Kies nú voor een abonnement met korting Word abonnee
Abonneer nú met korting Word abonnee
 1. Nieuws

  Nieuwe hitlijst Radio Veronica

  Radio Veronica staat van 11 tot en met 17 april in het teken van een nieuwe lijst: de Streaming Top 1500.
  Gijsbert de Fokkert
  8 april 2022
  comments 0
  Nieuwe hitlijst Radio Veronica
  Getty Images

  Een week lang kunnen luisteraars vanaf 11 april genieten van de allerbeste en meest gestreamde Veronicaklassiekers met legendarische artiesten als Queen, Oasis, The Rolling Stones en Nirvana. Het is de eerste keer dat een Nederlandse radiozender door middel van streamingcijfers een klassiekerslijst samen heeft gesteld. Het zijn platen die er al waren toen het streamingtijdperk rond 2010 begon en die nog dagelijks in persoonlijke playlists gespeeld worden.

   

  Queen

  Waar Bohemian Rhapsody in 2021 net niet de top drie wist te behalen in de Top 1000 Allertijden van Radio Veronica, is het legendarische nummer in de Streaming Top 1500 de onbetwiste winnaar met ruim 1,7 miljard streams alleen al op Spotify. Queen is ook de meest genoteerde artiest in de lijst, met maar liefst vier plekken in de top 20. De Britse rockband verslaat daarmee met gemak The Beatles en The Rolling Stones.

 1. TV-TIP De Bodyguard

  De Bodyguard
  NPO 3 om 20:25 uur
  De cursus Brandveiligheid is koud afgerond of er staat al een huis in lichterlaaie. En niet zomaar een huis, maar een huis met een vip. Terwijl het kandidatenveld twijfelt over wat te doen – blussen of ­evacueren – wordt het voor een van hen te heet onder de ­voeten, wat een keiharde exit ­betekent. Voor het over­gebleven zestal staat direct een nieuwe opdracht op stapel: begeleid een bekende influencer naar een interviewlocatie. Maar wat als er opeens een nijdige man opduikt?

  TV-TIP Parker

  Parker
  Veronica om 20:30 uur
  Parker is een beroepscrimineel met een ongebruikelijke gedragscode: hij steelt niet van de armen en zal onschuldige mensen nooit iets aandoen. Tijdens zijn nieuwste klus wordt hij neergeschoten door zijn medeovervallers als hij weigert aan een ander plan mee te werken. Ze laten hem voor dood achter, maar hij overleeft het en weet zijn ex-teamgenoten op te sporen in het rijke Palm Beach. De bende is daar bezig met het plannen van hun grootste overval ooit. Vermomd als een vermogende Texaan en met hulp van de beeldschone makelaar Leslie zint Parker op wraak.

  Interview