Kies nú voor een abonnement met korting Word abonnee
Abonneer nú met korting Word abonnee
 1. Nieuws

  Netflix-wachtwoorddelers op 33 procent

  Uit onderzoek van Leichtman Research Group blijkt dat 33 procent van de (Amerikaanse) Netflixgebruikers zijn of haar wachtwoord deelt met anderen. Maar het Amerikaanse bedrijf kwam tot méér interessante inzichten.
  Gijsbert de Fokkert
  19 april 2022
  comments 0
  Netflix-wachtwoorddelers op 33 procent
  Getty Images

  Leichtman Research Group hield een online onderzoek onder meer dan vierduizend consumenten. Liefst eenderde van de Amerikaanse respondenten gaf aan het Netflixwachtwoord te delen met mensen buiten de eigen familie. “Het delen van wachtwoorden is een inherent kenmerk van de meeste streamingdiensten”, zegt Bruce Leichtman, president en hoofdanalist van Leichtman Research Group."

   

  Wachtwoordenhossel

  Uit het onderzoek van Leichtman blijkt dat iets meer dan vijftig procent van de Amerikaanse huishoudens ten minste één streamingdienst heeft van de top 15 direct-to-consumer (DTC)-merken, waarbij 67 procent van alle huishoudens Netflix hebben. Ook bij de andere streamingdiensten wordt met wachtwoorden gehosseld, maar daar is het met 29 procent iets minder dan bij Netflix. Eerder deze maand is Netflix begonnen met een test waarbij abonnees voor een klein extra bedrag de mogelijkheid hebben om hun abonnementen te delen met mensen buiten hun huishouden.

 1. TV-TIP De Bodyguard

  De Bodyguard
  NPO 3 om 20:25 uur
  De cursus Brandveiligheid is koud afgerond of er staat al een huis in lichterlaaie. En niet zomaar een huis, maar een huis met een vip. Terwijl het kandidatenveld twijfelt over wat te doen – blussen of ­evacueren – wordt het voor een van hen te heet onder de ­voeten, wat een keiharde exit ­betekent. Voor het over­gebleven zestal staat direct een nieuwe opdracht op stapel: begeleid een bekende influencer naar een interviewlocatie. Maar wat als er opeens een nijdige man opduikt?

  TV-TIP Parker

  Parker
  Veronica om 20:30 uur
  Parker is een beroepscrimineel met een ongebruikelijke gedragscode: hij steelt niet van de armen en zal onschuldige mensen nooit iets aandoen. Tijdens zijn nieuwste klus wordt hij neergeschoten door zijn medeovervallers als hij weigert aan een ander plan mee te werken. Ze laten hem voor dood achter, maar hij overleeft het en weet zijn ex-teamgenoten op te sporen in het rijke Palm Beach. De bende is daar bezig met het plannen van hun grootste overval ooit. Vermomd als een vermogende Texaan en met hulp van de beeldschone makelaar Leslie zint Parker op wraak.

  Interview