Kies nú voor een abonnement met korting Word abonnee
Abonneer nú met korting Word abonnee
 1. Nieuws

  Netflix verliest topseries: Amazon Prime Video meer abonnees

  Netflix staat moeilijke tijden te wachten. De streamingdienst heeft de uitzendrechten van enkele topseries verloren. En ziet Amazon Prime Video een grotere concurrent worden.
  Jarco Kriek
  30 january 2022
  comments 5
  Netflix verliest topseries: Amazon Prime Video meer abonnees
  Foto Getty Images

  Netflix zit in een moeilijke positie in de streamingmarkt. Van nature is het bedrijf geen producent van films en series. Het merendeel van de rechten van films en series worden derhalve bij externe producenten, filmhuizen en tv-zender ingekocht. Nu deze bedrijven – zoals The Walt Disney Company en WarnerMedia – eigen streamingdiensten exploiteren, verliest Netflix na afloop van lopende contracten de uitzendrechten van content van deze partijen. Netflix moet hierdoor om onderscheidend te zijn eigen Netflix Originals films en series laten maken. Dit kost zoveel geld dat de streamingdienst hiervoor geld bij banken en externe financiers moet lenen.

   

  Verlies miljoenen abonnees

  Britse analisten hebben berekend dat alleen het wegvallen van content afkomstig The Walt Disney Company in alleen het Verenigd Koninkrijk uiteindelijk een verlies van 750.000 abonnees oplevert. Series van The Walt Disney dochterbedrijven ABC Studios en FOX zoals Modern Family, How I Met Your Mother, Sons of Anarchy, Prison Break en New Girl zijn niet meer bij Netflix maar bij de eigen streamingdienst Disney+ van The Walt Disney Company te zien.

   

  Duitsland

  Netflix heeft het niet alleen in het Verenigd Koninkrijk moeilijk. In Duitsland is Netflix volgens Der Spiegel inmiddels door Amazon Prime Video als meest verkochte streamingdienst ingehaald. In de laatste twaalf maanden groeide Prime Video met 1,4 miljoen door naar 12,6 miljoen abonnees. De groei bij Netflix bleef met 300.000 nieuwe abonnees achter. Het totale aantal abonnees bedraagt op dit moment 9,6 miljoen.

  Gecombineerd abonnement

  Vooral de gunstige prijsstelling en de populariteit van Amazon als webwinkel in Duitsland spelen bij de huidige ontwikkeling een belangrijke rol. Een Amazon-abonnement combineert namelijk gratis verzending van het grootste deel van de artikelen in de webwinkel met de toegang tot streamingdienst Prime Video. Ook in Nederland bestaat deze koppeling en is het Amazon-abonnement met een prijs van €2,99 per maand verreweg het goedkoopste van de internationale streamingdiensten.

  NetflixAmazonPrime VideoDisneyThe Walt Disney CompanyDisney+streamingdienstonlineOTTfilmsseriesklantverlies

  Reacties

 1. Interview