Kies nú voor een abonnement met korting Word abonnee
Abonneer nú met korting Word abonnee
 1. Nieuws

  Netflix stelt harde grens: delen account moet stoppen

  Het einde van het delen van een Netflix-abonnement met familie, vrienden en kennissen binnen meerdere huishoudens lijkt in zicht.
  Jarco Kriek
  12 maart 2021
  comments 12
  Netflix stelt harde grens: delen account moet stoppen
  Foto ProShots

  Accountsharing – zoals het delen van een abonnement met derden wordt genoemd – is al enige tijd een doorn in het oog van eigenaren van streamingdiensten. Ook tv-distributeurs als Ziggo hebben last van het opkomende fenomeen. Zo is op dit moment grote vraag naar de inloggegevens van een Ziggo GO-account: het nieuwe raceseizoen van Formule 1 begint over twee weken. Omdat vanaf dit jaar deze koningsklasse van de autosport alleen tegen betaling te volgens is als geen tv-abonnement bij Ziggo wordt gekocht, zoeken bijvoorbeeld abonnees van KPN, Canal Digitaal en T-Mobile binnen de familie- en vriendenkring naar personen die de inloggegevens van Ziggo GO willen afstaan. Op deze manier kan alsnog zonder extra te betalen naar Formule 1 gekeken worden. De kans op storing wordt hierdoor wel groter.

   

  Netflix

  Voor Netflix is de maat vol. De streamingdienst test op dit moment een functie die kijken met een gedeeld account onmogelijk maakt. Alleen mensen in hetzelfde huis kunnen van het account gebruikmaken. Wie met een gedeeld account kijkt waarvan men niet de eigenaar is, krijgt een melding in beeld waarin staat dat een eigen abonnement gekocht dient te worden om verder te kijken. Wie dit naar aanleiding van deze melding direct doet, kan wel de eerste dertig dagen gratis naar de streamingdienst kijken. Als op een andere wijze een Netflix-abonnement wordt gekocht, bestaat een gratis kijkperiode niet meer.

   

  Concurrentie

  De concurrentie op de streamingmarkt wordt met de dag groter. Netflix moet veel geld lenen om nieuwe eigen films en series te laten maken. Ook de uitzendrechten van content gemaakt door derden wordt duurder omdat meerdere streamingdiensten om dit 'vrije content' de strijd aangaan. Ondanks dat Netflix wereldwijd de meeste abonnees heeft, zit het bedrijf in een moeilijke situatie omdat concurrenten als Disney+, Amazon Prime Video en HBO Max een kapitaalkrachtiger eigenaar hebben. Netflix loopt door accountsharing miljarden euro’s mis. Onderzoek wijst namelijk uit dat de helft van de Netflix-kijkers met een gedeeld abonnement van de streamingdienst gebruikmaakt. Netflix heeft de test met het blokkeren van een gedeeld account inmiddels bevestigd.

  NetflixonlineOTTabonnementdelen abonnementaccountsharing

  Reacties

 1. TV-TIP Rachel en Elbert Passen Op

  Rachel en Elbert Passen Op
  NPO 3 om 18:32 uur
  Het werk van een boer is erg zwaar en gaat altijd door. Een boer heeft daardoor zelden tijd voor vakantie, maar gelukkig zijn Rachel Rosier en Elbert Smelt er om op de boerderij te passen. In dit jeugdprogramma trekken de twee hun kaplaarzen aan, zodat de boer met zijn gezin op vakantie kan. Het presentatieduo heeft alleen weinig ervaring met het boerenleven en ze moeten eerst nog het vak onder de knie zien te krijgen.

  TV-TIP Heathrow

  Heathrow
  RTL Z om 19:30 uur
  Met 76.000 medewerkers en meer dan 70 miljoen passagiers per jaar is London Heathrow Airport het grootste vliegveld van Europa en deze documentaireserie geeft een kijkje achter de schermen van het drukste vliegveld van Groot-Brittannië. We zien niet alleen de dagelijkse werkzaamheden, waardoor de vliegtuigen veilig kunnen opstijgen en landen, maar ook de problemen waar Heathrow mee te maken krijgt. Want ook dit gigantische vliegveld kampt met personeelstekort en dat heeft grote gevolgen.

  Interview

  • *

   Eva Laurenssen

   Dertigers

   Dramaserie Dertigers sluit het jaar af met een knal, in de vorm van een heuse kerstspecial. Is dit echt het afscheidsfeestje? We vragen het aan Eva Laurenssen, gezicht van het eerste uur.
   Reacties0 reactie(s)