Kies nú voor een abonnement met korting Word abonnee
Abonneer nú met korting Word abonnee
 1. Nieuws

  Netflix pakt delen van het abonnement aan: meer betalen

  Netflix wil het delen van het abonnement met bijvoorbeeld familie en vrienden – ook wel accountsharing genoemd – op korte termijn aan banden leggen.
  Jarco Kriek
  20 oktober 2022
  comments 2
  Netflix pakt delen van het abonnement aan: meer betalen
  Foto Getty Images

  Netflix stelt in de voorbijgaande maanden een systeem te hebben getest waarmee accountsharing kan worden opgespoord. Aan de hand hiervan gaat Netflix een toeslag berekenen aan abonnees bij wie aangetoond kan worden dat zij het abonnement buiten het eigen gezin delen. Hoe hoog de toeslag wordt, heeft het streamingbedrijf nog niet bekendgemaakt. Het gaat mogelijk om enkele euro's per maand. Bij een grootschalige test in vijf Zuid-Amerikaanse landen berekende Netflix een extra toeslag van drie dollar bij constatering van accountsharing.

   

  Hoe werkt het?

  Netflix gaat in 2023 gebruikers vragen hun thuislocatie op te geven. Hierna worden IP-adressen van deze locatie geregistreerd en gekoppeld aan het account. Dit geldt ook voor de unieke serienummers van gebruikte apparaten binnen een woning, zoals televisies en apparaten die aan een televisie verbonden zijn zoals online mediaspelers. Netflix kan door deze informatie vaststellen of het abonnement buiten het eigen gezin (lees woning) en met een ander apparaat wordt gebruikt. Als dit langer dan twee weken het geval is wordt de toeslag in rekening gebracht. De toeslag geldt niet als het account voor een korte periode met een mobiel apparaat zoals smartphone en tablet wordt gebruikt. Hierdoor kan er bijvoorbeeld tijdens een vakantie zonder toeslag te betalen nog steeds naar Netflix-content worden gekeken.

  NetflixOTTonlinestreamingdienstabonnementdelen abonnementaccountsharingprijsverhoging

  Reacties

 1. TV-TIP WK Voetbal: Nederland - Verenigde Staten

  WK Voetbal: Nederland - Verenigde Staten
  NPO 1 om 15:50 uur
  Nederland neemt het vandaag in de achtste finale van het WK op tegen de Verenigde Staten. De groepsfase zorgde voor niet al te veel weerstand dus nou moeten de Oranje leeuwen laten zien wat ze in huis hebben. Laten we hopen dat Virgil van Dijk de mannen naar een overwinning kan leiden, anders houdt het WK hier op voor Oranje.

  TV-TIP Klaas Kan Alles

  Klaas Kan Alles
  NPO 3 om 18:33 uur
  Klaas kan een hoop, maar niet alles. In de afgelopen jaren ging hij bijvoorbeeld bijna koppie onder toen hij tijdens zijn missie ‘150 meter onder water zwemmen zonder zuurstof’ de hemelpoort al op een kier zag staan. Maar van verliezen, nee, daar houdt Klaas niet van. Dit keer wordt hij uitgedaagd om een boot, vliegtuig én auto op afstand te besturen. Omdat een van de drie voortuigen op ware grootte moet zijn, vertrekt hij naar Oxford waar een bedrijf driftig sleutelt aan een zelfrijdende auto.

  Interview

  • *

   Raymond Thiry

   The Net

   In deze internationale dramaserie speelt Raymond Thiry (63) de louche directeur van een wereldwijde voetbalorganisatie.
   Reacties0 reactie(s)