Kies nú voor een abonnement met korting Word abonnee
Abonneer nú met korting Word abonnee
 1. Nieuws

  Netflix: extra betalen voor delen abonnement in Nederland, €3,99 per maand per lid extra

  Wat al langer werd verwacht, is nu realiteit geworden. Netflix is begonnen met het aanschrijven van abonnees van wie wordt gedacht dat ze het abonnement met anderen delen.
  Jarco Kriek
  24 mei 2023
  comments 4
  Netflix: extra betalen voor delen abonnement in Nederland, €3,99 per maand per lid extra

  Accountsharing – zoals het delen van het abonnement ook wordt genoemd – is Netflix en andere streamingdiensten een doorn in het oog, omdat het voor inkomstenverlies zorgt. Sommige streamingdiensten, zoals Viaplay, wijzen juist op de mogelijkheid dat het abonnement met anderen gedeeld kan worden. Netflix is de eerste streamingdienst in Nederland die abonnees via een mail laat weten dat het niet is toegestaan het abonnement met anderen te delen.

   

  Niet iedereen

  De streamingdienst heeft diverse abonnees van wie wordt gedacht dat ze het persoonlijke abonnement delen met familie, vrienden of kennissen een e-mail gestuurd waarin staat dat dit niet is toegestaan. In de mail staat dat het abonnement alleen is bedoeld voor de mensen die wonen op het adres van de abonnee. Deze mensen mogen Netflix ook onderweg gebruiken of bijvoorbeeld tijdens een vakantie.

   

  Extra betalen

  Wie na het ontvangen van de mail toch het account met anderen wil blijven delen, moet hiervoor een extra toeslag betalen. Netflix rekent hiervoor een bedrag van €3,99 per maand per extra lid. Deze extra toevoeging is alleen mogelijk bij het standaard- en premiumabonnement, die in Nederland respectievelijk €11,99 en €15,99 kosten. Netflix gebruikt een techniek waarbij het op basis van IP-adressen vaststelt of het abonnement met anderen buiten het eigen huishouden wordt gedeeld.

   

  Meer landen

  Nederland is niet het eerste land in Europa waar Netflix het delen van het abonnement aan banden legt. Al enige tijd wordt het aanvullende abonnement actief aangeboden in Spanje en Portugal. Ook buiten Europa – onder meer Canada – is dit het geval. Netflix heeft aangekondigd het aanvullende accountsharingabonnement gefaseerd wereldwijd uit te rollen.

  NetflixOTTonlinestreamingdienstfilmsseriesabonnementdelen abonnementaccountsharing

  Reacties

 1. Interview

  • *

   Bob Sikkes

   De Moeite Waard?!

   Terwijl Kopen zonder Kijken nog loopt, is Bouwkundige des Vaderlands Bob Sikkes (57) alweer aan een nieuw project begonnen: De Moeite Waard?!, waarin landgenoten huizen kopen, verbouwen en direct weer verkopen.
   Reacties0 reactie(s)