Kies nú voor een abonnement met korting Word abonnee
Abonneer nú met korting Word abonnee
 1. Nieuws

  Netflix onderzoekt legaal accountsharing abonnement

  Netflix wil het delen van het abonnement met familie, vrienden en kennissen aan banden leggen en onderzoekt wat daarbij de mogelijkheden zijn.
  Jarco Kriek
  21 mei 2022
  comments 3
  Netflix onderzoekt legaal accountsharing abonnement

   

  Het delen van een abonnement kost Netflix op dit moment veel geld. Dat doet pijn, zeker nu de concurrentie van streamingdiensten zoals Disney+ en HBO Max toeneemt en Netflix hierdoor klanten – en dus inkomsten – verliest. Het tegengaan van het delen van abonnement en (accountsharing) heeft daardoor grotere prioriteit gekregen. Bij de presentatie van de (tegenvallende) kwartaalcijfers kondigde Netflix al aan dat het accountsharing wil tegengaan met een goedkopere abonnementsvorm waarbij reclame wordt geleverd.

   

  Sub-abonnement

  Een andere optie die in enkele landen wordt uitgeprobeerd is een abonnement waarbij het hoofdabonnement kan worden uitgebreid met sub-abonnementen. Hiermee wordt eigenlijk op een legale manier het account gedeeld. Het voordeel voor Netflix is dat het bedrijf zo extra inkomsten kan genereren. Voor abonnees is veiligheid het belangrijkste voordeel. Het sub-abonnement is een toevoeging op het hoofdabonnement – standaard of premium – die voor enkele euro gekocht kan worden. De gebruikers van het sub-abonnement krijgen eigen inloggegevens en kunnen eigen profielen gebruiken. Zo worden de persoonlijke gegevens van de afnemer van het hoofdabonnement niet meer toegankelijk voor personen waarmee het abonnement wordt gedeeld. Bij gebruik van een eigen profiel bij het sub-abonnement worden ook eigen kijkaanbevelingen aangeboden. Het sub-abonnement kan maar door één apparaat gelijktijdig gebruikt worden.

   

  Onzeker

  Netflix onderzoekt wel vaker nieuwe diensten en/of mogelijkheden in een klein aantal landen. Dit wil niet zeggen dat de dienst of de mogelijkheid daarna ook wereldwijd beschikbaar komt. Het is dus afwachten of dit proefballonnetje stand weet te houden.

  NetflixonlinestreamingdienstOTTabonnementaccountsharingdelen abonnementfilmsseries

  Reacties

 1. TV-TIP John Wick: Chapter 2

  John Wick: Chapter 2
  RTL 7 om 20:25 uur
  Eigenlijk wil huurmoordenaar John Wick (Keanu Reeves) met pensioen, maar dat zit er voorlopig niet in. Hij heeft nog een schuld in te lossen bij voormalig opdrachtgever Santino D'Antonio. Daarvoor moet hij naar Italië. Als blijkt dat iemand een prijs op Wicks hoofd heeft gezet, krijgt hij zijn levensgevaarlijke collega's achter zich aan.

  TV-TIP Steenrijk, Straatarm

  Steenrijk, Straatarm
  SBS 6 om 20:30 uur
  Lorraine heeft haar zaakjes prima op orde. Samen met haar dochter Merle woont ze in Istanbul, waar ze een cosmetische kliniek uit de grond heeft gestampt. Nieuw haar, een paar pronte borsten of een gezicht zonder plooien? Lorraine werkt de klok rond om de wereld er nét even wat aantrekkelijker uit te laten zien. En dat heeft haar bepaald geen windeieren gelegd. Hoe anders is dat in Leeuwarden, waar Christa en haar dochter Mandy elke dubbel moeten omdraaien.

  Interview

  • *

   Monic Hendrickx

   Arcadia

   Monic Hendrickx en regisseur Tim Oliehoek vonden het fijn om een tijdje in de futuristische wereld van de nieuwe serie Arcadia rond te lopen, maar ze zouden daar nooit willen wonen.
   Reacties0 reactie(s)