Kies nú voor een abonnement met korting Word abonnee
Abonneer nú met korting Word abonnee
 1. Nieuws

  Nieuwe Kanalenlijst Hans voor Ziggo en satelliet

  Gebruikers van een Enigma2 Linux ontvanger hebben vergeleken met een bruikleendecoder van bijvoorbeeld Ziggo of Canal Digitaal meer mogelijkheden.
  Jarco Kriek
  5 augustus 2022
  comments 1
  Nieuwe Kanalenlijst Hans voor Ziggo en satelliet
  Foto Getty Images

  Het gebruik van vrij en zelf gekozen hardware is een sinds 28 januari wettelijk vastgelegd recht van Nederlanders die kijken naar tv die via DVB-uitzendnormen worden geleverd. In Nederland zijn dit de uitzendnormen DVB-S2, DVB-C en DVB-T2 die onder meer door Canal Digitaal, Ziggo en KPN (Digitenne) worden gebruikt. Decoders die functioneren op het Linux Enigma2 besturingssysteem worden bij vrije hardware keuze veel gebruikt.

   

  Zenderlijst

  Een van de voordelen van een eigen ontvanger is het gebruik van een eigen zenderlijst. Bij bruikleendecoders bepaalt de provider op welke posities zenders in de zenderlijst zijn geplaatst. Met een eigen zenderlijst kan zelf de indeling bepaald worden. Veel gebruikers van een Linux Enigma2 ontvanger plaatsen Kanalenlijst Hans in hun apparaat. Naast lineaire zenders wordt het aanbod aangevuld met online internetstreams van duizenden tv- en radiozenders uit de hele wereld. Mochten zenders in deze zenderlijst voor de gebruiker niet in de juiste volgorde staan, dan zijn wijzigingen met de afstandsbediening makkelijk uit te voeren.

   

  Keuze

  Kanalenlijst Hans is in meerdere varianten gratis de downloaden via de website van De Transponder waar de zenderlijst te vinden is bij het onderdeel ‘downloads’. Vandaag – vrijdag 5 augustus – is een nieuwe versie van de zenderlijst beschikbaar gekomen. Binnenkort is een groot interview met de maker van Kanalenlijst Hans de uit Eindhoven afkomstige Hans Rooijackers in tv-gids Totaal TV te lezen.

  ZiggoVodafoneZiggoCanal DigitaalCanal+Canal+ LuxembourgM7 GroupzenderlijstKanalenlijst Hans

  Reacties

 1. Interview

  • *

   Leo Blokhuis

   Top 2000 Quiz

   Het was het jaar waarin Coldplay definitief doorbrak, het internet ontplofte, maar ook de onzekerheid of er nog wel leven zou zijn na 2000. Het jaar 1999 herinnert fans van NPO Radio 2 echter nog aan iets heel ánders, namelijk aan de start van de Top 2000.
   Reacties0 reactie(s)