Kies nú voor een abonnement met korting Word abonnee
Abonneer nú met korting Word abonnee
 1. Nieuws

  Netflix gaat delen van abonnement ook in Nederland aanpakken

  Netflix gaat accountsharing wereldwijd – dus ook in Nederland – aanpakken. Het delen van het abonnement blijft mogelijk, maar dan wel tegen extra betaling.
  Jarco Kriek
  20 januari 2023
  comments 6
  Netflix gaat delen van abonnement ook in Nederland aanpakken
  Foto Getty Images

  Bij de presentatie van de financiële cijfers over het afgelopen kwartaal – met een abonneegroei van 7,6 miljoen tot wereldwijd ruim 230 miljoen abonnees – maakte Netflix ook de plannen met betrekking tot accountsharing bekend. Na een test in een aantal landen met een nieuw systeem om accountsharing te ontdekken en dit alleen nog mogelijk te maken na aankoop van een extra abonnement wil Netflix het de strengere regels rond het delen van het abonnement wereldwijd uitrollen.

   

  Stap voor stap

  Netflix gaat accountsharing gefaseerd aan banden leggen. Later dit kwartaal wordt de nieuwe techniek in een eerste reeks landen geïntroduceerd. Daarna volgt er steeds een aantal andere landen. Het bedrijf verwacht ‘binnen enkele kwartalen’ de restricties met het delen van het abonnement wereldwijd te hebben ingevoerd. Wanneer Nederland aan de beurt is, heeft Netflix niet bekendgemaakt.

   

  Extra betalen

  Op dit moment mag het Netflix-abonnement buiten het eigen huis met anderen gedeeld worden zolang het aantal gelijktijdige gebruikers maar onder het vastgestelde maximum van het gekochte abonnement blijft. Bij het duurste abonnement mag met vier apparaten gelijktijdig ingelogd worden. Het meest verkochte Netflix-abonnement staat gelijktijdig gebruik van twee apparaten toe, terwijl er bij het goedkoopste abonnement slechts met één apparaat gekeken kan worden. Netflix wil accountsharing tegengaan met een zelf ontwikkelde techniek die signaleert als het abonnement buiten het huishouden van de abonnee wordt gedeeld. Wie buiten het huishouden het abonnement wil blijven delen, moet maandelijks extra gaan betalen. De prijs van dit extra abonnement voor de Nederlandse markt is nog niet bekend. In landen waar Netflix betaalde accountsharing heeft getest, moest voor dit optionele abonnement enkele euro's per maand betaald worden.

   

  Abonneeverlies

  Netflix zegt er zich bewust van te zijn dat de restricties die worden ingevoerd in eerste instantie kunnen leiden tot het opzeggen van abonnementen. Op langere termijn verwacht Netflix echter dat het leidt tot meer winst omdat kijkers die eerder gebruik maakten van de inloggegevens van familie, vrienden of kennissen zelf een Netflix-abonnement gaan aanschaffen.

  NetflixOTTonlinestreamingdienstaccountsharingdelen abonnementabonnementfilmsseries

  Reacties

 1. TV-TIP Spoedeisende Hulp 24/7

  Spoedeisende Hulp 24/7
  RTL 5 om 20:30 uur
  In de nieuwe realityshow Spoedeisende Hulp 24/7 bezoeken we de SEH-afdelingen van drie gerenommeerde ziekenhuizen, waar medisch personeel continu een strijd tegen de klok levert. Verdriet en geluk, leven en dood liggen op de spoedeisende hulp enorm dicht bij elkaar. Het personeel vertelt over hun passie voor het werk en toont alle mooie, intieme en schrijnende situaties die ze in het ziekenhuis meemaken.

  TV-TIP Secrets in the Sand

  Secrets in the Sand
  History om 20:30 uur
  Als we één ding hebben opgestoken van Star Wars dan is het dat zand ruw en irritant is, en werkelijk overal tussenkomt. Niet zo gek dus, dat er onder de ontelbare korrels nog heel wat schatten verborgen liggen. In Secrets in the Sand leggen archeologen bijzondere historische vondsten bloot, die onder de golvende duinen waren verdwenen. In Chili duiken mummies van een verdwenen volk op, en in Egypte wordt een nieuwe graftombe ontdekt die door het zand werd verzwolgen.

  Interview