Kies nú voor een abonnement met korting Word abonnee
Abonneer nú met korting Word abonnee
 1. Nieuws

  Niet DAB+ maar online belangrijkste vervanger FM-radio

  Online naar radiozenders luisteren wint aan populariteit. Dit blijkt uit rapportage van NMO. Niet DAB+ maar online is voorbestemd de vervanger van FM te worden.
  Jarco Kriek
  18 januari 2024
  comments 1
  Niet DAB+ maar online belangrijkste vervanger FM-radio
  Foto ProShots

  Radiozenders stellen al langere tijd dat de hybride combinatie van online en DAB+ de vervanging van FM wordt. Maar uit meting van NMO blijkt dat vooral online een belangrijk deel van luisteraars opvangt die het luisteren via FM vaarwel zeggen. DAB+ blijft ver achter.

   

  Verval FM

  Uit onderzoek van NMO naar het luistergedrag in de maand december blijkt zelfs dat de meeste luisteraars online naar landelijke en regionale radiozenders luisterden. Het marktaandeel online luisteraars bedroeg ruim 34 procent. Rond de 30 procent van de luisteraars stemde via FM af op hun favoriete radiozender. Het aandeel van het digitale radionetwerk DAB+ kwam net iets boven de 15 procent uit.

  radioFMDAB+onlineNMO

  Reacties

 1. TV-TIP Voor het Blok

  Voor het Blok
  NPO 3 om 18:16 uur
  Britt Dekker heeft haar blokkendoos weer uitgepakt voor de spannende familiequiz Voor het Blok. Twee teams nemen plaats voor de bewegende blokkenmuren, die de kandidaten omver proberen te duwen. Om de baldadige blokken te verslaan moet je niet alleen veel kennis in huis hebben: soepele gewrichten zijn ook een must. Naast haar kinderprogramma's bij Zapp presenteert Britt sinds kort ook Lachen om Home Video’s op SBS6. Ze verving Airen Mylene, die na zes jaar wel genoeg had gelachen.

  TV-TIP Star Trek: Picard

  Star Trek: Picard
  Veronica om 20:00 uur
  Starfleet-kapitein Jean-Luc Picard geniet van een wel­verdiend pensioen totdat hij een nood­oproep ontvangt van oud-collega Beverly Crusher. De kapitein verzamelt zijn oude crew van de USS Enterprise en stuit op een intergalactische samenzwering. Het derde seizoen zit barstensvol bekende gezichten uit Star Trek: The Next Generation en is het laatste avontuur van Picard en zijn bemanning: Patrick Stewart is inmiddels ook alweer 83.

  Interview