Kies nú voor een abonnement met korting Word abonnee
Abonneer nú met korting Word abonnee
 1. Nieuws

  Niet alleen Ziggo en KPN maar ook Delta Fiber wil Viaplay

  Nordic Entertainment Group lijkt de partners voor samenwerking in Nederland voor het kiezen te hebben. Veel distributeurs azen op doorgifte van Viaplay.
  Jarco Kriek
  27 oktober 2021
  comments 0
  Niet alleen Ziggo en KPN maar ook Delta Fiber wil Viaplay
  Foto Getty Images

  Viaplay is de streamingdienst van Nordic Entertainment Group (NENT) die over enkele maanden in Nederland wordt geïntroduceerd. NENT heeft voor de Nederlandse versie van Viaplay diverse sportrechten gekocht om de streamingdienst goed in de markt te zetten. Naast het Duitse Bundesliga voetbal en PDC Darts heeft Formule 1 zonder twijfel de grootste aantrekkingskracht. Zeker nu Max Verstappen in de komende jaren zijn stempel op deze autoracesport lijkt te gaan drukken, staan distributeurs te trappelen om Viaplay direct via de eigen decoder en/of binnen de eigen pakketstructuur aan klanten te gaan leveren.

   

  Vechten voor Viaplay

  Eerder werd al bekend dat de twee grootste distributeurs van Nederland Ziggo en KPN met NENT in gesprek zijn over een vorm van samenwerking. De meest voor de hand liggende samenwerking is de directe toegang van Viaplay op de bruikleendecoders van distributeurs doormiddel van een app. Maar het opnemen van Viaplay in bestaande pakketstructuren is niet ondenkbaar. Ziggo ontkent in ieder geval het gerucht niet dat Formule 1 volgend jaar gewoon voor de eigen klanten beschikbaar blijft. Tot het einde van dit seizoen is Formule 1 live te volgen via Ziggo Sport en Ziggo Sport Totaal. Alle Ziggo-klanten kunnen hierdoor zonder extra te hoeven te betalen naar Formule 1 kijken.

   

  Scandinavische connectie

  Maar er is nog marktpartij die in samenwerking met NENT omtrent Viaplay is geïnteresseerd. Uit navraag van Gostreaming blijkt dat Delta Fiber hierover met NENT in gesprek is. Onderdeel van Delta Fiber zijn de dienstenaanbieder Delta en Caiway. Mocht het tot een samenwerking tussen deze partijen komen dan is er sprake van een Scandinavische connectie. De Zweedse investeerder EQT is eigenaar van Delta Fiber terwijl NENT een Scandinavisch bedrijf is met het hoofdkantoor in Zweden.

  Nordic Entertainment GroupNENTViaplayFormule 1uitzendrechtenDelta FiberEQTStonepeakDeltaCaiway

  Reacties

 1. TV-TIP The Big Bang Theory

  The Big Bang Theory
  Veronica om 19:30 uur
  Sommige comedyseries blijven leuk, zelfs wanneer ze tot in den treure worden herhaald. The Big Bang Theory is er zo eentje. De nerds Sheldon Cooper en Leonard Hofstadter weten alles van scheikunde, wiskunde en natuurkunde, maar van menselijke relaties hebben ze geen kaas gegeten. Al lukte het Sheldon wel om aan de vrouw te komen. In dit elfde seizoen heeft hij Amy ten huwelijk gevraagd, maar het vinden van een trouwdatum blijkt nog best lastig.

  TV-TIP Voetbal: Nations League (Vrouwen): Nederland - Engeland

  Voetbal: Nations League (Vrouwen): Nederland - Engeland
  NPO 3 om 19:30 uur
  Het valt moeilijk te beschrijven hoe succesvol Sarina Wiegman is. Ze leidde eerst de Oranje Leeuwinnen naar goud tijdens het EK van 2017, om vervolgens als bondscoach van Engeland dat trucje te herhalen én zichzelf en haar team afgelopen zomer bijna tot wereldkampioen te kronen. Maar genoeg complimenten voor de Nederlandse: vanavond is ze met haar Engeland tegenstander van Oranje en moet ze keihard verliezen, zo is het natuurlijk ook.

  Interview

  • *

   Harm Edens

   Dit Was Het Nieuws

   Hij heeft de rol van voorleesmoeder in Dit Was Het Nieuws én is een van de breinen achter legendarische comedyseries als In de Vlaamsche Pot en Het Zonnetje in Huis. Ja, Harm Edens (62) weet wel wat van humor.
   Reacties0 reactie(s)