het onderzoek gaf meer dan een op de tien deelnemers toe hun Netflixwachtwoord óók voor online bankieren of hun mailaccount te gebruiken.

   

  Lastige meekijkers

  Uit het onderzoek van het online beveiligingsbedrijf is onder meer gebleken dat het ook nog eens lastig is om van de meelifters af te komen. Vijfentwintig procent van de ondervraagde wachtwoorddelers probeerde, door simpelweg het wachtwoord te veranderen, van de toch-niet-zo-gewenste-kijkers af te komen. Dertig procent van de meekijkers trok zich hier niks van aan en vroeg ‘gewoon’ om de nieuwe inloggegevens. Ook is gebleken dat, ondanks dat bijna vijftig procent van de meekijkers in hetzelfde huishouden woont als de betalende kijker, zij op hun beurt het wachtwoord zelfs nog met derden delen.

  NetflixWachtwoordVeiligMeekijker
 1. TV-TIP WK Veldrijden

  WK Veldrijden
  NPO 1 om 15:03 uur
  Hoewel Marianne Vos zich vorig jaar voor de zevende keer de regenboog­trui infietste, is niet de kannibaal uit ’s-Hertogenbosch, maar Fem van Empel de favoriet voor de wereldtitel. Het talent uit Den Dungen reeg de wereldbekerzeges afgelopen tijd aan elkaar, maar kwam tijdens het NK vorig maand verrassend adem tekort. De nationale titel ging naar Puck Pieterse, die in Hoogerheide niet alleen haar Nederlandse concurrentie, maar ook het internationale veld eruit wil peddelen.

  TV-TIP Serengeti

  Serengeti
  NPO 1 om 19:05 uur
  Het leven op de eindeloze grasvlaktes van de Serengeti leek even rustig voort te kabbelen, maar oplaaiende vetes blijken nooit ver weg. Terwijl Tamu, een pasgeboren gazellekalfje, zijn eerste wiebelige stappen zet, wordt hij beloerd door de hongerige jakhalzen Shavu en Shaba. Maar ook zij hebben hun problemen. Hun pups zijn het huis uitgetreiterd door een legertje agressieve mieren en zijn nu onvindbaar. Weten pa en moe hun kroost op te sporen?

  Interview

  • *

   Maarten Remmers

   Keuringsdienst van Waarde

   Verslaggever en researcher Maarten Remmers zoekt in Keuringsdienst van Waarde naar de verhalen achter producten.
   Reacties0 reactie(s)