Kies nú voor een abonnement met korting Word abonnee
Abonneer nú met korting Word abonnee
 1. Nieuws

  Netflix gaat delen van abonnement ook in Nederland aanpakken

  Netflix gaat accountsharing wereldwijd – dus ook in Nederland – aanpakken. Het delen van het abonnement blijft mogelijk, maar dan wel tegen extra betaling.
  Jarco Kriek
  20 januari 2023
  comments 6
  Netflix gaat delen van abonnement ook in Nederland aanpakken
  Foto Getty Images

  Bij de presentatie van de financiële cijfers over het afgelopen kwartaal – met een abonneegroei van 7,6 miljoen tot wereldwijd ruim 230 miljoen abonnees – maakte Netflix ook de plannen met betrekking tot accountsharing bekend. Na een test in een aantal landen met een nieuw systeem om accountsharing te ontdekken en dit alleen nog mogelijk te maken na aankoop van een extra abonnement wil Netflix het de strengere regels rond het delen van het abonnement wereldwijd uitrollen.

   

  Stap voor stap

  Netflix gaat accountsharing gefaseerd aan banden leggen. Later dit kwartaal wordt de nieuwe techniek in een eerste reeks landen geïntroduceerd. Daarna volgt er steeds een aantal andere landen. Het bedrijf verwacht ‘binnen enkele kwartalen’ de restricties met het delen van het abonnement wereldwijd te hebben ingevoerd. Wanneer Nederland aan de beurt is, heeft Netflix niet bekendgemaakt.

   

  Extra betalen

  Op dit moment mag het Netflix-abonnement buiten het eigen huis met anderen gedeeld worden zolang het aantal gelijktijdige gebruikers maar onder het vastgestelde maximum van het gekochte abonnement blijft. Bij het duurste abonnement mag met vier apparaten gelijktijdig ingelogd worden. Het meest verkochte Netflix-abonnement staat gelijktijdig gebruik van twee apparaten toe, terwijl er bij het goedkoopste abonnement slechts met één apparaat gekeken kan worden. Netflix wil accountsharing tegengaan met een zelf ontwikkelde techniek die signaleert als het abonnement buiten het huishouden van de abonnee wordt gedeeld. Wie buiten het huishouden het abonnement wil blijven delen, moet maandelijks extra gaan betalen. De prijs van dit extra abonnement voor de Nederlandse markt is nog niet bekend. In landen waar Netflix betaalde accountsharing heeft getest, moest voor dit optionele abonnement enkele euro's per maand betaald worden.

   

  Abonneeverlies

  Netflix zegt er zich bewust van te zijn dat de restricties die worden ingevoerd in eerste instantie kunnen leiden tot het opzeggen van abonnementen. Op langere termijn verwacht Netflix echter dat het leidt tot meer winst omdat kijkers die eerder gebruik maakten van de inloggegevens van familie, vrienden of kennissen zelf een Netflix-abonnement gaan aanschaffen.

  NetflixOTTonlinestreamingdienstaccountsharingdelen abonnementabonnementfilmsseries

  Reacties

 1. TV-TIP Gort over de Grens

  Gort over de Grens
  NPO 2 om 20:28 uur
  Ilja Gort weet wel hoe je een lekker wijntje moet brouwen – hij bottelt zich al jaren een slag in de rondte in zijn chateau in het dorpje Saint-Émilion, zo’n 20 kilometer ten oosten van Bordeaux. Toch waagt hij zich dit keer niet alleen aan een peperdure Franse klassieker, maar laat hij ook een Chateau Migraine de Touraine door zijn keel glijden. Moet hij de strip paracetamol alvast klaarleggen of valt de mythische wijn best te pruimen?

  TV-TIP Je Huis op Orde

  Je Huis op Orde
  SBS 6 om 20:30 uur
  Het huis van Esther en Jacob uit Heemstede was altijd al een puinhoop, maar sinds Esther de diagnose borstkanker kreeg, heeft ze helemaal geen energie meer om de bezem door de overvolle stulp te halen. Het resultaat is dat het duo en hun twee pubers inmiddels verdrinken in de janboel. Omdat Jacob zijn vrouw in deze woelige tijd een schoon en opgeruimd huis gunt, worden Viktor en zijn team van professioneel opruimers opgetrommeld. Maar of Esther daar nou op zit te wachten…

  Interview

  • *

   Maarten Remmers

   Keuringsdienst van Waarde

   Verslaggever en researcher Maarten Remmers zoekt in Keuringsdienst van Waarde naar de verhalen achter producten.
   Reacties0 reactie(s)