Kies nú voor een abonnement met korting Word abonnee
Abonneer nú met korting Word abonnee
 1. Nieuws

  Netflix voelt tegenwind en ontslaat personeel

  De slechte financiële resultaten en het verlies van klanten is de oorzaak dat de Amerikaanse streamingdienst Netflix gaat snijden in het personeelsbestand.
  Jarco Kriek
  19 mei 2022
  comments 0
  Netflix voelt tegenwind en ontslaat personeel

  Netflix ontslaat 150 van de 11.000 werknemers die wereldwijd bij het bedrijf in dienst zijn. De meeste ontslagen vallen in Amerika bij de afdeling kleinere films. Opvallend is dat ook bij de afdeling originele content en dramaseries ontslagen vallen. Netflix moet zich vooral met eigen content – de zogenaamde Netflix Originals – onderscheiden van internationale concurrenten als Disney+ en HBO Max. Het maken van eigen content is echter zeer prijzig. Om deze eigen content te laten maken moet Netflix bij banken aankloppen.

   

  Slechte tijden

  Netflix is nog steeds met grote voorsprong leider op de internationale streamingmarkt. De vooruitzichten zijn echter niet gunstig. Analisten verwachten dat het abonneeverlies bij Netflix in de toekomst alleen maar sneller gaat, terwijl concurrenten Disney+ en HBO Max met veel eigen content de abonneecijfers zullen zien stijgen. Dit heeft naast het aanbod ook met de prijsstelling van de Netflix-concurrenten te maken. The Walt Disney Company (Disney+) en Warner Bros. Discovery (HBO Max) hebben een solide financieel fundament met veel eigen vermogen. Daarnaast beschikken beide bedrijven over eigen tv-zenders, productiebedrijven en filmbedrijven die in de afgelopen tientallen jaren veel eigen films en series hebben laten maken. Deze content werd voorheen in licentie ook aan Netflix geleverd, maar wordt nu exclusief behouden voor de eigen streamingdiensten. Dit maakt het aanbod van Netflix minder interessant.

  NetflixOTTstreamingdienstkwartaalcijfersconcurrentiefilmsseriesDisney+HBO Max

  Reacties

 1. TV-TIP Voor het Blok

  Voor het Blok
  NPO 3 om 18:16 uur
  Britt Dekker heeft haar blokkendoos weer uitgepakt voor de spannende familiequiz Voor het Blok. Twee teams nemen plaats voor de bewegende blokkenmuren, die de kandidaten omver proberen te duwen. Om de baldadige blokken te verslaan moet je niet alleen veel kennis in huis hebben: soepele gewrichten zijn ook een must. Naast haar kinderprogramma's bij Zapp presenteert Britt sinds kort ook Lachen om Home Video’s op SBS6. Ze verving Airen Mylene, die na zes jaar wel genoeg had gelachen.

  TV-TIP Star Trek: Picard

  Star Trek: Picard
  Veronica om 20:00 uur
  Starfleet-kapitein Jean-Luc Picard geniet van een wel­verdiend pensioen totdat hij een nood­oproep ontvangt van oud-collega Beverly Crusher. De kapitein verzamelt zijn oude crew van de USS Enterprise en stuit op een intergalactische samenzwering. Het derde seizoen zit barstensvol bekende gezichten uit Star Trek: The Next Generation en is het laatste avontuur van Picard en zijn bemanning: Patrick Stewart is inmiddels ook alweer 83.

  Interview