Kies nú voor een abonnement met korting Word abonnee
Abonneer nú met korting Word abonnee
 1. Nieuws

  Niet bij Ziggo en KPN: Satellietkijker wordt verwend met 4K Ultra HD

  Wie in Nederland naar het uitgebreidste aanbod van 4K-kanalen wil kijken, moet toch echt een schotelantenne installeren. Satelliet wint namelijk met 4K.
  Jarco Kriek
  12 july 2021
  comments 5
  Niet bij Ziggo en KPN: Satellietkijker wordt verwend met 4K Ultra HD
  Foto Getty Images

  In Nederland zijn via vaste netwerken wel diverse 4K-kanalen in Ultra HD-beeldkwaliteit te bekijken: Stichting Kabelnet Veendam (SKV) heeft het grootste aanbod 4K-kanalen. Deze aanbieder is echter alleen in en om Veendam verkrijgbaar. Van de landelijke distributeurs timmeren vooral Ziggo en KPN goed aan de weg. KPN heeft één 4K-kanaal meer dan Ziggo. Maar Ziggo biedt daarentegen exclusief Ziggo Sport 4K met Formule 1 en onlangs de finales van Wimbledon in volwaardig 4K.

   

  Satelliet

  Maar het is de satellietkijker die de beschikking heeft over de meeste 4K-kanalen. En daarvoor hoeft zelfs in de meeste gevallen niet betaald te worden. Het zijn niet alleen demokanalen, maar ook zenders met een volwaardige eigen programmering. De 4K-satellietkijker vindt op de Thor-satelliet op 0,8 graden west wellicht het meest aantrekkelijke aanbod. Zo zijn de zenders Wow! 4K, NASA TV UHD, Mooz 4K, 4K Heritage en Home 4K ongecodeerd te ontvangen en dus zonder abonnement te bekijken.

   

  Hotbird

  Maar ook de Hotbird-satelliet op 13 graden oost is interessant voor 4K-liefhebbers met een schotelantenne. Op deze satellietpositie zijn al enige tijd de zenders NASA TV UHD en het testkanaal Hotbird 4K1 ongecodeerd te ontvangen. Aan dit ongecodeerde 4K-aanbod is nu de zender Fashion 4K toegevoegd. Fashion 4K is te ontvangen via de uitzendfrequentie 12.539 GHz H – 30000 – 5/6.

  satelliet4KUltra HDUHDongecodeerdFTAFashion 4K

  Reacties

 1. Doe mee en win!

  • *

   Win een thuiscode voor Fortress

   Fortress draait om een topgeheim resort voor gepensioneerde Amerikaanse inlichtingenofficieren. Als een groep criminelen het complex binnendringt, is het aan een gepensioneerde officier en zijn zoon om in te grijpen. Totaal TV mag vijf keer een Pathé Thuis-code voor deze spraakmakende actiethriller weggeven.

  TV-TIP Hummingbird

  Hummingbird
  RTL 7 om 20:00 uur
  Ex-commando Joseph Smith zwerft getraumatiseerd door Londen. Op de vlucht voor gewelddadige criminelen belandt hij in een luxe appartement.

  TV-TIP The Connection

  The Connection
  NPO 1 om 20:29 uur
  Was Matthijs van Nieuwkerk vroeger niet achter zijn talkshowtafel weg de slaan, inmiddels klimmen hij en zijn getuite lippen zelfs op de quizbok.

  Interview

  • *

   Sander Lantinga

   Vier is te veel

   De gloednieuwe quiz Vier is te veel vraagt meer dan kennis alleen: zonder overtuigingskracht en eigenwijsheid schoppen de kandidaten het niet ver. In de zoektocht naar een spitsvondige presentator kwam SBS6 uit bij Radio 538-dj Sander Lantinga.
   Reacties0 reactie(s)