Kies nú voor een abonnement met korting Word abonnee
Abonneer nú met korting Word abonnee
 1. Nieuws

  Niet alleen bij Ziggo en KPN: ESPN overal in basispakket

  Het hoofdkanaal van ESPN wordt vanaf 1 januari door alle providers die deze betaalzender aanbieden zonder meerkosten in het basispakket aangeboden.
  Jarco Kriek
  2 januari 2023
  comments 3
  Niet alleen bij Ziggo en KPN: ESPN overal in basispakket
  Foto Getty Images

  De laatste providers die ESPN 1 nog niet in het basispakket aanboden zijn dit vanaf 1 januari gaan doen. Ziggo, KPN Interactieve TV en T-Mobile deden dit al enige tijd. Bij onder meer KPN Digitenne, Caiway en Delta is dit kanaal nu eveneens zonder extra te betalen voor alle tv-klanten beschikbaar. Op ESPN 1 zijn per speelronde van de Eredivisie voetbalcompetitie minimaal twee wedstrijden live te bekijken. Ook zijn op deze zender wedstrijden uit de Keukenkampioen competitie te zien. De wedstrijden van Nederlandse clubs in de Europese voetbalcompetities Europa League en Conference League zijn eveneens (deels) live op dit kanaal te volgen.

   

  Meer betalen

  Kijkers die alle wedstrijden van de Eredivisie live willen volgen, moeten in vrijwel alle gevallen het aanvullende ESPN Compleet-abonnement bij hun provider afsluiten. Uitzondering is Canal Digitaal. Deze provider biedt alle ESPN-kanalen met Nederlands voetbal in het basispakket aan bij het eigen OTT-abonnement en bij het IPTV-aanbod dat door serviceproviders als Online.nl en Freedom Internet als tv-dienst aan klanten wordt aangeboden. Uitzondering is het satellietaanbod van Canal Digitaal. Satellietkijkers kunnen alleen door extra te betalen naar het hoofdkanaal van ESPN kijken.

   

  Reclame

  ESPN is met een grote reclamecampagne begonnen om de Nederlandse kijker te informeren over de mogelijkheid om zonder extra te betalen wekelijks live naar voetbalwedstrijden van de Eredivisie te kijken. Dit gebeurt onder meer via reclamespotjes op tv en radio. Deze situatie blijft in ieder geval tot medio 2025 bestaan. Waarschijnlijk wordt dit jaar duidelijk welk mediabedrijf de uitzendrechten van de Eredivisie voor de periode na het seizoen 2024/2025 in handen krijgt. Naast Disney (ESPN) zijn VodafoneZiggo (Ziggo/Ziggo Sport) en streamingdiensten als Viaplay, Apple TV+ en Amazon Prime Video geïnteresseerd in de Eredivisie-uitzendrechten.

  ESPNvoetbalEredivisieDelta FiberDeltaCaiwayKPNDigitenne

  Reacties

 1. TV-TIP Downey's Dream Cars

  Downey's Dream Cars
  discovery om 17:30 uur
  Robert Downey Jr. werd een van de grootste filmsterren van de 21ste eeuw, door de rol van Tony Stark in de Marvel-films. In deze reeks documentaires hangt Robert écht de uitvinder uit. De acteur heeft een grote verzameling auto’s; de tijd is rijp om ze om te bouwen naar elektrische voertuigen. Downey trapt af met een Chevrolet K10 pick-uptruck die nú nog 1 op 6 rijdt. Verder op de planning staan een Corvette Stingray én het up-to-date brengen van een klassieke Volkswagen T1-bus.

  TV-TIP Assassin's Creed

  Assassin's Creed
  RTL 7 om 20:25 uur
  Callum (Michael Fassbender) wordt wegens moord ter dood veroordeeld. Het vonnis wordt nooit voltrokken: het bedrijf Abstergo laat Callum via een geavanceerde techniek in de huid van zijn vijftiende-eeuwse voorvader Aguilar kruipen. Als Aguilar moet hij de Tempeliers uitschakelen.

  Interview