Kies nú voor een abonnement met korting Word abonnee
Abonneer nú met korting Word abonnee
  1. Nieuws

    Nieuwe partij wil heel Rotterdam van Glasvezel voorzien

    In Rotterdam komt op korte termijn meer glasvezel aan huis. Als het althans aan de private partij L2Fiber ligt. De uitrol van FTTH in de regio Rotterdam komt nauwelijks van de grond.
    Jan-Hein Visser
    6 juni 2018
    comments 0
    Nieuwe partij wil heel Rotterdam van Glasvezel voorzien

    L2Fiber heeft zich ten doel gesteld glasvezelkabels in heel Rotterdam aan te leggen. De organisatie wil in eerste instantie twaalfduizend woningen in Kralingen-west van glasvezel voorzien om daarna uit te breiden naar de rest van de stad. Zodra 25 procent van de wijkbewoners van Kralingen heeft toegezegd een abonnement bij een van deze partijen af te nemen, gaat L2Fiber beginnen met de aanleg. Rotterdam kent tot nu toe een verwaarloosbare penetratie van FTTH ofwel Fiber to the home. KPN verglaast haar netwerk bewust niet tot aan de deur, net zo min als Ziggo dat doet. Toch is in de meeste gevallen het netwerk van Ziggo sneller dan het ADSL netwerk van KPN.

     

    E-Fiber probeert het in regio Rotterdam

    Ook elders in de Rotterdamse regio zijn initiatieven voor glasvezel gaande, maar die lijken vooralsnog niet van de grond komen. E-fiber wil Ridderkerk van een netwerk voorzien met daarop diverse contentaanbieders. De plannen van een jaar gelden triggerden toen al een tegenactie van Ziggo, maar die lijkt ook nu niet hard nodig. E-fiber gaat pas aanleggen bij genoeg aanmeldingen. Maar ondanks een advertentiecampagne zijn ook voor de voorlichtingsbijeenkomsten nog altijd geen data geprikt.

    RotterdamglasvezelnetwerkenKPNZiggoFTTHE-FiberRidderkerk

    Reacties

  1. TV-TIP Bed & Breakfast

    Bed & Breakfast
    NPO 1 om 20:34 uur
    Friesland is een populaire provincie om een B&B te beginnen, zo zien we deze week in Bed & Breakfast. Anke en Chris toverden een vervallen boerderij om in een heerlijk verblijf, en gasten van Lies en Nico worden omringd door weilanden én prachtige reeën. Bij Ella’s herleven vervlogen tijden: bij haar slapen de gasten in een ouderwetse bedstee. De deelnemers ondernemen ­verschillende uitjes: ze bezoeken kastelen, monumenten én maken een rondje in een huifkar.

    TV-TIP Out of Office

    Out of Office
    NPO 1 om 21:33 uur
    Er is hard gewerkt op de zorgboerderij, en de deelnemers en hulpboeren maken zich op voor de laatste grote klus: het oogsten van pompoenen. Joris verdeelt iedereen in twee groepen: eentje om meubels te kopen voor het nieuwe clubhuis, terwijl de rest een feestdiner voor de hele buurt in elkaar draait. De naderende zomervakantie zorgt ook voor een grote verandering. Hulpboeren en kandidaten zullen elkaar een tijdje niet meer zo vaak zien als ze gewend waren. De teamleden van Out of Office gaan hier allemaal op hun eigen manier mee om.

    Interview