Kies nú voor een abonnement met korting Word abonnee
Abonneer nú met korting Word abonnee
 1. Nieuws

  Netflix: extra betalen voor delen abonnement in Nederland, €3,99 per maand per lid extra

  Wat al langer werd verwacht, is nu realiteit geworden. Netflix is begonnen met het aanschrijven van abonnees van wie wordt gedacht dat ze het abonnement met anderen delen.
  Jarco Kriek
  24 mei 2023
  comments 4
  Netflix: extra betalen voor delen abonnement in Nederland, €3,99 per maand per lid extra

  Accountsharing – zoals het delen van het abonnement ook wordt genoemd – is Netflix en andere streamingdiensten een doorn in het oog, omdat het voor inkomstenverlies zorgt. Sommige streamingdiensten, zoals Viaplay, wijzen juist op de mogelijkheid dat het abonnement met anderen gedeeld kan worden. Netflix is de eerste streamingdienst in Nederland die abonnees via een mail laat weten dat het niet is toegestaan het abonnement met anderen te delen.

   

  Niet iedereen

  De streamingdienst heeft diverse abonnees van wie wordt gedacht dat ze het persoonlijke abonnement delen met familie, vrienden of kennissen een e-mail gestuurd waarin staat dat dit niet is toegestaan. In de mail staat dat het abonnement alleen is bedoeld voor de mensen die wonen op het adres van de abonnee. Deze mensen mogen Netflix ook onderweg gebruiken of bijvoorbeeld tijdens een vakantie.

   

  Extra betalen

  Wie na het ontvangen van de mail toch het account met anderen wil blijven delen, moet hiervoor een extra toeslag betalen. Netflix rekent hiervoor een bedrag van €3,99 per maand per extra lid. Deze extra toevoeging is alleen mogelijk bij het standaard- en premiumabonnement, die in Nederland respectievelijk €11,99 en €15,99 kosten. Netflix gebruikt een techniek waarbij het op basis van IP-adressen vaststelt of het abonnement met anderen buiten het eigen huishouden wordt gedeeld.

   

  Meer landen

  Nederland is niet het eerste land in Europa waar Netflix het delen van het abonnement aan banden legt. Al enige tijd wordt het aanvullende abonnement actief aangeboden in Spanje en Portugal. Ook buiten Europa – onder meer Canada – is dit het geval. Netflix heeft aangekondigd het aanvullende accountsharingabonnement gefaseerd wereldwijd uit te rollen.

  NetflixOTTonlinestreamingdienstfilmsseriesabonnementdelen abonnementaccountsharing

  Reacties

 1. TV-TIP Hell's Kitchen USA

  Hell's Kitchen USA
  24Kitchen om 19:30 uur
  Chef-kok Gordon Ramsay blaft kandidaten vaak af, net zoals een boze legersergeant dat kan. De zestiende reeks van Hell’s Kitchen start op een legerbasis waar de kandidaten tucht en discipline leren. Gelukkig verplaatst de actie zich snel weer naar de keuken, waar ‘generaal’ Ramsay zijn rekruten met harde hand de fijne kneepjes aanleert. Seizoen 16 werd berucht vanwege de vele ruzies, en dat zegt veel in een Gordon Ramsay-show!

  TV-TIP Verward

  Verward
  NPO 3 om 20:24 uur
  Op het nieuws hoor je regelmatig over ‘verwarde personen’ die voor problemen zorgen, maar wat voor mensen zíjn dat eigenlijk? Documentairemaakster Jessica Villerius onderzoekt de mensen achter dit label, én hulp­verleners die vaak met ze te maken hebben. Verpleegster Mariëlle was net een infuus aan het aanbrengen toen de buurman ineens binnenstormde en wild om zich heen begon te steken. Mariëlle vertelt over de hachelijke momenten die ze beleefde, toen ze op deze manier kennismaakte met Kenzo K.

  Interview