Kies nú voor een abonnement met korting Word abonnee
Abonneer nú met korting Word abonnee
 1. Nieuws

  Netflix voelt tegenwind en ontslaat personeel

  De slechte financiële resultaten en het verlies van klanten is de oorzaak dat de Amerikaanse streamingdienst Netflix gaat snijden in het personeelsbestand.
  Jarco Kriek
  19 mei 2022
  comments 0
  Netflix voelt tegenwind en ontslaat personeel

  Netflix ontslaat 150 van de 11.000 werknemers die wereldwijd bij het bedrijf in dienst zijn. De meeste ontslagen vallen in Amerika bij de afdeling kleinere films. Opvallend is dat ook bij de afdeling originele content en dramaseries ontslagen vallen. Netflix moet zich vooral met eigen content – de zogenaamde Netflix Originals – onderscheiden van internationale concurrenten als Disney+ en HBO Max. Het maken van eigen content is echter zeer prijzig. Om deze eigen content te laten maken moet Netflix bij banken aankloppen.

   

  Slechte tijden

  Netflix is nog steeds met grote voorsprong leider op de internationale streamingmarkt. De vooruitzichten zijn echter niet gunstig. Analisten verwachten dat het abonneeverlies bij Netflix in de toekomst alleen maar sneller gaat, terwijl concurrenten Disney+ en HBO Max met veel eigen content de abonneecijfers zullen zien stijgen. Dit heeft naast het aanbod ook met de prijsstelling van de Netflix-concurrenten te maken. The Walt Disney Company (Disney+) en Warner Bros. Discovery (HBO Max) hebben een solide financieel fundament met veel eigen vermogen. Daarnaast beschikken beide bedrijven over eigen tv-zenders, productiebedrijven en filmbedrijven die in de afgelopen tientallen jaren veel eigen films en series hebben laten maken. Deze content werd voorheen in licentie ook aan Netflix geleverd, maar wordt nu exclusief behouden voor de eigen streamingdiensten. Dit maakt het aanbod van Netflix minder interessant.

  NetflixOTTstreamingdienstkwartaalcijfersconcurrentiefilmsseriesDisney+HBO Max

  Reacties

 1. TV-TIP Lewis

  Lewis
  RTL 8 om 20:25 uur
  Na een rondje hardlopen wordt de 23-jarige Rose Anderson dood in een rivier gevonden. Haar huisgenoot Chloe vertelt Lewis, Hathaway en Maddox dat Rose bloedbonje had met haar minnaar, professor astrofysica Felix. En laat hij nou getrouwd zijn met haar scriptiebegeleider Philippa. Heeft een van hen Rose naar de eeuwige jachtvelden gestoken of heeft het onderwerp van haar proefschrift iets met haar dood te maken? De zaak komt in een stroomversnelling als Chloe’s vriend op de vlucht slaat. Maar dan valt er een tweede slachtoffer…

  TV-TIP Het Roer Om

  Het Roer Om
  SBS 6 om 20:30 uur
  Het idee om de eeuwigdurende kuierlatten te nemen speelt al lang bij Almeloërs Sven en Cariena. Slowakije, Tsjechië en Polen passeren de revue, maar de keuze valt uiteindelijk op Duitsland, vooral omdat ze al een lekker woordje Duits spreken. In het gehucht Wurz­bach huren ze twee vrijstaande huizen: een om zelf in te wonen, de ander voor de verhuur. Maar als blijkt dat de huurbaas niet van plan geld in het gedateerde vakantiehuis te pompen, worden ze gedwongen op een andere manier aan inkomsten te komen. Voor Sven en Cariena lijkt niets anders op te zitten dan een baan te zoeken.

  Interview

  • *

   Margreet Beetsma

   Editie NL

   Editie NL bestaat op 7 april 20 jaar. Presentatrice Margreet Beetsma (49) over het succes van het creatieve actualiteitenprogramma: “Wij kunnen van een hoopje modder een gebakje maken.”
   Reacties0 reactie(s)