Kies nú voor een abonnement met korting Word abonnee
Abonneer nú met korting Word abonnee
 1. Nieuws

  Nieuwe online radiozender Jinglegek begint vandaag

  Nederland is vanaf vandaag een nieuwe online radiozender rijker. Jinglegek richt zich op een wel heel erg specifieke doelgroep, die wat afwijkt van andere zenders.
  Jarco Kriek
  29 januari 2024
  comments 2
  Nieuwe online radiozender Jinglegek begint vandaag

  Dat Nederland een online radiozender rijker is, is op zich geen brekend nieuws. Vrijwel dagelijks verwelkomt het online radiolandschap een nieuwe zender. Zeker nu steeds meer mensen online naar radio luisteren vinden gevestigde publieke en commerciële landelijke, regionale en lokale zenders en ook hobbyisten de weg naar het internet om de luisteraars te bereiken. Jinglegek is echter anders dan alle andere online radiozenders in Nederland. Op deze radiozender zijn alleen demo’s van jingles en programma’s en podcasts over vormgeving en jingles te beluisteren.

   

  Bekende deuntjes

  Jinglegek is een initiatief van Ad Mulders van CSN Media en Jingleweb. Laatstgenoemde ging voorheen onder de naam Het Genootschap van Radiojingles en Tunes door het leven en wordt beheerd door de journalisten en jinglefanaten Benno Roozen en Jelle Boonstra. Diverse jingleproducenten hebben het archief met oudere producties bij Jingleweb ondergebracht. Dit vormt dan ook een belangrijk onderdeel van de content die op online radiozender Jinglegek te horen is. Volledige jinglepakketten met losse jingles komen – jammer genoeg voor de jingleverzamelaars – vrijwel niet voorbij bij Jinglegek. Het gaat vooral om demo’s van eerder gemaakte jingleproducties. Dit aangevuld met programma’s en podcasts zoals In Vorm, De Curry & Van Inkel Podcast, 100 jaar radio en Radio Reuzen.

   

  Early Birds

  Jinglegek gaat zaterdag 29 januari om 16.00 uur officieel van start. In de afgelopen dagen kregen vroege vogels die zich bij de radiozender hadden aangemeld al toegang tot een klein deel van de content voor een indruk van wat Jinglegek in de toekomst gaat brengen. Hieruit blijkt dat zowel jinglepakketten van Nederlandse als van buitenlandse zenders te horen zijn. Het officiële begin van Jinglegek wordt kracht bijgezet door landelijke aandacht op NPO Radio 5. Daar zijn initiatiefnemers Ad Mulders en Benno Roozen tussen 16.00 en 18.00 te gast bij het programma BertOp5 van Bert Kranenbarg, die overigens zelf ook dol is op jingles en alles wat met radiovormgeving te maken heeft. De podcast Radio Reuzen van Kranenbarg is overigens ook in de programmering van Jinglegek terug te vinden.

   

  Online kan via apps voor tablet en smartphone en ook via deze internetpagina.

  Jinglegekonlineradiopodcastjingles

  Reacties

 1. TV-TIP Heel Holland Bakt

  Heel Holland Bakt
  NPO 1 om 20:24 uur
  Het thema van de aflevering is ‘oost west, thuis best’ en dat uit zich in een handvol uitdagende opdrachten. Als eerst moeten de thuisbakkers een fruitmand van botercrème maken. Wie deze opdracht op zijn sloffen uit kan voeren, heeft een voordeel bij de technische opdracht. Er moeten namelijk karamelsloffen worden gebakken. Wie dan nog niet uit z’n slof is geschoten, mag aan de slag met de grootste uitdaging van de avond: een ‘bak je droomhuis’-spektakelstuk. De bakkers die dit voor elkaar krijgen, hoeven nog niet naar huis.

  TV-TIP De Wereld van Chinezen

  De Wereld van Chinezen
  NPO 2 om 20:24 uur
  Alles lijkt weer zoals het was in Suriname, maar schijn bedriegt, want de invloed van China wordt steeds groter en groter. Maar liefst negentig procent van de winkels in de hoofdstad Paramaribo is in handen van Chinezen en Suriname heeft een torenhoge schuld bij China. Ruben Terlou brengt een bezoek aan Suriname en overal waar de journalist komt, ziet hij Chinese winkeliers, Chinese goud­zoekers en Chinese goudhandelaren. Ook ziet hij de negatieve invloed van China op de Surinaamse natuur.

  Interview

  • *

   Joris Linssen

   Out of Office

   In het nieuwe Out of Office volgt Joris Linssen vijf mensen met een burn-out die een half jaar gaan helpen op een zorgboerderij. Heeft hij ooit overwogen om zelf een pauze te nemen en ‘out of office’ te gaan?
   Reacties0 reactie(s)