Kies nú voor een abonnement met korting Word abonnee
Abonneer nú met korting Word abonnee
 1. Nieuws

  Netflix voelt tegenwind en ontslaat personeel

  De slechte financiële resultaten en het verlies van klanten is de oorzaak dat de Amerikaanse streamingdienst Netflix gaat snijden in het personeelsbestand.
  Jarco Kriek
  19 mei 2022
  comments 0
  Netflix voelt tegenwind en ontslaat personeel

  Netflix ontslaat 150 van de 11.000 werknemers die wereldwijd bij het bedrijf in dienst zijn. De meeste ontslagen vallen in Amerika bij de afdeling kleinere films. Opvallend is dat ook bij de afdeling originele content en dramaseries ontslagen vallen. Netflix moet zich vooral met eigen content – de zogenaamde Netflix Originals – onderscheiden van internationale concurrenten als Disney+ en HBO Max. Het maken van eigen content is echter zeer prijzig. Om deze eigen content te laten maken moet Netflix bij banken aankloppen.

   

  Slechte tijden

  Netflix is nog steeds met grote voorsprong leider op de internationale streamingmarkt. De vooruitzichten zijn echter niet gunstig. Analisten verwachten dat het abonneeverlies bij Netflix in de toekomst alleen maar sneller gaat, terwijl concurrenten Disney+ en HBO Max met veel eigen content de abonneecijfers zullen zien stijgen. Dit heeft naast het aanbod ook met de prijsstelling van de Netflix-concurrenten te maken. The Walt Disney Company (Disney+) en Warner Bros. Discovery (HBO Max) hebben een solide financieel fundament met veel eigen vermogen. Daarnaast beschikken beide bedrijven over eigen tv-zenders, productiebedrijven en filmbedrijven die in de afgelopen tientallen jaren veel eigen films en series hebben laten maken. Deze content werd voorheen in licentie ook aan Netflix geleverd, maar wordt nu exclusief behouden voor de eigen streamingdiensten. Dit maakt het aanbod van Netflix minder interessant.

  NetflixOTTstreamingdienstkwartaalcijfersconcurrentiefilmsseriesDisney+HBO Max

  Reacties

 1. Interview

  • *

   Raymond Thiry

   The Net

   In deze internationale dramaserie speelt Raymond Thiry (63) de louche directeur van een wereldwijde voetbalorganisatie.
   Reacties0 reactie(s)