Kies nú voor een abonnement met korting Word abonnee
Abonneer nú met korting Word abonnee
  1. Nieuws

    Nieuwe Kanalenlijst Hans voor Ziggo en satelliet

    Gebruikers van een Enigma2 Linux ontvanger hebben vergeleken met een bruikleendecoder van bijvoorbeeld Ziggo of Canal Digitaal meer mogelijkheden.
    Jarco Kriek
    5 augustus 2022
    comments 1
    Nieuwe Kanalenlijst Hans voor Ziggo en satelliet
    Foto Getty Images

    Het gebruik van vrij en zelf gekozen hardware is een sinds 28 januari wettelijk vastgelegd recht van Nederlanders die kijken naar tv die via DVB-uitzendnormen worden geleverd. In Nederland zijn dit de uitzendnormen DVB-S2, DVB-C en DVB-T2 die onder meer door Canal Digitaal, Ziggo en KPN (Digitenne) worden gebruikt. Decoders die functioneren op het Linux Enigma2 besturingssysteem worden bij vrije hardware keuze veel gebruikt.

     

    Zenderlijst

    Een van de voordelen van een eigen ontvanger is het gebruik van een eigen zenderlijst. Bij bruikleendecoders bepaalt de provider op welke posities zenders in de zenderlijst zijn geplaatst. Met een eigen zenderlijst kan zelf de indeling bepaald worden. Veel gebruikers van een Linux Enigma2 ontvanger plaatsen Kanalenlijst Hans in hun apparaat. Naast lineaire zenders wordt het aanbod aangevuld met online internetstreams van duizenden tv- en radiozenders uit de hele wereld. Mochten zenders in deze zenderlijst voor de gebruiker niet in de juiste volgorde staan, dan zijn wijzigingen met de afstandsbediening makkelijk uit te voeren.

     

    Keuze

    Kanalenlijst Hans is in meerdere varianten gratis de downloaden via de website van De Transponder waar de zenderlijst te vinden is bij het onderdeel ‘downloads’. Vandaag – vrijdag 5 augustus – is een nieuwe versie van de zenderlijst beschikbaar gekomen. Binnenkort is een groot interview met de maker van Kanalenlijst Hans de uit Eindhoven afkomstige Hans Rooijackers in tv-gids Totaal TV te lezen.

    ZiggoVodafoneZiggoCanal DigitaalCanal+Canal+ LuxembourgM7 GroupzenderlijstKanalenlijst Hans

    Reacties

  1. TV-TIP Independence Day

    Independence Day
    RTL 7 om 20:25 uur
    De aarde krijgt te maken met een buitenaardse invasie. President Whitmore (Bill Pullman) wil eigenlijk niet vechten, maar heeft al snel door dat dat de enige manier is waarop de mens kan overleven. De hoop van de mensheid ligt in handen van Whitmore, wetenschapper David Levinson (Jeff Goldblum) en piloot Steven Hiller (Will Smith).

    TV-TIP Het Roer Om

    Het Roer Om
    SBS6 om 20:30 uur
    Bij de fanatieke hengelaar gaat het hart sneller kloppen van het Noorse fjordengebied. Zo ook bij Dennis en Annelies, die hun comfortabele huis-tuin-en-keukenleventje in Nederland verruilen voor een nog ongewis avontuur in het Noorse Rekdal. Hier, op zo’n 44 kilometer van het bij visliefhebbers bekende Romsdalsfjord, neemt het stel een viscentrum met vier appartementen over van een Nederlands koppel. Direct worden ze in het diepe gegooid, want er komt een grote groep vissers die ze op sleeptouw moeten nemen.

    Interview