Kies nú voor een abonnement met korting Word abonnee
Abonneer nú met korting Word abonnee
 1. Nieuws

  Netflix zet ook in Nederland eerste stap tegengaan delen abonnement

  Netflix heeft wereldwijd een nieuwe functie toegevoegd aan de apps voor tablet en smartphone die het beheren van het account vereenvoudigt.
  Jarco Kriek
  16 november 2022
  comments 0
  Netflix zet ook in Nederland eerste stap tegengaan delen abonnement
  Foto Getty Images

  Netflix presenteer de nieuwe functie als een hulpmiddel om het account te kunnen beheren bij gebruik buiten het eigen huis tijdens de komende kerstvakantie. Het lijkt er echter op dat het een eerste stap is in de strijd tegen het delen van het abonnement, ook wel accountsharing genoemd. Netflix heeft in meerdere landen een proef uitgevoerd die het delen van het abonnement voor de streamingdienst meer inzichtelijk moet maken. Uiteindelijk ziet Netflix graag dat abonnees die hun abonnement met meerdere mensen delen een extra maandelijkse toeslag gaan betalen.

   

  Kerstvakantie

  Netflix geeft in de toelichting over de nieuwe functie aan dat tijdens de komende kerstperiode een deel van de abonnees onderweg, in een hotel of bij vrienden thuis het eigen Netflix-account gebruikt op een apparaat dat niet van hen is. Daarbij bestaat de kans dat men vergeet uit te loggen wanneer dit apparaat niet meer wordt gebruikt. Met de nieuwe functie ‘toegang en apparaten beheren’ binnen de accountinstellingen kan nu op afstand worden uitgelogd bij apparaten waarop met het account is ingelogd.

   

  Abonnement delen

  Deze functie wordt gepresenteerd als handige optie om het abonnement te beheren. Dezelfde optie kan echter ook door Netflix worden ingezet bij constatering van accountsharing. Na een waarschuwing dat het abonnement ongeoorloofd gedeeld wordt, kan de abonnee nu zelf op afstand ingelogde apparaten buiten gebruik stellen. Als een abonnee dat niet doet, zou dat in de toekomst consequenties kunnen hebben. Netflix kan in dat geval concluderen dat een abonnement gedeeld wordt. Accountsharing is iets waarvoor de streamingdienst in de toekomst een maandelijkse meerprijs in rekening hoopt te brengen.

  NetflixOTTonlinestreamingdienstabonnementabonnement delenaccountsharing

  Reacties

 1. TV-TIP Vera

  Vera
  RTL 8 om 20:00 uur
  Vera Stanhope ziet eruit alsof ze je elk moment om een euro gaat vragen, maar onder haar verfrommelde hoedje schuilt een briljant speurdersbrein. De opvliegende hoofdinspecteur gaat voor haar collega’s door het vuur, al reageert ze vaak driftig als ze haar briljante gedachtesprongen niet kunnen volgen. In Groot-Brittannië is de populaire serie rond de morsige detective al aan zijn veertiende seizoen toe. De opnames beginnen in 2025.

  TV-TIP Bad Boys for Life

  Bad Boys for Life
  RTL 7 om 20:00 uur
  In deze derde Bad Boys-film zijn rechercheurs Marcus (Martin Lawrence) en Mike (Will Smith) oude rotten in het vak. Marcus denkt er zelfs over om met pensioen te gaan. Dat zal moeten wachten want de weduwe en zoon van een drugsbaas willen wraak op iedereen die betrokken was bij zijn dood. Mike staat bovenaan hun dodenlijst.

  Interview