Kies nú voor een abonnement met korting Word abonnee
Abonneer nú met korting Word abonnee
 1. Nieuws

  Netflix zet ook in Nederland eerste stap tegengaan delen abonnement

  Netflix heeft wereldwijd een nieuwe functie toegevoegd aan de apps voor tablet en smartphone die het beheren van het account vereenvoudigt.
  Jarco Kriek
  16 november 2022
  comments 0
  Netflix zet ook in Nederland eerste stap tegengaan delen abonnement
  Foto Getty Images

  Netflix presenteer de nieuwe functie als een hulpmiddel om het account te kunnen beheren bij gebruik buiten het eigen huis tijdens de komende kerstvakantie. Het lijkt er echter op dat het een eerste stap is in de strijd tegen het delen van het abonnement, ook wel accountsharing genoemd. Netflix heeft in meerdere landen een proef uitgevoerd die het delen van het abonnement voor de streamingdienst meer inzichtelijk moet maken. Uiteindelijk ziet Netflix graag dat abonnees die hun abonnement met meerdere mensen delen een extra maandelijkse toeslag gaan betalen.

   

  Kerstvakantie

  Netflix geeft in de toelichting over de nieuwe functie aan dat tijdens de komende kerstperiode een deel van de abonnees onderweg, in een hotel of bij vrienden thuis het eigen Netflix-account gebruikt op een apparaat dat niet van hen is. Daarbij bestaat de kans dat men vergeet uit te loggen wanneer dit apparaat niet meer wordt gebruikt. Met de nieuwe functie ‘toegang en apparaten beheren’ binnen de accountinstellingen kan nu op afstand worden uitgelogd bij apparaten waarop met het account is ingelogd.

   

  Abonnement delen

  Deze functie wordt gepresenteerd als handige optie om het abonnement te beheren. Dezelfde optie kan echter ook door Netflix worden ingezet bij constatering van accountsharing. Na een waarschuwing dat het abonnement ongeoorloofd gedeeld wordt, kan de abonnee nu zelf op afstand ingelogde apparaten buiten gebruik stellen. Als een abonnee dat niet doet, zou dat in de toekomst consequenties kunnen hebben. Netflix kan in dat geval concluderen dat een abonnement gedeeld wordt. Accountsharing is iets waarvoor de streamingdienst in de toekomst een maandelijkse meerprijs in rekening hoopt te brengen.

  NetflixOTTonlinestreamingdienstabonnementabonnement delenaccountsharing

  Reacties

 1. TV-TIP André Rieu: Welcome to My World

  André Rieu: Welcome to My World
  NPO 1 om 19:06 uur
  André Rieu walst met zijn Johann Strauss Orkest al jaren de wereld over. Die reis komt in maart 2020 piepend tot stilstand, op het moment dat de VS in coronalockdown gaat en daarmee na slechts één concert een streep wordt gezet door zijn Amerikaanse tour. Als ook Nederland op slot gaat, wanhoopt de vioolvirtuoos niet. Hij besluit zijn instrument in te ruilen voor een bakblik, waarmee een nieuwe hobby is geboren: bakken.

  TV-TIP WK Voetbal: Portugal - Zwitserland

  WK Voetbal: Portugal - Zwitserland
  NPO 1 om 19:50 uur
  In zijn - hoogstwaarschijnlijk - laatste WK is Ronaldo maar gefocust op één ding: de wereldbeker. Het Zwitserland van Xhaka, Shaqiri en Embolo is het volgende obstakel op de weg naar overwinning. Lukt het de Portugezen de Zwitsers naar huis te sturen? In de laatste poulewedstrijd verloren de Portugezen van Zuid-Korea. En tijdens het EK stuntte de Zwitsers nog tegen de Fransen door - na een 3-3 gelijkspel - de penalty shoot-out te winnen.

  Interview

  • *

   Raymond Thiry

   The Net

   In deze internationale dramaserie speelt Raymond Thiry (63) de louche directeur van een wereldwijde voetbalorganisatie.
   Reacties0 reactie(s)