Kies nú voor een abonnement met korting Word abonnee
Abonneer nú met korting Word abonnee
 1. Nieuws

  Nieuwe hitlijst Radio Veronica

  Radio Veronica staat van 11 tot en met 17 april in het teken van een nieuwe lijst: de Streaming Top 1500.
  Gijsbert de Fokkert
  8 april 2022
  comments 0
  Nieuwe hitlijst Radio Veronica
  Getty Images

  Een week lang kunnen luisteraars vanaf 11 april genieten van de allerbeste en meest gestreamde Veronicaklassiekers met legendarische artiesten als Queen, Oasis, The Rolling Stones en Nirvana. Het is de eerste keer dat een Nederlandse radiozender door middel van streamingcijfers een klassiekerslijst samen heeft gesteld. Het zijn platen die er al waren toen het streamingtijdperk rond 2010 begon en die nog dagelijks in persoonlijke playlists gespeeld worden.

   

  Queen

  Waar Bohemian Rhapsody in 2021 net niet de top drie wist te behalen in de Top 1000 Allertijden van Radio Veronica, is het legendarische nummer in de Streaming Top 1500 de onbetwiste winnaar met ruim 1,7 miljard streams alleen al op Spotify. Queen is ook de meest genoteerde artiest in de lijst, met maar liefst vier plekken in de top 20. De Britse rockband verslaat daarmee met gemak The Beatles en The Rolling Stones.

 1. TV-TIP WK Veldrijden

  WK Veldrijden
  NPO 1 om 15:03 uur
  Hoewel Marianne Vos zich vorig jaar voor de zevende keer de regenboog­trui infietste, is niet de kannibaal uit ’s-Hertogenbosch, maar Fem van Empel de favoriet voor de wereldtitel. Het talent uit Den Dungen reeg de wereldbekerzeges afgelopen tijd aan elkaar, maar kwam tijdens het NK vorig maand verrassend adem tekort. De nationale titel ging naar Puck Pieterse, die in Hoogerheide niet alleen haar Nederlandse concurrentie, maar ook het internationale veld eruit wil peddelen.

  TV-TIP Serengeti

  Serengeti
  NPO 1 om 19:05 uur
  Het leven op de eindeloze grasvlaktes van de Serengeti leek even rustig voort te kabbelen, maar oplaaiende vetes blijken nooit ver weg. Terwijl Tamu, een pasgeboren gazellekalfje, zijn eerste wiebelige stappen zet, wordt hij beloerd door de hongerige jakhalzen Shavu en Shaba. Maar ook zij hebben hun problemen. Hun pups zijn het huis uitgetreiterd door een legertje agressieve mieren en zijn nu onvindbaar. Weten pa en moe hun kroost op te sporen?

  Interview

  • *

   Maarten Remmers

   Keuringsdienst van Waarde

   Verslaggever en researcher Maarten Remmers zoekt in Keuringsdienst van Waarde naar de verhalen achter producten.
   Reacties0 reactie(s)