Kies nú voor een abonnement met korting Word abonnee
Abonneer nú met korting Word abonnee
 1. Nieuws

  Netflix wil het delen van abonnementen aan banden leggen met goedkoper abonnement

  Netflix zit door toenemende concurrentie op de internationale streamingmarkt in de hoek waar de klappen vallen. Het neemt daarom maatregelen.
  Jarco Kriek
  16 mei 2022
  comments 2
  Netflix wil het delen van abonnementen aan banden leggen met goedkoper abonnement
  Foto ProShots

  Netflix groeide de afgelopen jaren uit tot de grootste streamingdienst ter wereld. Het Amerikaanse bedrijf leidt nog steeds op de internationale streamingmarkt, maar concurrenten als Disney+, HBO Max en Amazon zagen aan de poten van Netflix. Vooral Disney+ en HBO Max snoepen met een goed aanbod en een lagere maandprijs veel abonnees weg. Dit heeft mede te maken met content. Netflix verliest belangrijke films en series waarvan de rechten eigendom zijn van Disney en WarnerMedia. Deze bedrijven bieden de titels nu exclusief op hun eigen streamingdiensten aan

   

  Accountsharing

  De huidige situatie is voor Netflix reden om het beleid te wijzigen. Tot op heden wordt er niet actief opgetreden als een abonnee het abonnement deelt met familie, vrienden en/of kennissen op een ander adres, maar dit beleid wordt later dit jaar gewijzigd. Dit blijkt uit interne communicatie van Netflix die in handen is gekomen van diverse Amerikaanse media. Hoe Netflix het delen van het abonnement wil voorkomen, wordt in dit document niet gemeld. Netflix heeft diverse mogelijkheden om accountsharing moeilijker te maken. Zo kan – net als bij Viaplay – een limiet worden gesteld aan het aantal bij het abonnement gebruikte apparaten. Ook kunnen er restricties worden ingevoerd op basis van het IP-adres. Verder zijn nog enkele extra hordes mogelijk om het delen van het abonnement minder aantrekkelijk te maken.

   

  Abonnement

  Als alternatief voor liefhebbers van films en series die nu via een gedeeld account kijken, onderzoekt Netflix de mogelijkheid van een goedkopere abonnementsvorm. Bij dit mogelijke nieuwe abonnement worden dan wel op de een of andere manier advertenties getoond. De prijs van dit abonnement zou dan vermoedelijk dichter bij de huidige abonnementsprijzen van concurrenten Disney+ en HBO Max komen te liggen.

  Netflixstreamingdienstfilmsseriesstreamingdienstabonnement delenaccountsharing

  Reacties

 1. TV-TIP You, Me and My Ex

  You, Me and My Ex
  TLC om 19:00 uur
  Als mensen vaak over hun ex praten zijn ze vaak nog niet helemaal over hun vorige relatie heen. Dat belet ze echter niet om een nieuwe vriend of vriendin te zoeken! You, Me and My Ex volgt vijf stellen, waarvan één iemand nog intensief contact heeft met zijn of haar ex. Elodie ontdekte tijdens haar prille relatie met De'Andre pas dat hij nog goed bevriend is met zijn ex Rowan, en dat zorgt voor veel stress. Helemaal omdat zijn moeder vurig hoopt dat De'Andre en Rowan weer terug bij elkaar komen.

  TV-TIP Harcore Pawn

  Harcore Pawn
  RTL 7 om 19:30 uur
  De spanning neemt toe in het pandhuis nadat eigenaar Les in elkaar is gezakt. Seth en Ashley proberen de tent samen te runnen, maar ze hebben allebei hele andere ideeën over hoe ze dat aanpakken. Als Les getuige is van het zoveelste conflict bedenkt hij een wedstrijd: degene die zijn werk het beste doet wordt zijn tijdelijke vervanger. Ondanks Les' plan wordt er nog heel wat afgeruzied in het tiende seizoen van Hardcore Pawn.

  Interview