Kies nú voor een abonnement met korting Word abonnee
Abonneer nú met korting Word abonnee
 1. Nieuws

  Netflix pakt delen van het abonnement aan: meer betalen

  Netflix wil het delen van het abonnement met bijvoorbeeld familie en vrienden – ook wel accountsharing genoemd – op korte termijn aan banden leggen.
  Jarco Kriek
  20 oktober 2022
  comments 2
  Netflix pakt delen van het abonnement aan: meer betalen
  Foto Getty Images

  Netflix stelt in de voorbijgaande maanden een systeem te hebben getest waarmee accountsharing kan worden opgespoord. Aan de hand hiervan gaat Netflix een toeslag berekenen aan abonnees bij wie aangetoond kan worden dat zij het abonnement buiten het eigen gezin delen. Hoe hoog de toeslag wordt, heeft het streamingbedrijf nog niet bekendgemaakt. Het gaat mogelijk om enkele euro's per maand. Bij een grootschalige test in vijf Zuid-Amerikaanse landen berekende Netflix een extra toeslag van drie dollar bij constatering van accountsharing.

   

  Hoe werkt het?

  Netflix gaat in 2023 gebruikers vragen hun thuislocatie op te geven. Hierna worden IP-adressen van deze locatie geregistreerd en gekoppeld aan het account. Dit geldt ook voor de unieke serienummers van gebruikte apparaten binnen een woning, zoals televisies en apparaten die aan een televisie verbonden zijn zoals online mediaspelers. Netflix kan door deze informatie vaststellen of het abonnement buiten het eigen gezin (lees woning) en met een ander apparaat wordt gebruikt. Als dit langer dan twee weken het geval is wordt de toeslag in rekening gebracht. De toeslag geldt niet als het account voor een korte periode met een mobiel apparaat zoals smartphone en tablet wordt gebruikt. Hierdoor kan er bijvoorbeeld tijdens een vakantie zonder toeslag te betalen nog steeds naar Netflix-content worden gekeken.

  NetflixOTTonlinestreamingdienstabonnementdelen abonnementaccountsharingprijsverhoging

  Reacties

 1. TV-TIP Last Christmas

  Last Christmas
  Net5 om 20:30 uur
  Hoewel ze weinig met Kerst heeft, zit Kate (Emilia Clarke) er continu middenin. Ze werkt in een winkel die het hele jaar door kerstspullen verkoopt. Logisch dus dat ze het er niet naar haar zin heeft. Daar komt verandering in als de charmante Tom (Henry Golding) de winkel binnenstapt. Hij leert Kate weer van het leven en Kerst te genieten.

  TV-TIP Het grote 30 tellen tv-toernooi

  Het grote 30 tellen tv-toernooi
  NPO 1 om 20:33 uur
  Water links van Nederland! De eerste mensen op aarde! De vorige president van de Verenigde Staten! In Het grote 30 tellen tv-toernooi, zeg maar de tv-variant van het immens populaire spel 30 Seconds, zetten Isa Hoes, Jochem van Gelder en Berget Lewis zich, met versterking van familieleden, in voor het Liliane Fonds. Welk team weet binnen dertig tellen de meeste antwoorden te verzamelen? Giovanca Ostiana en Bert van Leeuwen presenteren.

  Interview

  • *

   Eva Laurenssen

   Dertigers

   Dramaserie Dertigers sluit het jaar af met een knal, in de vorm van een heuse kerstspecial. Is dit echt het afscheidsfeestje? We vragen het aan Eva Laurenssen, gezicht van het eerste uur.
   Reacties0 reactie(s)