Kies nú voor een abonnement met korting Word abonnee
Abonneer nú met korting Word abonnee
 1. Nieuws

  Nieuwe prijsverhoging streamingdiensten in aantocht: Netflix als eerste aan de beurt

  Netflix heeft in Amerika een prijsverhoging aangekondigd die op een later tijdstip ook in andere landen wordt doorgevoerd. En meer streamingdiensten gaan volgen.
  Jarco Kriek
  4 oktober 2023
  comments 3
  Nieuwe prijsverhoging streamingdiensten in aantocht: Netflix als eerste aan de beurt
  Foto Getty Images

  De belangrijkste reden van de prijsverhoging zijn de nieuwe overeenkomsten die onder meer met schrijvers van series zijn gesloten. Dit gebeurde na maandenlange stakingen in Hollywood. Hierdoor lagen de opnames van nieuwe films en series grotendeels stil. De nieuwe overeenkomst is financieel nadelig voor streamingdiensten. Niet alleen de basisafdracht aan onder meer schrijvers, acteurs en actrice wordt hoger; streamingdiensten moeten ook inzicht geven in de kijkcijfers van content. Aan de hand hiervan wordt vastgesteld of streamingdiensten een extra afdracht aan de maker moeten doen.

   

  Alle streamers

  Netflix is de eerste streamingdienst die in Amerika een prijsverhoging heeft aangekondigd. Het gaat om een prijsverhoging van de reclamevrije abonnementsvormen. Hoeveel de prijs omhoog gaat dat is op dit moment nog niet duidelijk. Ook discovery+ heeft in Amerika en Canada een prijsverhoging aangekondigd. Deze bedraagt twee dollar per maand en is vooralsnog alleen voor nieuwe klanten van toepassing. Duidelijk is wel dat de prijsverhoging ook in andere landen wordt doorgevoerd. Ook voor streamingdiensten als Disney+, HBO Max, SkyShowtime en Viaplay ligt een prijsverhoging vanwege de nieuwe Hollywood-overeenkomst op enig moment in het vooruitzicht.

  NetflixOTTonlinestreamingsdienstprijsverhogingabonnement

  Reacties

 1. TV-TIP UEFA Champions League: Sevilla - PSV

  UEFA Champions League: Sevilla - PSV
  RTL 7 om 18:40 uur
  Begin oktober leek PSV hard op weg om, na de 4-0 tegen Arsenal, ook de tweede groepswedstrijd in de Champions League tegen Sevilla te verliezen. Maar de schade bleef, dankzij een doelpunt van Jordan Teze, beperkt. Diep in blessuretijd sleepte de geboren Groninger er een gelijkspel uit: 2-2. Op papier zou de nummer een van de Eredivisie in de return in Zuid-Spanje de lakens uit moeten delen: de ploeg van de nieuwbakken coach Diego Alonso vinden we in La Liga terug op een vrij pijn­lijke 15de plek.

  TV-TIP Steenrijk, Straatarm

  Steenrijk, Straatarm
  SBS6 om 20:30 uur
  In Putten, midden in de Gelderse vallei, woont Nicole – dochter van Jan – des Bouvrie samen met haar vriend Arne en hun drie honden in een oude koeienstal uit 1897. De was is slap, het interieur bont en tot de nok toe gevuld met nostalgie en herinneringen. Hoe anders is dat bij oma, dochter en kleindochter Matteeva. Hun dertien-in-het-dozijn-huurwoning is saai en kil en het trio heeft werkelijk geen nagel om aan de kont te krabben. De twee gezinnen ruilen een week lang van huis, budget en leven.

  Interview

  • *

   Leo Blokhuis

   Top 2000 Quiz

   Het was het jaar waarin Coldplay definitief doorbrak, het internet ontplofte, maar ook de onzekerheid of er nog wel leven zou zijn na 2000. Het jaar 1999 herinnert fans van NPO Radio 2 echter nog aan iets heel ánders, namelijk aan de start van de Top 2000.
   Reacties0 reactie(s)