Kies nú voor een abonnement met korting Word abonnee
Abonneer nú met korting Word abonnee
 1. Nieuws

  Hondse rel bij lokale omroep Dordrecht

  De lokale omroep van Dordrecht lijkt af te stevenen op een nieuwe rel. De omroep heeft in de afgelopen dertig jaar al meerdere keren te maken gehad met onenigheid.
  Jarco Kriek
  18 augustus 2023
  comments 2
  Hondse rel bij lokale omroep Dordrecht
  Foto Getty Images

  Dit keer gaat het om het studioverbod voor hond Bella van presentator Ben Corino van het lokale actualiteitenprogramma Studio De Witt. Dit programma wordt niet alleen op de Dordtse lokale radiozender Drechtstad FM uitgezonden, maar ook op enkele andere lokale radiozenders van nabije gemeenten, waaronder Papendrecht FM. Het programma wordt gemaakt in de studio van RTV Dordrecht in het Mediacentrum Dordrecht aan de Leerparkpromenade.

   

  Directeur

  Plots heeft programmamaker Corino van RTV Dordrecht-directeur Ton van Wijngaarden gehoord dat zijn hond Bella – die al lange tijd vrijwel iedere uitzending een trouwe gast in de studio is – niet meer aanwezig mag zijn tijdens het maken van zijn programma’s. Dit meldt het actualiteitenprogramma via eigen sociale mediakanalen. Opvallend, omdat honden juist in steeds meer openbare en gemeentelijke gebouwen in Dordrecht worden toegelaten. Bij RTV Dordrecht – dat alleen met extra financiële steun van de gemeente Dordrecht in stand kan blijven – blijkt dus van een afwijkend beleid sprake te zijn. Als redenen noemt de directeur van de lokale omroep het mogelijke blaffen tijdens de uitzending en hygiëne. Volgens de programmamaker heeft Bella één keer in het verleden, toen Bella nog een pup was, een ongelukje in de studio gehad. Op dat moment werd door de leiding van de lokale omroep niet direct actie tot studioverbod op genomen.

   

  Apparatuur

  Het botert overigens al langere tijd niet tussen de omroep en het actualiteitenprogramma. Zo moesten de programmamakers enkele maanden geleden voor langere tijd uitwijken naar de studio van Papendrecht FM – het radiostation van lokale omroep RTV Papendrecht – omdat een bepaald onderdeel in de studio van RTV Dordrecht defect was. Dit duurde vele weken. Na de bekendmaking dat studiohond Bella in Dordrecht niet meer welkom is liet RTV Papendrecht weten dat de studiodeuren voor de viervoeter en programmamaker wagenwijd openstaan.

  Lokale omroepRTV DordrechtradioDrechtstad FM

  Reacties

 1. TV-TIP Vera

  Vera
  RTL 8 om 20:00 uur
  Vera Stanhope ziet eruit alsof ze je elk moment om een euro gaat vragen, maar onder haar verfrommelde hoedje schuilt een briljant speurdersbrein. De opvliegende hoofdinspecteur gaat voor haar collega’s door het vuur, al reageert ze vaak driftig als ze haar briljante gedachtesprongen niet kunnen volgen. In Groot-Brittannië is de populaire serie rond de morsige detective al aan zijn veertiende seizoen toe. De opnames beginnen in 2025.

  TV-TIP Bad Boys for Life

  Bad Boys for Life
  RTL 7 om 20:00 uur
  In deze derde Bad Boys-film zijn rechercheurs Marcus (Martin Lawrence) en Mike (Will Smith) oude rotten in het vak. Marcus denkt er zelfs over om met pensioen te gaan. Dat zal moeten wachten want de weduwe en zoon van een drugsbaas willen wraak op iedereen die betrokken was bij zijn dood. Mike staat bovenaan hun dodenlijst.

  Interview