Kies nú voor een abonnement met korting Word abonnee
Abonneer nú met korting Word abonnee
 1. Nieuws

  Netflix zet ook in Nederland eerste stap tegengaan delen abonnement

  Netflix heeft wereldwijd een nieuwe functie toegevoegd aan de apps voor tablet en smartphone die het beheren van het account vereenvoudigt.
  Jarco Kriek
  16 november 2022
  comments 0
  Netflix zet ook in Nederland eerste stap tegengaan delen abonnement
  Foto Getty Images

  Netflix presenteer de nieuwe functie als een hulpmiddel om het account te kunnen beheren bij gebruik buiten het eigen huis tijdens de komende kerstvakantie. Het lijkt er echter op dat het een eerste stap is in de strijd tegen het delen van het abonnement, ook wel accountsharing genoemd. Netflix heeft in meerdere landen een proef uitgevoerd die het delen van het abonnement voor de streamingdienst meer inzichtelijk moet maken. Uiteindelijk ziet Netflix graag dat abonnees die hun abonnement met meerdere mensen delen een extra maandelijkse toeslag gaan betalen.

   

  Kerstvakantie

  Netflix geeft in de toelichting over de nieuwe functie aan dat tijdens de komende kerstperiode een deel van de abonnees onderweg, in een hotel of bij vrienden thuis het eigen Netflix-account gebruikt op een apparaat dat niet van hen is. Daarbij bestaat de kans dat men vergeet uit te loggen wanneer dit apparaat niet meer wordt gebruikt. Met de nieuwe functie ‘toegang en apparaten beheren’ binnen de accountinstellingen kan nu op afstand worden uitgelogd bij apparaten waarop met het account is ingelogd.

   

  Abonnement delen

  Deze functie wordt gepresenteerd als handige optie om het abonnement te beheren. Dezelfde optie kan echter ook door Netflix worden ingezet bij constatering van accountsharing. Na een waarschuwing dat het abonnement ongeoorloofd gedeeld wordt, kan de abonnee nu zelf op afstand ingelogde apparaten buiten gebruik stellen. Als een abonnee dat niet doet, zou dat in de toekomst consequenties kunnen hebben. Netflix kan in dat geval concluderen dat een abonnement gedeeld wordt. Accountsharing is iets waarvoor de streamingdienst in de toekomst een maandelijkse meerprijs in rekening hoopt te brengen.

  NetflixOTTonlinestreamingdienstabonnementabonnement delenaccountsharing

  Reacties

 1. TV-TIP EK Wielrennen Mannen

  EK Wielrennen Mannen
  NPO 1 om 13:10 uur
  Op het ­Europees kampioenschap in fietsprovincie Drenthe beginnen de wielrenners vandaag in Assen, om vervolgens met een lus naar afvalberg Col du VAM te rijden. Remco Evenepoel is er niet bij: de wereld­kampioen tijdrijden krijgt rust na de Ronde van Spanje. Ook Mathieu van der Poel laat verstek gaan en focust zich vanwege de Olympische Spelen op een mountainbike test-event in Parijs. Wout van Aert heeft echter wel oren naar de wit-blauwe trui met gouden sterren.

  TV-TIP The Jungle Book

  The Jungle Book
  Net5 om 20:00 uur
  Het jongetje Mowgli (Neel Sethi) is opgevoed door wolven, maar de gevreesde tijger Shere Khan (Idris Elba) wil hem weg hebben uit de jungle. Daarom moet hij vluchten. Op zijn tocht wordt hij bijgestaan door de strenge panter Bagheera en de vrolijke beer Baloo (Bill Murray). Liveactionverfilming naar Rudyard Kipling gelijknamige boek.

  Interview

  • *

   Harm Edens

   Dit Was Het Nieuws

   Hij heeft de rol van voorleesmoeder in Dit Was Het Nieuws én is een van de breinen achter legendarische comedyseries als In de Vlaamsche Pot en Het Zonnetje in Huis. Ja, Harm Edens (62) weet wel wat van humor.
   Reacties0 reactie(s)