Kies nú voor een abonnement met korting Word abonnee
Abonneer nú met korting Word abonnee
 1. Nieuws

  Netflix zet ook in Nederland eerste stap tegengaan delen abonnement

  Netflix heeft wereldwijd een nieuwe functie toegevoegd aan de apps voor tablet en smartphone die het beheren van het account vereenvoudigt.
  Jarco Kriek
  16 november 2022
  comments 0
  Netflix zet ook in Nederland eerste stap tegengaan delen abonnement
  Foto Getty Images

  Netflix presenteer de nieuwe functie als een hulpmiddel om het account te kunnen beheren bij gebruik buiten het eigen huis tijdens de komende kerstvakantie. Het lijkt er echter op dat het een eerste stap is in de strijd tegen het delen van het abonnement, ook wel accountsharing genoemd. Netflix heeft in meerdere landen een proef uitgevoerd die het delen van het abonnement voor de streamingdienst meer inzichtelijk moet maken. Uiteindelijk ziet Netflix graag dat abonnees die hun abonnement met meerdere mensen delen een extra maandelijkse toeslag gaan betalen.

   

  Kerstvakantie

  Netflix geeft in de toelichting over de nieuwe functie aan dat tijdens de komende kerstperiode een deel van de abonnees onderweg, in een hotel of bij vrienden thuis het eigen Netflix-account gebruikt op een apparaat dat niet van hen is. Daarbij bestaat de kans dat men vergeet uit te loggen wanneer dit apparaat niet meer wordt gebruikt. Met de nieuwe functie ‘toegang en apparaten beheren’ binnen de accountinstellingen kan nu op afstand worden uitgelogd bij apparaten waarop met het account is ingelogd.

   

  Abonnement delen

  Deze functie wordt gepresenteerd als handige optie om het abonnement te beheren. Dezelfde optie kan echter ook door Netflix worden ingezet bij constatering van accountsharing. Na een waarschuwing dat het abonnement ongeoorloofd gedeeld wordt, kan de abonnee nu zelf op afstand ingelogde apparaten buiten gebruik stellen. Als een abonnee dat niet doet, zou dat in de toekomst consequenties kunnen hebben. Netflix kan in dat geval concluderen dat een abonnement gedeeld wordt. Accountsharing is iets waarvoor de streamingdienst in de toekomst een maandelijkse meerprijs in rekening hoopt te brengen.

  NetflixOTTonlinestreamingdienstabonnementabonnement delenaccountsharing

  Reacties

 1. TV-TIP Restaurants at the End of the World

  Restaurants at the End of the World
  National Geographic om 17:00 uur
  Op afgelegen eilandjes, in het ijs of boven op een klif; overal ter wereld vind je exclusieve restaurants in afgelegen oorden waar je niet even met bus 32 naartoe rijdt. In Restaurants at the End of the World reist chef-kok Kristen Kish de wereld rond op zoek naar dit soort culinaire hotspots. In deze eerste aflevering klautert ze naar de hooglanden van het Panamese Boquete. Hier, op 1700 meter boven zeeniveau, is een oude koffieplantage omgebouwd tot toprestaurant.

  TV-TIP Field Trip with Curtis Stone

  Field Trip with Curtis Stone
  24 Kitchen om 19:30 uur
  Voor de vaste kijker van MasterChef Australië is het een bekend gezicht: Curtis Stone. In Field Trip with Curtis Stone neemt de hippe chef het team van zijn Amerikaanse restaurant Maude mee op sleeptouw om op de grootste culinaire plekken ter wereld inspiratie op te doen voor het nieuwe menu en de wijnkaart van zijn sterrentent in Beverly Hills.

  Interview

  • *

   Paul de Leeuw

   Niet Klein Te Krijgen

   Voor Niet Klein Te Krijgen volgde Paul de Leeuw vijf ongeneeslijk zieke kinderen. En dat was – en is – voor iedereen even slikken.
   Reacties0 reactie(s)