Kies nú voor een abonnement met korting Word abonnee
Abonneer nú met korting Word abonnee
 1. Nieuws

  Nieuwe prijsverhoging streamingdiensten in aantocht: Netflix als eerste aan de beurt

  Netflix heeft in Amerika een prijsverhoging aangekondigd die op een later tijdstip ook in andere landen wordt doorgevoerd. En meer streamingdiensten gaan volgen.
  Jarco Kriek
  4 oktober 2023
  comments 3
  Nieuwe prijsverhoging streamingdiensten in aantocht: Netflix als eerste aan de beurt
  Foto Getty Images

  De belangrijkste reden van de prijsverhoging zijn de nieuwe overeenkomsten die onder meer met schrijvers van series zijn gesloten. Dit gebeurde na maandenlange stakingen in Hollywood. Hierdoor lagen de opnames van nieuwe films en series grotendeels stil. De nieuwe overeenkomst is financieel nadelig voor streamingdiensten. Niet alleen de basisafdracht aan onder meer schrijvers, acteurs en actrice wordt hoger; streamingdiensten moeten ook inzicht geven in de kijkcijfers van content. Aan de hand hiervan wordt vastgesteld of streamingdiensten een extra afdracht aan de maker moeten doen.

   

  Alle streamers

  Netflix is de eerste streamingdienst die in Amerika een prijsverhoging heeft aangekondigd. Het gaat om een prijsverhoging van de reclamevrije abonnementsvormen. Hoeveel de prijs omhoog gaat dat is op dit moment nog niet duidelijk. Ook discovery+ heeft in Amerika en Canada een prijsverhoging aangekondigd. Deze bedraagt twee dollar per maand en is vooralsnog alleen voor nieuwe klanten van toepassing. Duidelijk is wel dat de prijsverhoging ook in andere landen wordt doorgevoerd. Ook voor streamingdiensten als Disney+, HBO Max, SkyShowtime en Viaplay ligt een prijsverhoging vanwege de nieuwe Hollywood-overeenkomst op enig moment in het vooruitzicht.

  NetflixOTTonlinestreamingsdienstprijsverhogingabonnement

  Reacties