Kies nú voor een abonnement met korting Word abonnee
Abonneer nú met korting Word abonnee
 1. Nieuws

  Netflix-wachtwoorddelers op 33 procent

  Uit onderzoek van Leichtman Research Group blijkt dat 33 procent van de (Amerikaanse) Netflixgebruikers zijn of haar wachtwoord deelt met anderen. Maar het Amerikaanse bedrijf kwam tot méér interessante inzichten.
  Gijsbert de Fokkert
  19 april 2022
  comments 0
  Netflix-wachtwoorddelers op 33 procent
  Getty Images

  Leichtman Research Group hield een online onderzoek onder meer dan vierduizend consumenten. Liefst eenderde van de Amerikaanse respondenten gaf aan het Netflixwachtwoord te delen met mensen buiten de eigen familie. “Het delen van wachtwoorden is een inherent kenmerk van de meeste streamingdiensten”, zegt Bruce Leichtman, president en hoofdanalist van Leichtman Research Group."

   

  Wachtwoordenhossel

  Uit het onderzoek van Leichtman blijkt dat iets meer dan vijftig procent van de Amerikaanse huishoudens ten minste één streamingdienst heeft van de top 15 direct-to-consumer (DTC)-merken, waarbij 67 procent van alle huishoudens Netflix hebben. Ook bij de andere streamingdiensten wordt met wachtwoorden gehosseld, maar daar is het met 29 procent iets minder dan bij Netflix. Eerder deze maand is Netflix begonnen met een test waarbij abonnees voor een klein extra bedrag de mogelijkheid hebben om hun abonnementen te delen met mensen buiten hun huishouden.

 1. TV-TIP Lewis

  Lewis
  RTL 8 om 20:25 uur
  De moord op Murray Hayes stelt Lewis en zijn sidekick Hathaway voor een raadsel. De professor had kort voor zijn dood voor een godsvermogen het originele manuscript van een gedicht gekocht en die aankoop lijkt hem fataal te zijn geworden. Terwijl het duo in de zaak duikt, wordt het in de wielen gereden door amateurspeurneus Michelle Maraber.

  TV-TIP Mr. Frank Visser doet uitspraak

  Mr. Frank Visser doet uitspraak
  SBS 6 om 20:30 uur
  Het piepkleine Zeeuwse gehucht Baarland is het strijdtoneel van een jarenlange rel over een brandgang. Volgens Adrie hebben zijn buren het vehikel tussen beide huizen zo smal gemaakt, dat hij nog nauwelijks z’n kont kan keren. De buren, Martijn en Miriam, geven op hun beurt Adrie de schuld van het versmallen van het pad. Inmiddels heeft de burenruzie zijn knelpunt bereikt en is het de hoogste tijd dat Viktor en de besnorde brandjesblusser als de brandweer naar Zeeland vertrekken.

  Interview

  • *

   Floortje Dessing

   Floortje gaat mee

   Floortje Dessing rijdt met prijswinnend fotograaf Jasper Doest mee van Nederland naar Nepal, om onderweg verhalen vast te leggen over de relatie tussen mens en dier.
   Reacties0 reactie(s)