Kies nú voor een abonnement met korting Word abonnee
Abonneer nú met korting Word abonnee
 1. Nieuws

  Netflix in de aanval tegen accountsharing: hoe werkt dit?

  Netflix heeft een tipje van de sluier opgelicht hoe het delen van abonnementen – ook wel accountsharing genoemd – wordt opgespoord en aan banden gelegd.
  Jarco Kriek
  2 februari 2023
  comments 5
  Netflix in de aanval tegen accountsharing: hoe werkt dit?
  Foto Getty Images

  Voor de duidelijkheid. In Nederland en België heeft Netflix nog geen concrete plannen aangekondigd om accountsharing tegen te gaan. De streamingdienst maakte enkele weken geleden wel bekend dat in alle landen waar Netflix actief is gefaseerd een techniek wordt geïntroduceerd die accountsharing inzichtelijk maakt. Netflix wil accountsharing daarna als aanvullende optie tegen betaling toevoegen aan het abonnement. Netflix verwacht na de introductie van de techniek ruim een jaar nodig te hebben om deze in alle landen te implementeren.

   

  Thuislocatie

  Netflix deed in Costa Rica een melding over de manier hoe het wil gaan bepalen of er sprake is van accountsharing. Daarbij speelt de ‘primaire locatie’ oftewel de thuislocatie een belangrijke rol. Abonnees kunnen zelf aangeven wat deze locatie is. Apparaten moeten minimaal één keer per maand vanaf het wifinetwerk van de thuislocatie naar een Netflix-titel kijken. Wanneer blijkt dat aangemelde apparaten voor langere tijd geen gebruik maken van de thuislocatie dan kunnen deze apparaten bij dit abonnement door Netflix worden geblokkeerd.


  Extra betalen

  Als apparaten buiten de thuislocatie gebruikt worden kan een extra abonnement worden aangeschaft om een blokkade te voorkomen. In de landen waar Netflix dit extra abonnement test, kost dit gemiddeld rond de drie dollar. Een veel lager bedrag dus dan een regulier Netflix-abonnement. De extra kosten worden verrekend bij maandelijkse betaling van de hoofdgebruiker – dus de koper – van het abonnement.

  NetflixOTTonlinestreamingdienstabonnementaccountsharingabonnement delen

  Reacties

 1. TV-TIP Live and Let Die

  Live and Let Die
  RTL 7 om 20:25 uur
  James Bond (Roger Moore, die de rol hier voor het eerst speelt) doet onderzoek naar de moord op drie collega's. Hij ontdekt dat de slachtoffers alle drie contact hadden met Kananga (Yaphet Kotto), de dictator van het Caraïbische eiland San Monique. Op San Monique krijgt 007 te maken met drugs, geweld en de duistere krachten van voodoo.

  TV-TIP Wheeler Dealers

  Wheeler Dealers
  discovery om 20:30 uur
  In mei 2002 werd de liefhebber van brullende motoren en brandend rubber getrakteerd op de gepeperde versie van de vrij brave Audi A6 Avant, de RS6 Avant. Met in het vooronder een 4,2 liter twinturbo V8, goed voor 450 pk, sprintte de opgepompte stationwagen in een duizelingwekkende 4,7 seconden van 0 naar 100 km/u. Mike vindt een ultra­marijnblauw exemplaar van de eerste generatie, die Elvis nog verder oppompt om het op het circuit op te nemen tegen dé sportwagen der sportwagens: de Porsche 911.

  Interview

  • *

   Leo Blokhuis

   Top 2000 Quiz

   Het was het jaar waarin Coldplay definitief doorbrak, het internet ontplofte, maar ook de onzekerheid of er nog wel leven zou zijn na 2000. Het jaar 1999 herinnert fans van NPO Radio 2 echter nog aan iets heel ánders, namelijk aan de start van de Top 2000.
   Reacties0 reactie(s)