Kies nú voor een abonnement met korting Word abonnee
Abonneer nú met korting Word abonnee
 1. Nieuws

  Netflix op goede weg met beperking accountsharing en reclame-abonnement

  Netflix heeft de grootste groei sinds drie jaar gerealiseerd. Dit blijkt uit het financiële verslag over het derde kwartaal dat de streamingdienst heeft gepubliceerd.
  Jarco Kriek
  19 oktober 2023
  comments 2
  Netflix op goede weg met beperking accountsharing en reclame-abonnement
  Foto ProShots

  Netflix zag in de periode van juli tot en met september het aantal abonnees wereldwijd met 8,76 miljoen stijgen. Dit is de grootste abonnee-aanwas sinds 2020. In een onderbouwing van de financiële cijfers geeft Netflix aan dat het wachtwoordenbeleid – het beperken van het kosteloos delen van een abonnement – een belangrijke factor is bij de abonneegroei. Netflix zag maar een beperkt aantal opzeggers als gevolg van het nieuwe beleid rondom accountsharing. Aan de andere kant verkoopt de streamingdienst meer gedeelde abonnementen, wat voor meer omzet zorgt.

   

  Europa

  Bijna vier miljoen van de nieuwe abonnees zijn afkomstig van Europese landen. Door de abonneewinst kwam het totale wereldwijde aantal abonnees eind september op 247,2 miljoen uit. Netflix verwacht in het hele jaar 2023 rond de 20 miljoen nieuwe abonnees te verwelkomen.

   

  Reclame

  Netflix laat ook weten dat de goedkopere abonnementsvorm met reclame populair is bij de abonnee. Het aantal verkochte abonnementen inclusief reclame groeide wereldwijd met 70 procent. In landen waar dit abonnement verkrijgbaar is, kiest 30 procent van de abonnees voor deze reclamevariant.

  NetflixOTTonlinestreamingdienstfilmsserieskwartaalcijfers

  Reacties

 1. TV-TIP You, Me and My Ex

  You, Me and My Ex
  TLC om 19:00 uur
  Als mensen vaak over hun ex praten zijn ze vaak nog niet helemaal over hun vorige relatie heen. Dat belet ze echter niet om een nieuwe vriend of vriendin te zoeken! You, Me and My Ex volgt vijf stellen, waarvan één iemand nog intensief contact heeft met zijn of haar ex. Elodie ontdekte tijdens haar prille relatie met De'Andre pas dat hij nog goed bevriend is met zijn ex Rowan, en dat zorgt voor veel stress. Helemaal omdat zijn moeder vurig hoopt dat De'Andre en Rowan weer terug bij elkaar komen.

  TV-TIP Harcore Pawn

  Harcore Pawn
  RTL 7 om 19:30 uur
  De spanning neemt toe in het pandhuis nadat eigenaar Les in elkaar is gezakt. Seth en Ashley proberen de tent samen te runnen, maar ze hebben allebei hele andere ideeën over hoe ze dat aanpakken. Als Les getuige is van het zoveelste conflict bedenkt hij een wedstrijd: degene die zijn werk het beste doet wordt zijn tijdelijke vervanger. Ondanks Les' plan wordt er nog heel wat afgeruzied in het tiende seizoen van Hardcore Pawn.

  Interview