Kies nú voor een abonnement met korting Word abonnee
Abonneer nú met korting Word abonnee
  1. Nieuws

    Netflix pas op, Apple komt eraan

    Niet alleen de nieuwe online streamingdienst van Walt Disney gaat het marktleider Netflix in 2019 moeilijk maken. Ook Apple heeft zijn zinnen gezet op een eigen wereldwijd beschikbare online videodienst.
    Peter de Koning
    24 oktober 2018
    comments 1
    Netflix pas op, Apple komt eraan
    Foto ANP

    De geruchten worden steeds luider dat Apple in 2019 in honderd landen een eigen online streamingdienst gaat introduceren. Als eerste komt de televisiedienst van Apple in de Verenigde Staten beschikbaar. Snel daarna volgen andere landen. Onduidelijk is of Nederland in de lijst van honderd landen staat. Apple blijft in eerste instantie met het mondiale bereik achter bij Netflix dat op dit moment in ruim 190 landen beschikbaar is.

     

    Gratis series kijken

    Apple wil met eigen series de online streamingdienst in de markt zetten. Deze series zijn naar alle waarschijnlijk voor bezitters van de Apple-apparaten iPad, iPhone en Apple TV gratis te zien. Ook zal er een mogelijkheid zijn om abonnementen af te sluiten waarmee naar televisiezenders gekeken kan worden. Onder het gratis serie-aanbod zit ook de door Steven Spielberg exclusief voor Apple gemaakte serie Amazing Stories. Apple heeft dit jaar bijna 900 miljoen euro aan het maken van eigen series uitgegeven. Dat is veel minder dan Netflix dat jaarlijks ongeveer het tienvoudige aan content uitgeeft. Netflix maakte deze week nog bekend bijna twee miljard euro geleend te hebben. Dit geld wordt onder meer gebruikt om het aanbod van films en series in de komende jaren verder te kunnen uitbreiden.

    AppleNetflixWalt DisneyonlineOTTstreamingdienstvideo on demandfilmsseriescontentgratis

    Reacties

  1. TV-TIP 90's Dance

    90's Dance
    NPO 3 om 20:23 uur
    Voor veel mensen bestaat dance-act 2 Brothers on the 4th Floor uit zangeres Des-Ray en rapper D-Rock, maar hoe zit het dan met die ‘twee broers’? In 90’s Dance zien we de geschiedenis van deze hitmachine, die flink scoorde met o.a. Dreams en Never Alone. Broers Bobby en Martin Boer vertellen hoe ze hun eerste hit scoorden, maar eigenlijk helemaal geen zin hadden in alle aandacht die daarbij hoorde. Het duo ronselde twee frisse gezichten voor de populaire dance-act, terwijl de ze achter de schermen muziek bleven maken.

    TV-TIP Het Jachtseizoen

    Het Jachtseizoen
    SBS6 om 20:30 uur
    Het jachtseizoen is weer geopend! De mannen van StukTV achtervolgen een nieuwe lichting BN’ers, die in een oranje overall proberen te ontkomen. Het levert spannende taferelen op, maar het is vooral de chemie tussen de voortvluchtigen die op de lachspieren werkt. Dit seizoen zien we al een paar potentiële pareltjes, met duo’s als Sylvia Geersen en Ferry Doedens, Bridget Maasland en Richard Groenendijk én Wolter Kroes en John de Bever. Zijn hun ontsnappingsplannen wel echt waterdicht?

    Interview