Kies nú voor een abonnement met korting Word abonnee
Abonneer nú met korting Word abonnee
 1. Nieuws

  Nieuwe eigenaar nostalgische tv-zender, Ziggo en KPN blijven ONS na overname doorgeven

  De nostalgische tv-zender ONS heeft een nieuwe eigenaar. Voor de kijkers verandert er niets: zij kunnen gewoon de programma’s uit het verleden blijven bekijken.
  Jarco Kriek
  6 juli 2023
  comments 2
  Nieuwe eigenaar nostalgische tv-zender, Ziggo en KPN blijven ONS na overname doorgeven
  Foto Getty Images

  De zender ONS wordt aangeboden door veel providers, waaronder Ziggo en KPN. Bij een deel van de providers zit de zender in het basispakket. Bij andere providers moeten klanten een aanvullend tv-abonnement nemen om naar ONS te kunnen kijken.

   

  Terug in de tijd

  ONS begon in 2006 onder de naam NostalgieNet. In 2015 werd de naam van de tv-zender gewijzigd naar ONS. Op dit moment kijken wekelijks zo'n anderhalf miljoen Nederlanders naar de programma's van ONS. Dit zijn onder meer films, series en programma's die in de jaren 60, 70 en 80 populair waren in Nederland. Zo vullen onder meer afleveringen Bonnie & Clyde, Doctor Who, The Flying Doctors en Peppi & Kokki de programmering van ONS.

   

  Overname

  Sinds vandaag is het uit Haarlem afkomstige Kompas Publishing eigenaar van ONS. Voor de kijker verandert er weinig. Na de overname blijft Bureauvijfig van The Aging Group – de oude eigenaar van ONS - verantwoordelijk voor de inhoudelijke invulling van de tv-zender. ONS past goed binnen het portfolio van Kompas Publishing. Dit mediabedrijf is onder meer eigenaar van Startpagina.nl en SchoolBANK, met een doelgroep die vergelijkbaar is met de kijkers van ONS. De aankoop van ONS sluit dus naadloos aan bij de crossmediale strategie van de nieuwe eigenaar.

  ONStvtelevisienostalgietv-zenderovername

  Reacties

 1. TV-TIP UEFA Women's Nations League: België - Nederland

  UEFA Women's Nations League: België - Nederland
  NPO 3 om 20:00 uur
  Jill Roord verraste afgelopen zomer met een transfer van VfL Wolfsburg naar Manchester City, de club die vorig seizoen als vierde eindigde in de Women’s Super League. De Oranje-speelster heeft 26 september direct een interland tégen Engeland en dus haar nieuwe teamgenoten. Maar eerst staat vanavond België op het programma: het eerste duel in de UEFA Women's Nations League.

  TV-TIP Scott & Bailey

  Scott & Bailey
  RTL 8 om 20:25 uur
  In een meertje wordt het lijk gevonden van Mandy Sweeting, die al twintig jaar wordt vermist. Dat betekent niet dat de zaak gesloten kan worden, want het lichaam is pas recent gedumpt. Een lange tijd was haar echtgenoot de hoofdverdachte, maar hij is al een tijdje overleden, waardoor Scott en Bailey op zoek gaan naar een nieuwe verdachte. Ze ontdekken dat Mandy zwanger was en laten een DNA-test uitvoeren. De schokkende resultaten brengen hen op een nieuw spoor.

  Interview

  • *

   Harm Edens

   Dit Was Het Nieuws

   Hij heeft de rol van voorleesmoeder in Dit Was Het Nieuws én is een van de breinen achter legendarische comedyseries als In de Vlaamsche Pot en Het Zonnetje in Huis. Ja, Harm Edens (62) weet wel wat van humor.
   Reacties0 reactie(s)