Kies nú voor een abonnement met korting Word abonnee
Abonneer nú met korting Word abonnee
 1. Nieuws

  Netflix stelt harde grens: delen account moet stoppen

  Het einde van het delen van een Netflix-abonnement met familie, vrienden en kennissen binnen meerdere huishoudens lijkt in zicht.
  Jarco Kriek
  12 march 2021
  comments 12
  Netflix stelt harde grens: delen account moet stoppen
  Foto ProShots

  Accountsharing – zoals het delen van een abonnement met derden wordt genoemd – is al enige tijd een doorn in het oog van eigenaren van streamingdiensten. Ook tv-distributeurs als Ziggo hebben last van het opkomende fenomeen. Zo is op dit moment grote vraag naar de inloggegevens van een Ziggo GO-account: het nieuwe raceseizoen van Formule 1 begint over twee weken. Omdat vanaf dit jaar deze koningsklasse van de autosport alleen tegen betaling te volgens is als geen tv-abonnement bij Ziggo wordt gekocht, zoeken bijvoorbeeld abonnees van KPN, Canal Digitaal en T-Mobile binnen de familie- en vriendenkring naar personen die de inloggegevens van Ziggo GO willen afstaan. Op deze manier kan alsnog zonder extra te betalen naar Formule 1 gekeken worden. De kans op storing wordt hierdoor wel groter.

   

  Netflix

  Voor Netflix is de maat vol. De streamingdienst test op dit moment een functie die kijken met een gedeeld account onmogelijk maakt. Alleen mensen in hetzelfde huis kunnen van het account gebruikmaken. Wie met een gedeeld account kijkt waarvan men niet de eigenaar is, krijgt een melding in beeld waarin staat dat een eigen abonnement gekocht dient te worden om verder te kijken. Wie dit naar aanleiding van deze melding direct doet, kan wel de eerste dertig dagen gratis naar de streamingdienst kijken. Als op een andere wijze een Netflix-abonnement wordt gekocht, bestaat een gratis kijkperiode niet meer.

   

  Concurrentie

  De concurrentie op de streamingmarkt wordt met de dag groter. Netflix moet veel geld lenen om nieuwe eigen films en series te laten maken. Ook de uitzendrechten van content gemaakt door derden wordt duurder omdat meerdere streamingdiensten om dit 'vrije content' de strijd aangaan. Ondanks dat Netflix wereldwijd de meeste abonnees heeft, zit het bedrijf in een moeilijke situatie omdat concurrenten als Disney+, Amazon Prime Video en HBO Max een kapitaalkrachtiger eigenaar hebben. Netflix loopt door accountsharing miljarden euro’s mis. Onderzoek wijst namelijk uit dat de helft van de Netflix-kijkers met een gedeeld abonnement van de streamingdienst gebruikmaakt. Netflix heeft de test met het blokkeren van een gedeeld account inmiddels bevestigd.

  NetflixonlineOTTabonnementdelen abonnementaccountsharing

  Reacties

 1. Doe mee en win!

  • *

   Win de dvd van Mare of Easttown

   Dit paradepaardje uit de HBO-stal vertelt het verhaal van detective Mare Sheehan, briljant vertolkt door Oscarwinnares Kate Winslet. Tijdens het onderzoek naar een moord op een lokale tiener moet zij ook met haar eigen persoonlijke demonen afrekenen. Totaal TV mag vijf keer de dvd weggeven.

  TV-TIP Undercover boss USA

  Undercover boss USA
  RTL Z om 19:30 uur
  Undercover Boss gaat nog steeds als een trein in de VS en vanaf vandaag is het tiende seizoen ook in Nederland te zien.

  TV-TIP The Fifth Element

  The Fifth Element
  Veronica om 20:00 uur
  In de 23ste eeuw wordt het universum bedreigd door een kwade kracht en alleen het Vijfde Element kan de mensheid redden.

  Interview

  • *

   Freek Vonk

   Freeks Jungle School

   In Freeks Jungle School geeft prof. dr. Freek Vonk vanuit ‘zijn hutje in de rimboe’ op geheel eigen wijze biologielessen aan het hele gezin.
   Reacties0 reactie(s)