Kies nú voor een abonnement met korting Word abonnee
Abonneer nú met korting Word abonnee
 1. Nieuws

  Netflix-wachtwoorddelers op 33 procent

  Uit onderzoek van Leichtman Research Group blijkt dat 33 procent van de (Amerikaanse) Netflixgebruikers zijn of haar wachtwoord deelt met anderen. Maar het Amerikaanse bedrijf kwam tot méér interessante inzichten.
  Gijsbert de Fokkert
  19 april 2022
  comments 0
  Netflix-wachtwoorddelers op 33 procent
  Getty Images

  Leichtman Research Group hield een online onderzoek onder meer dan vierduizend consumenten. Liefst eenderde van de Amerikaanse respondenten gaf aan het Netflixwachtwoord te delen met mensen buiten de eigen familie. “Het delen van wachtwoorden is een inherent kenmerk van de meeste streamingdiensten”, zegt Bruce Leichtman, president en hoofdanalist van Leichtman Research Group."

   

  Wachtwoordenhossel

  Uit het onderzoek van Leichtman blijkt dat iets meer dan vijftig procent van de Amerikaanse huishoudens ten minste één streamingdienst heeft van de top 15 direct-to-consumer (DTC)-merken, waarbij 67 procent van alle huishoudens Netflix hebben. Ook bij de andere streamingdiensten wordt met wachtwoorden gehosseld, maar daar is het met 29 procent iets minder dan bij Netflix. Eerder deze maand is Netflix begonnen met een test waarbij abonnees voor een klein extra bedrag de mogelijkheid hebben om hun abonnementen te delen met mensen buiten hun huishouden.

 1. TV-TIP Too Large

  Too Large
  TLC om 19:30 uur
  Een maagverkleining kán een manier zijn om gewicht te verliezen, en voor sommige mensen is het zelfs de enige hoop op een normaal leven. Maar wat als je te zwaar bent om zo’n operatie te ondergaan? In Too Large zien we dokter Charles Procter, die patiënten op het goede pad probeert te houden, zodat ze naar een gezond leven kunnen toe­werken. Da’s extreem ingewikkeld, want sommige deelnemers zijn zó zwaar dat ze nauwelijks een vin kunnen verroeren.

  TV-TIP Green Book

  Green Book
  SBS9 om 20:30 uur
  Voor zijn tournee door de zuidelijke staten van Amerika heeft de Afro-Amerikaanse pianist Dr. Don Shirley (Mahershala Ali) een chauffeur nodig. Hij geeft de Italiaans-Amerikaanse uitsmijter Tony Lip (Viggo Mortensen) de baan. Aanvankelijk liggen de twee elkaar niet, maar langzaam maar zeker ontstaat er een bijzondere vriendschap.

  Interview