Kies nú voor een abonnement met korting Word abonnee
Abonneer nú met korting Word abonnee
 1. Nieuws

  Netflix in de aanval tegen accountsharing: hoe werkt dit?

  Netflix heeft een tipje van de sluier opgelicht hoe het delen van abonnementen – ook wel accountsharing genoemd – wordt opgespoord en aan banden gelegd.
  Jarco Kriek
  2 februari 2023
  comments 5
  Netflix in de aanval tegen accountsharing: hoe werkt dit?
  Foto Getty Images

  Voor de duidelijkheid. In Nederland en België heeft Netflix nog geen concrete plannen aangekondigd om accountsharing tegen te gaan. De streamingdienst maakte enkele weken geleden wel bekend dat in alle landen waar Netflix actief is gefaseerd een techniek wordt geïntroduceerd die accountsharing inzichtelijk maakt. Netflix wil accountsharing daarna als aanvullende optie tegen betaling toevoegen aan het abonnement. Netflix verwacht na de introductie van de techniek ruim een jaar nodig te hebben om deze in alle landen te implementeren.

   

  Thuislocatie

  Netflix deed in Costa Rica een melding over de manier hoe het wil gaan bepalen of er sprake is van accountsharing. Daarbij speelt de ‘primaire locatie’ oftewel de thuislocatie een belangrijke rol. Abonnees kunnen zelf aangeven wat deze locatie is. Apparaten moeten minimaal één keer per maand vanaf het wifinetwerk van de thuislocatie naar een Netflix-titel kijken. Wanneer blijkt dat aangemelde apparaten voor langere tijd geen gebruik maken van de thuislocatie dan kunnen deze apparaten bij dit abonnement door Netflix worden geblokkeerd.


  Extra betalen

  Als apparaten buiten de thuislocatie gebruikt worden kan een extra abonnement worden aangeschaft om een blokkade te voorkomen. In de landen waar Netflix dit extra abonnement test, kost dit gemiddeld rond de drie dollar. Een veel lager bedrag dus dan een regulier Netflix-abonnement. De extra kosten worden verrekend bij maandelijkse betaling van de hoofdgebruiker – dus de koper – van het abonnement.

  NetflixOTTonlinestreamingdienstabonnementaccountsharingabonnement delen

  Reacties

 1. TV-TIP The Hitman's Bodyguard

  The Hitman's Bodyguard
  RTL 7 om 20:25 uur
  Dictator Dukhovich staat terecht voor genocide, maar alle getuigen overlijden voor ze in de rechtbank kunnen verschijnen. Nu is huurmoordenaar Darius Kincaid (Samuel L. Jackson) bereid om tegen Dukhovich te getuigen. Bodyguard Michael Bryce (Ryan Reynolds) moet Kincaid zien te beschermen, maar ze kunnen elkaar niet luchten of zien.

  TV-TIP Harry Potter and the Goblet of Fire

  Harry Potter and the Goblet of Fire
  Paramount Network om 20:30 uur
  In deze vierde Harry Potter-film verstoren de volgelingen van Voldemort het grootste tovenaarsfeest van het jaar: het WK zwerkbal. Als Harry (Daniel Radcliffe), Ron (Rupert Grint) en Hermione (Emma Watson) na de vakantie op school komen, blijkt ook daar het nodige aan de hand: Hogwarts organiseert het prestigieuze Toverschool Toernooi.

  Interview

  • *

   Paul de Leeuw

   Niet Klein Te Krijgen

   Voor Niet Klein Te Krijgen volgde Paul de Leeuw vijf ongeneeslijk zieke kinderen. En dat was – en is – voor iedereen even slikken.
   Reacties0 reactie(s)