Kies nú voor een abonnement met korting Word abonnee
Abonneer nú met korting Word abonnee
  1. Nieuws

    Niet Ziggo, KPN of Netflix maar Disney+ koploper met 4K Ultra HD

    Disney+ is de streamingdienst die procentueel de meeste films en series in 4K Ultra HD in het contentaanbod heeft. Het gaat om meer dan honderd titels.
    Jarco Kriek
    23 december 2019
    comments 3
    Frozen 2 Disney

    Disney+ is sinds 12 november in Nederland verkrijgbaar. Een abonnement kost €6,99 per maand. Een goedkoper jaarabonnement is voor €69,99 verkrijgbaar. Disney+ levert op dit moment ongeveer zeshonderd titels aan abonnees. Meer dan honderd daarvan zijn in 4K Ultra HD, waarvan vele ook in combinatie met het betere Dolby Atmosgeluid. Het gaat hierbij om titels van Disney, Marvel Studios, Pixar, National Geographic en Star Wars. Weblog DisneyPlussers heeft een compleet overzicht gemaakt.

     

    Netflix

    Samen met Netflix is Disney+ dan ook in Nederland de belangrijkste bron voor het betrekken van UHD-content. Het aantal lineaire 4K-kanalen blijft in Nederland ver achter. Ook tv-distributeurs Ziggo en KPN leveren op dit moment nog een uiterst beperkt contentaanbod in 4K Ultra HD via eigen video on demand-platformen. Opvallend is overigens wel dat Disney+ 4K-content zonder extra kosten in het standaardabonnement levert. Bij Netflix moet om naar films, series en documentaires in 4K Ultra HD te kijken een duurder abonnement gekocht worden.

    DisneyThe Walt Disney CompanyDisney+NetflixZiggoVodafoneZiggoKPNonlineOTTstreamingdienstvideo on demandfilmsseriescontentcontentaanbodDolby Atmos

    Reacties

  1. Doe mee en win!

    • *

      Win de dvd van Dune

      Timothée Chalamet speelt Paul Atreides, de erfgenaam van het Huis Atreides. Hij staat op het punt om met zijn familie de planeet Caladan te verlaten voor Arrakis, een woestijnplaneet die ook bekendstaat als Dune. Totaal TV mag de dvd van dit actie-avontuur vijf keer weggeven.

    TV-TIP Star Trek Into Darkness

    Star Trek Into Darkness
    RTL 7 om 20:29 uur
    Benedict Cumberbatch deed zijn stinkende best om zijn rol geheim te houden, maar de fans wisten heel goed wie hij speelde.

    TV-TIP Marble mania

    Marble mania
    SBS6 om 20:30 uur
    Nadat de Meilandjes en het VI-trio de knikkers lieten rollen, zijn Roué Verveer, Jandino Asporaat en Jörgen Raymann aan de beurt.

    Interview

    • *

      Daan Schuurmans

      Het verhaal van Nederland

      In deze tiendelige serie neemt Daan Schuurmans de kijker mee langs de hoogte- en dieptepunten van onze geschiedenis.
      Reacties0 reactie(s)