Kies nú voor een abonnement met korting Word abonnee
Abonneer nú met korting Word abonnee
 1. Nieuws

  Netflix stelt harde grens: delen account moet stoppen

  Het einde van het delen van een Netflix-abonnement met familie, vrienden en kennissen binnen meerdere huishoudens lijkt in zicht.
  Jarco Kriek
  12 maart 2021
  comments 12
  Netflix stelt harde grens: delen account moet stoppen
  Foto ProShots

  Accountsharing – zoals het delen van een abonnement met derden wordt genoemd – is al enige tijd een doorn in het oog van eigenaren van streamingdiensten. Ook tv-distributeurs als Ziggo hebben last van het opkomende fenomeen. Zo is op dit moment grote vraag naar de inloggegevens van een Ziggo GO-account: het nieuwe raceseizoen van Formule 1 begint over twee weken. Omdat vanaf dit jaar deze koningsklasse van de autosport alleen tegen betaling te volgens is als geen tv-abonnement bij Ziggo wordt gekocht, zoeken bijvoorbeeld abonnees van KPN, Canal Digitaal en T-Mobile binnen de familie- en vriendenkring naar personen die de inloggegevens van Ziggo GO willen afstaan. Op deze manier kan alsnog zonder extra te betalen naar Formule 1 gekeken worden. De kans op storing wordt hierdoor wel groter.

   

  Netflix

  Voor Netflix is de maat vol. De streamingdienst test op dit moment een functie die kijken met een gedeeld account onmogelijk maakt. Alleen mensen in hetzelfde huis kunnen van het account gebruikmaken. Wie met een gedeeld account kijkt waarvan men niet de eigenaar is, krijgt een melding in beeld waarin staat dat een eigen abonnement gekocht dient te worden om verder te kijken. Wie dit naar aanleiding van deze melding direct doet, kan wel de eerste dertig dagen gratis naar de streamingdienst kijken. Als op een andere wijze een Netflix-abonnement wordt gekocht, bestaat een gratis kijkperiode niet meer.

   

  Concurrentie

  De concurrentie op de streamingmarkt wordt met de dag groter. Netflix moet veel geld lenen om nieuwe eigen films en series te laten maken. Ook de uitzendrechten van content gemaakt door derden wordt duurder omdat meerdere streamingdiensten om dit 'vrije content' de strijd aangaan. Ondanks dat Netflix wereldwijd de meeste abonnees heeft, zit het bedrijf in een moeilijke situatie omdat concurrenten als Disney+, Amazon Prime Video en HBO Max een kapitaalkrachtiger eigenaar hebben. Netflix loopt door accountsharing miljarden euro’s mis. Onderzoek wijst namelijk uit dat de helft van de Netflix-kijkers met een gedeeld abonnement van de streamingdienst gebruikmaakt. Netflix heeft de test met het blokkeren van een gedeeld account inmiddels bevestigd.

  NetflixonlineOTTabonnementdelen abonnementaccountsharing

  Reacties

 1. TV-TIP WK Voetbal: Nederland - Qatar

  WK Voetbal: Nederland - Qatar
  NPO 1 om 15:00 uur
  Laten we hopen dat Oranje zich voorafgaand aan deze wedstrijd al geplaatst heeft voor de knock-outfase en dat deze pot slechts een formaliteit is. Mocht dat niet het geval zijn dan moeten de Qatarezen toch te verslaan zijn. Het gastland, de nummer 50 op de FIFA-ranglijst, doet pas voor het eerst mee aan het WK en dat is niet omdat ze zich geplaatst hebben.

  TV-TIP Cruise Ship Killers

  Cruise Ship Killers
  Crime + Investigation Network om 19:00 uur
  Als we Cruise Ship Killers moeten geloven, zijn die boten vol Amerikaanse pensionado’s een broedplaats voor moord en doodslag. In de afgelopen tien jaar zijn er ruim 200 cruisepassagiers en -medewerkers vermist geraakt, aan boord vermoord of over de reling gejaagd. Dit keer wordt een van de passagiers doodgestoken. De verdenking valt op een studiegenoot van het slachtoffer, die aan boord was én messen verzamelt. Maar is dat niet té toevallig?

  Interview

  • *

   Raymond Thiry

   The Net

   In deze internationale dramaserie speelt Raymond Thiry (63) de louche directeur van een wereldwijde voetbalorganisatie.
   Reacties0 reactie(s)