Kies nú voor een abonnement met korting Word abonnee
Abonneer nú met korting Word abonnee
 1. Nieuws

  Niet alleen bij Ziggo en KPN: ESPN overal in basispakket

  Het hoofdkanaal van ESPN wordt vanaf 1 januari door alle providers die deze betaalzender aanbieden zonder meerkosten in het basispakket aangeboden.
  Jarco Kriek
  2 januari 2023
  comments 3
  Niet alleen bij Ziggo en KPN: ESPN overal in basispakket
  Foto Getty Images

  De laatste providers die ESPN 1 nog niet in het basispakket aanboden zijn dit vanaf 1 januari gaan doen. Ziggo, KPN Interactieve TV en T-Mobile deden dit al enige tijd. Bij onder meer KPN Digitenne, Caiway en Delta is dit kanaal nu eveneens zonder extra te betalen voor alle tv-klanten beschikbaar. Op ESPN 1 zijn per speelronde van de Eredivisie voetbalcompetitie minimaal twee wedstrijden live te bekijken. Ook zijn op deze zender wedstrijden uit de Keukenkampioen competitie te zien. De wedstrijden van Nederlandse clubs in de Europese voetbalcompetities Europa League en Conference League zijn eveneens (deels) live op dit kanaal te volgen.

   

  Meer betalen

  Kijkers die alle wedstrijden van de Eredivisie live willen volgen, moeten in vrijwel alle gevallen het aanvullende ESPN Compleet-abonnement bij hun provider afsluiten. Uitzondering is Canal Digitaal. Deze provider biedt alle ESPN-kanalen met Nederlands voetbal in het basispakket aan bij het eigen OTT-abonnement en bij het IPTV-aanbod dat door serviceproviders als Online.nl en Freedom Internet als tv-dienst aan klanten wordt aangeboden. Uitzondering is het satellietaanbod van Canal Digitaal. Satellietkijkers kunnen alleen door extra te betalen naar het hoofdkanaal van ESPN kijken.

   

  Reclame

  ESPN is met een grote reclamecampagne begonnen om de Nederlandse kijker te informeren over de mogelijkheid om zonder extra te betalen wekelijks live naar voetbalwedstrijden van de Eredivisie te kijken. Dit gebeurt onder meer via reclamespotjes op tv en radio. Deze situatie blijft in ieder geval tot medio 2025 bestaan. Waarschijnlijk wordt dit jaar duidelijk welk mediabedrijf de uitzendrechten van de Eredivisie voor de periode na het seizoen 2024/2025 in handen krijgt. Naast Disney (ESPN) zijn VodafoneZiggo (Ziggo/Ziggo Sport) en streamingdiensten als Viaplay" target="_blank">Viaplay, Apple TV+ en Amazon Prime Video geïnteresseerd in de Eredivisie-uitzendrechten.

  ESPNvoetbalEredivisieDelta FiberDeltaCaiwayKPNDigitenne

  Reacties

 1. TV-TIP Gort over de Grens

  Gort over de Grens
  NPO 2 om 20:28 uur
  Ilja Gort weet wel hoe je een lekker wijntje moet brouwen – hij bottelt zich al jaren een slag in de rondte in zijn chateau in het dorpje Saint-Émilion, zo’n 20 kilometer ten oosten van Bordeaux. Toch waagt hij zich dit keer niet alleen aan een peperdure Franse klassieker, maar laat hij ook een Chateau Migraine de Touraine door zijn keel glijden. Moet hij de strip paracetamol alvast klaarleggen of valt de mythische wijn best te pruimen?

  TV-TIP Je Huis op Orde

  Je Huis op Orde
  SBS 6 om 20:30 uur
  Het huis van Esther en Jacob uit Heemstede was altijd al een puinhoop, maar sinds Esther de diagnose borstkanker kreeg, heeft ze helemaal geen energie meer om de bezem door de overvolle stulp te halen. Het resultaat is dat het duo en hun twee pubers inmiddels verdrinken in de janboel. Omdat Jacob zijn vrouw in deze woelige tijd een schoon en opgeruimd huis gunt, worden Viktor en zijn team van professioneel opruimers opgetrommeld. Maar of Esther daar nou op zit te wachten…

  Interview

  • *

   Maarten Remmers

   Keuringsdienst van Waarde

   Verslaggever en researcher Maarten Remmers zoekt in Keuringsdienst van Waarde naar de verhalen achter producten.
   Reacties0 reactie(s)