Kies nú voor een abonnement met korting Word abonnee
Abonneer nú met korting Word abonnee
 1. Nieuws

  Netflix wil het delen van abonnementen aan banden leggen met goedkoper abonnement

  Netflix zit door toenemende concurrentie op de internationale streamingmarkt in de hoek waar de klappen vallen. Het neemt daarom maatregelen.
  Jarco Kriek
  16 may 2022
  comments 2
  Netflix wil het delen van abonnementen aan banden leggen met goedkoper abonnement
  Foto ProShots

  Netflix groeide de afgelopen jaren uit tot de grootste streamingdienst ter wereld. Het Amerikaanse bedrijf leidt nog steeds op de internationale streamingmarkt, maar concurrenten als Disney+, HBO Max en Amazon zagen aan de poten van Netflix. Vooral Disney+ en HBO Max snoepen met een goed aanbod en een lagere maandprijs veel abonnees weg. Dit heeft mede te maken met content. Netflix verliest belangrijke films en series waarvan de rechten eigendom zijn van Disney en WarnerMedia. Deze bedrijven bieden de titels nu exclusief op hun eigen streamingdiensten aan

   

  Accountsharing

  De huidige situatie is voor Netflix reden om het beleid te wijzigen. Tot op heden wordt er niet actief opgetreden als een abonnee het abonnement deelt met familie, vrienden en/of kennissen op een ander adres, maar dit beleid wordt later dit jaar gewijzigd. Dit blijkt uit interne communicatie van Netflix die in handen is gekomen van diverse Amerikaanse media. Hoe Netflix het delen van het abonnement wil voorkomen, wordt in dit document niet gemeld. Netflix heeft diverse mogelijkheden om accountsharing moeilijker te maken. Zo kan – net als bij Viaplay – een limiet worden gesteld aan het aantal bij het abonnement gebruikte apparaten. Ook kunnen er restricties worden ingevoerd op basis van het IP-adres. Verder zijn nog enkele extra hordes mogelijk om het delen van het abonnement minder aantrekkelijk te maken.

   

  Abonnement

  Als alternatief voor liefhebbers van films en series die nu via een gedeeld account kijken, onderzoekt Netflix de mogelijkheid van een goedkopere abonnementsvorm. Bij dit mogelijke nieuwe abonnement worden dan wel op de een of andere manier advertenties getoond. De prijs van dit abonnement zou dan vermoedelijk dichter bij de huidige abonnementsprijzen van concurrenten Disney+ en HBO Max komen te liggen.

  Netflixstreamingdienstfilmsseriesstreamingdienstabonnement delenaccountsharing

  Reacties

 1. TV-TIP NOS 30 jaar Bijlmervliegramp

  NOS 30 jaar Bijlmervliegramp
  NPO 2 om 17:00 uur
  Vandaag wordt de Bijlmerramp herdacht. Dertig jaar geleden stortte een vliegtuig neer op twee flats in de Bijlmermeer, waarbij 43 mensen om het leven kwamen. Tijdens een ceremonie worden hun namen genoemd, daarna volgt een minuut stilte en wordt een krans gelegd bij de herdenkingsplaats voorde slachtoffers. Mark Visser presenteert het verslag van deze bijeenkomst en praat met gasten over de impact van deze verschrikkelijke ramp.

  TV-TIP The Clovehitch Killer

  The Clovehitch Killer
  RTL 8 om 20:25 uur
  Tiener Tyler en zijn vader Don zijn gerespecteerde inwoners van een rustig dorp in Kentucky. Tien jaar eerder heeft een seriemoordenaar enkele vrouwen op brute wijze vermoord. Tot op de dag van vandaag is het een mysterie wie de dader is. Als Tyler in de schuur van zijn vader een reeks verontrustende foto's vindt die mogelijk verband houden met de moorden, staat zijn leven compleet op zijn kop.

  Interview