Kies nú voor een abonnement met korting Word abonnee
Abonneer nú met korting Word abonnee
 1. Nieuws

  Netflix in de aanval tegen accountsharing: hoe werkt dit?

  Netflix heeft een tipje van de sluier opgelicht hoe het delen van abonnementen – ook wel accountsharing genoemd – wordt opgespoord en aan banden gelegd.
  Jarco Kriek
  2 februari 2023
  comments 5
  Netflix in de aanval tegen accountsharing: hoe werkt dit?
  Foto Getty Images

  Voor de duidelijkheid. In Nederland en België heeft Netflix nog geen concrete plannen aangekondigd om accountsharing tegen te gaan. De streamingdienst maakte enkele weken geleden wel bekend dat in alle landen waar Netflix actief is gefaseerd een techniek wordt geïntroduceerd die accountsharing inzichtelijk maakt. Netflix wil accountsharing daarna als aanvullende optie tegen betaling toevoegen aan het abonnement. Netflix verwacht na de introductie van de techniek ruim een jaar nodig te hebben om deze in alle landen te implementeren.

   

  Thuislocatie

  Netflix deed in Costa Rica een melding over de manier hoe het wil gaan bepalen of er sprake is van accountsharing. Daarbij speelt de ‘primaire locatie’ oftewel de thuislocatie een belangrijke rol. Abonnees kunnen zelf aangeven wat deze locatie is. Apparaten moeten minimaal één keer per maand vanaf het wifinetwerk van de thuislocatie naar een Netflix-titel kijken. Wanneer blijkt dat aangemelde apparaten voor langere tijd geen gebruik maken van de thuislocatie dan kunnen deze apparaten bij dit abonnement door Netflix worden geblokkeerd.


  Extra betalen

  Als apparaten buiten de thuislocatie gebruikt worden kan een extra abonnement worden aangeschaft om een blokkade te voorkomen. In de landen waar Netflix dit extra abonnement test, kost dit gemiddeld rond de drie dollar. Een veel lager bedrag dus dan een regulier Netflix-abonnement. De extra kosten worden verrekend bij maandelijkse betaling van de hoofdgebruiker – dus de koper – van het abonnement.

  NetflixOTTonlinestreamingdienstabonnementaccountsharingabonnement delen

  Reacties

 1. TV-TIP Sweet Home Alabama

  Sweet Home Alabama
  RTL 8 om 20:25 uur
  Modeontwerpster Melanie (Reese Witherspoon) staat op het punt te gaan trouwen met Andrew (Patrick Dempsey), de zoon van de burgemeester van New York. Alleen is ze nog getrouwd met Jake (Josh Lucas), haar jeugdliefde uit Alabama. Omdat hij weigert de scheidingspapieren te ondertekenen, gaat Melanie naar Alabama om de scheiding te regelen.

  TV-TIP Tomb Raider

  Tomb Raider
  RTL 7 om 20:25 uur
  Jaren geleden verdween haar vader, een excentrieke avonturier, spoorloos. Nu besluit de Londense fietskoerier Lara Croft (Alicia Vikander) hem te gaan zoeken. Ze begint haar zoektocht op zijn laatst bekende bestemming: een eiland voor de kust van Japan. Dat is het begin van een avontuur vol gevaren.

  Interview