Kies nú voor een abonnement met korting Word abonnee
Abonneer nú met korting Word abonnee
 1. Nieuws

  Netflix per direct fors duurder

  Netflix heeft per direct de prijs van abonnementen tot maar liefst drie euro per maand verhoogd. Bij het meest verkochte abonnement gaat de prijs bijna dertig procent omhoog.
  Jarco Kriek
  7 october 2021
  comments 8
  Netflix per direct fors duurder
  Foto ProShots

  De prijsverhoging van Netflix komt niet als verrassing. In de meeste Europese landen heeft de streamingdienst de abonnementen al eerder in prijs verhoogd. Toen werd regelmatig als reden opgegeven dat meer voor het betreffende land gemaakt content werd gemaakt. Nu door Netflix zelf ook meer Nederlands en Belgisch content is gemaakt, lag een prijsverhoging voor beide landen dan ook in het vooruitzicht.

   

  Nederland

  In Nederland blijft het instap basisabonnement in prijs gelijk en blijft dus €7,99 kosten. Met dit abonnement kan met slechts één apparaat gelijktijdig in alleen SD-kwaliteit gekeken worden. Het meest verkochte standaardabonnement wordt maar liefst drie euro per maand duurder. Nieuwe Netflix-abonnees gaan per direct €13,99 voor dit abonnement betalen. De huidige prijs voor bestaande klanten is €10,99. Met het standaardabonnement kan gelijktijdig met twee apparaten in HD-kwaliteit naar films, series en documentaires gekeken worden. Het premiumabonnement waarmee met vier apparaten tegelijk in HD- of mits beschikbaar in 4K-kwaliteit gekeken kan worden - wordt twee euro per maand duurder en gaat hierdoor €15,99 kosten.

   

  België

  In België zijn de prijzen en de prijsverhogingen anders dan in Nederland. Het basisabonnement gaat in tegenstelling tot Nederland wel in prijs omhoog. De prijsstijging bedraagt een euro waardoor dit abonnement €8,99 per maand gaat kosten. Het standaardabonnement was in België al duurder en gaat nu met €1,50 in prijs omhoog waardoor het na de prijsverhoging uiteindelijk met €13,49 nu goedkoper dan in Nederland wordt. Voor het premiumabonnement moet in België €17,99 betaald worden. Dit is twee euro meer dan de oude prijsstelling.

   

  Wanneer meer betalen?

  Wie op dit moment een nieuw Netflix-abonnement afsluit, gaat per direct de nieuwe abonnementsprijs betalen. Bestaande klanten die het abonnement wijzigen, gaan eveneens per direct de nieuwe prijs betalen. Bestaande klanten die het abonnement niet wijzigen, blijven vooralsnog de oude prijs betalen. Netflix gaat hen wel op korte termijn naar de nieuwe prijzen overzetten. Voordat de prijswijziging wordt doorgevoerd maakt Netflix dit per e-mail minimaal een maand van tevoren bekend.

   

  Meer content

  Netflix geeft als reden voor de prijsverhoging de kosten voor het maken van nieuw content. De streamingdienst ziet de concurrentie van streamingdiensten als Disney+ en Amazon Prime Video groeien. Daar komt binnenkort ook de concurrentie van nieuwe spelers als HBO Max bij. Vooral Disney+ en HBO Max hebben een grote bibliotheek van eigen films en series. Deze titels waren in veel gevallen voorheen bij Netflix te zien, maar sinds de marktintroductie van de eigen streamingdiensten houden Disney (Disney+) en WarnerMedia (HBO Max) dit content exclusief voor de eigen diensten. Om het contentaanbod in stand te houden moet Netflix dus meer investeren in eigen en exclusieve content. Waar Disney en WarnerMedia dit nieuwe content uit eigen middelen kunnen betalen, moet Netflix miljarden euro bij banken lenen. Door abonnementsprijzen te verhogen, kan Netflix geleend geld terugbetalen en nieuw content deels zelf betalen.

  NetflixonlineOTTstreamenstreamingstreamingdienstfilmsseriesdocumentairecontentcontentaanbodbingewatchenabonnementprijsverhoging

  Reacties

 1. Doe mee en win!

  • *

   Win De beentjes van Sint-Hildegard

   CineMember voegt deze maand onder andere De beentjes van Sint-Hildegard toe, waarin Gedda zóveel van Jan houdt, dat hij het er benauwd van krijgt. Zij ziet het huwelijk als een vorm van begeleid wonen… Wij geven vijf keer een maandabonnement weg, waarmee onder andere dit comedy-drama te bekijken is.

  TV-TIP Koken voor een week

  Koken voor een week
  24Kitchen om 05:20 uur
  Heb je geen tijd om na een lange werkdag nog uitgebreid te koken? Danny Jansen weet raad en geeft tips om tijd te besparen.

  TV-TIP Boer Ayoub

  Boer Ayoub
  BVN-TV om 02:20 uur
  Niet alleen schapen moeten geschoren worden, ook koeien krijgen deze behandeling en daar gaat boer Ayoub mee aan de slag.

  Interview

  • *

   Leo Alkemade

   Van je familie moet je het hebben

   Een hoofdgast wordt naar de studio gelokt waar familieleden en vrienden zijn om samen een quiz te spelen. De presentatie is in handen van Leonie ter Braak en Leo Alkemade.
   Reacties0 reactie(s)