Kies nú voor een abonnement met korting Word abonnee
Abonneer nú met korting Word abonnee
 1. Nieuws

  Netflix per direct fors duurder

  Netflix heeft per direct de prijs van abonnementen tot maar liefst drie euro per maand verhoogd. Bij het meest verkochte abonnement gaat de prijs bijna dertig procent omhoog.
  Jarco Kriek
  7 oktober 2021
  comments 8
  Netflix per direct fors duurder
  Foto ProShots

  De prijsverhoging van Netflix komt niet als verrassing. In de meeste Europese landen heeft de streamingdienst de abonnementen al eerder in prijs verhoogd. Toen werd regelmatig als reden opgegeven dat meer voor het betreffende land gemaakt content werd gemaakt. Nu door Netflix zelf ook meer Nederlands en Belgisch content is gemaakt, lag een prijsverhoging voor beide landen dan ook in het vooruitzicht.

   

  Nederland

  In Nederland blijft het instap basisabonnement in prijs gelijk en blijft dus €7,99 kosten. Met dit abonnement kan met slechts één apparaat gelijktijdig in alleen SD-kwaliteit gekeken worden. Het meest verkochte standaardabonnement wordt maar liefst drie euro per maand duurder. Nieuwe Netflix-abonnees gaan per direct €13,99 voor dit abonnement betalen. De huidige prijs voor bestaande klanten is €10,99. Met het standaardabonnement kan gelijktijdig met twee apparaten in HD-kwaliteit naar films, series en documentaires gekeken worden. Het premiumabonnement waarmee met vier apparaten tegelijk in HD- of mits beschikbaar in 4K-kwaliteit gekeken kan worden - wordt twee euro per maand duurder en gaat hierdoor €15,99 kosten.

   

  België

  In België zijn de prijzen en de prijsverhogingen anders dan in Nederland. Het basisabonnement gaat in tegenstelling tot Nederland wel in prijs omhoog. De prijsstijging bedraagt een euro waardoor dit abonnement €8,99 per maand gaat kosten. Het standaardabonnement was in België al duurder en gaat nu met €1,50 in prijs omhoog waardoor het na de prijsverhoging uiteindelijk met €13,49 nu goedkoper dan in Nederland wordt. Voor het premiumabonnement moet in België €17,99 betaald worden. Dit is twee euro meer dan de oude prijsstelling.

   

  Wanneer meer betalen?

  Wie op dit moment een nieuw Netflix-abonnement afsluit, gaat per direct de nieuwe abonnementsprijs betalen. Bestaande klanten die het abonnement wijzigen, gaan eveneens per direct de nieuwe prijs betalen. Bestaande klanten die het abonnement niet wijzigen, blijven vooralsnog de oude prijs betalen. Netflix gaat hen wel op korte termijn naar de nieuwe prijzen overzetten. Voordat de prijswijziging wordt doorgevoerd maakt Netflix dit per e-mail minimaal een maand van tevoren bekend.

   

  Meer content

  Netflix geeft als reden voor de prijsverhoging de kosten voor het maken van nieuw content. De streamingdienst ziet de concurrentie van streamingdiensten als Disney+ en Amazon Prime Video groeien. Daar komt binnenkort ook de concurrentie van nieuwe spelers als HBO Max bij. Vooral Disney+ en HBO Max hebben een grote bibliotheek van eigen films en series. Deze titels waren in veel gevallen voorheen bij Netflix te zien, maar sinds de marktintroductie van de eigen streamingdiensten houden Disney (Disney+) en WarnerMedia (HBO Max) dit content exclusief voor de eigen diensten. Om het contentaanbod in stand te houden moet Netflix dus meer investeren in eigen en exclusieve content. Waar Disney en WarnerMedia dit nieuwe content uit eigen middelen kunnen betalen, moet Netflix miljarden euro bij banken lenen. Door abonnementsprijzen te verhogen, kan Netflix geleend geld terugbetalen en nieuw content deels zelf betalen.

  NetflixonlineOTTstreamenstreamingstreamingdienstfilmsseriesdocumentairecontentcontentaanbodbingewatchenabonnementprijsverhoging

  Reacties

 1. Doe mee en win!

  • *

   Win de 4K Ultra HD van A Clockwork Orange

   Al stampend, stelend, zingend, tapdansend en verkrachtend vermaakt Alex, een vandaal met een bolhoed, zich uitstekend, al is het op tragische wijze ten koste van anderen. Dit voor vier Oscars genomineerde, krachtig staaltje filmkunst verleidt, choqueert en is nog steeds aangrijpend.

  TV-TIP Keuringsdienst van waarde

  Keuringsdienst van waarde
  BVN-TV om 09:55 uur
  Skyr, zuivel helemaal uit IJsland, die barst van de calcium en eiwitten. Maar is dat gezonde witte goedje nou yoghurt of kwark?

  TV-TIP Crazy Rich Asians

  Crazy Rich Asians
  Net5 om 20:30 uur
  Rachel vergezelt haar vriend Nick naar de bruiloft van zijn beste vriend in Singapore. Daar ontdekt zij dat Nick stinkend rijk is.

  Interview

  • *

   Leonie ter Braak

   Cupido Ofzo

   Samen met Wendy van Dijk helpt Leonie ter Braak in Cupido ofzo mensen met een beperking de liefde van hun leven te vinden.
   Reacties0 reactie(s)