Kies nú voor een abonnement met korting Word abonnee
Abonneer nú met korting Word abonnee
  1. Nieuws

    Netflix voegt reclame toe

    De tot nu toe volledig reclamevrije online videodienst Netflix is begonnen met het uitzenden van promospotjes voor eigen content. En veel abonnees zijn daar niet blij mee.
    Jarco Kriek
    18 augustus 2018
    comments 4
    Netflix voegt reclame toe
    Foto ANP

    Netflix test op dit moment het aanbieden van promospotjes voor eigen content bij een deel van de abonnees. De reclames zijn daarnaast ook alleen zichtbaar als de online videodienst via een app voor Smart TV internettelevisies wordt benaderd. De reclames zijn zichtbaar bij het bingewatchen van series en wordt tussen de bekeken en nieuwe aflevering van de serie getoond. De reclames kunnen niet worden doorgespoeld of weggedrukt. De reclames zijn dus een verplichting om te kijken. En dat stuit veel abonnees van Netflix tegen de borst.

     

    Nieuwe mogelijkheden

    Netflix reageert niet op vragen van Nederlandse abonnees die binnen de groep testgebruikers zijn geplaatst en niet blij met de reclames zijn. Het is niet zeker dat de reclames voor alle abonnees beschikbaar komen. Netflix test constant nieuwe opties en mogelijkheden onder een kleine groep abonnees. Niet alles wordt op een later tijdstip definitief aan de online streamingdienst toegevoegd.

     

    Opmaat naar meer?

    Omdat Netflix niet reageert op vragen over de test met reclamepromo’s kan niet worden vastgesteld wat het uiteindelijke doel van de videodienst met deze mogelijkheid is. Zo kan deze optie later ook gebruikt gaan worden voor het verspreiden van commerciële reclames. Speculaties dat Netflix wellicht bij goedkopere abonnementsvormen reclames gaat aanbieden en bij de duurdere abonnementsvormen niet, zijn dan al mondiaal waargenomen.

    NetflixOTTonlineinternetabonnementfilmsseriesreclameSmart TVinternettelevisiemogelijkheden

    Reacties

  1. TV-TIP Independence Day

    Independence Day
    RTL 7 om 20:25 uur
    De aarde krijgt te maken met een buitenaardse invasie. President Whitmore (Bill Pullman) wil eigenlijk niet vechten, maar heeft al snel door dat dat de enige manier is waarop de mens kan overleven. De hoop van de mensheid ligt in handen van Whitmore, wetenschapper David Levinson (Jeff Goldblum) en piloot Steven Hiller (Will Smith).

    TV-TIP Het Roer Om

    Het Roer Om
    SBS6 om 20:30 uur
    Bij de fanatieke hengelaar gaat het hart sneller kloppen van het Noorse fjordengebied. Zo ook bij Dennis en Annelies, die hun comfortabele huis-tuin-en-keukenleventje in Nederland verruilen voor een nog ongewis avontuur in het Noorse Rekdal. Hier, op zo’n 44 kilometer van het bij visliefhebbers bekende Romsdalsfjord, neemt het stel een viscentrum met vier appartementen over van een Nederlands koppel. Direct worden ze in het diepe gegooid, want er komt een grote groep vissers die ze op sleeptouw moeten nemen.

    Interview