Kies nú voor een abonnement met korting Word abonnee
Abonneer nú met korting Word abonnee
 1. Nieuws

  Hondse rel bij lokale omroep Dordrecht

  De lokale omroep van Dordrecht lijkt af te stevenen op een nieuwe rel. De omroep heeft in de afgelopen dertig jaar al meerdere keren te maken gehad met onenigheid.
  Jarco Kriek
  18 augustus 2023
  comments 2
  Hondse rel bij lokale omroep Dordrecht
  Foto Getty Images

  Dit keer gaat het om het studioverbod voor hond Bella van presentator Ben Corino van het lokale actualiteitenprogramma Studio De Witt. Dit programma wordt niet alleen op de Dordtse lokale radiozender Drechtstad FM uitgezonden, maar ook op enkele andere lokale radiozenders van nabije gemeenten, waaronder Papendrecht FM. Het programma wordt gemaakt in de studio van RTV Dordrecht in het Mediacentrum Dordrecht aan de Leerparkpromenade.

   

  Directeur

  Plots heeft programmamaker Corino van RTV Dordrecht-directeur Ton van Wijngaarden gehoord dat zijn hond Bella – die al lange tijd vrijwel iedere uitzending een trouwe gast in de studio is – niet meer aanwezig mag zijn tijdens het maken van zijn programma’s. Dit meldt het actualiteitenprogramma via eigen sociale mediakanalen. Opvallend, omdat honden juist in steeds meer openbare en gemeentelijke gebouwen in Dordrecht worden toegelaten. Bij RTV Dordrecht – dat alleen met extra financiële steun van de gemeente Dordrecht in stand kan blijven – blijkt dus van een afwijkend beleid sprake te zijn. Als redenen noemt de directeur van de lokale omroep het mogelijke blaffen tijdens de uitzending en hygiëne. Volgens de programmamaker heeft Bella één keer in het verleden, toen Bella nog een pup was, een ongelukje in de studio gehad. Op dat moment werd door de leiding van de lokale omroep niet direct actie tot studioverbod op genomen.

   

  Apparatuur

  Het botert overigens al langere tijd niet tussen de omroep en het actualiteitenprogramma. Zo moesten de programmamakers enkele maanden geleden voor langere tijd uitwijken naar de studio van Papendrecht FM – het radiostation van lokale omroep RTV Papendrecht – omdat een bepaald onderdeel in de studio van RTV Dordrecht defect was. Dit duurde vele weken. Na de bekendmaking dat studiohond Bella in Dordrecht niet meer welkom is liet RTV Papendrecht weten dat de studiodeuren voor de viervoeter en programmamaker wagenwijd openstaan.

  Lokale omroepRTV DordrechtradioDrechtstad FM

  Reacties

 1. TV-TIP UEFA Women's Nations League: België - Nederland

  UEFA Women's Nations League: België - Nederland
  NPO 3 om 20:00 uur
  Jill Roord verraste afgelopen zomer met een transfer van VfL Wolfsburg naar Manchester City, de club die vorig seizoen als vierde eindigde in de Women’s Super League. De Oranje-speelster heeft 26 september direct een interland tégen Engeland en dus haar nieuwe teamgenoten. Maar eerst staat vanavond België op het programma: het eerste duel in de UEFA Women's Nations League.

  TV-TIP Scott & Bailey

  Scott & Bailey
  RTL 8 om 20:25 uur
  In een meertje wordt het lijk gevonden van Mandy Sweeting, die al twintig jaar wordt vermist. Dat betekent niet dat de zaak gesloten kan worden, want het lichaam is pas recent gedumpt. Een lange tijd was haar echtgenoot de hoofdverdachte, maar hij is al een tijdje overleden, waardoor Scott en Bailey op zoek gaan naar een nieuwe verdachte. Ze ontdekken dat Mandy zwanger was en laten een DNA-test uitvoeren. De schokkende resultaten brengen hen op een nieuw spoor.

  Interview

  • *

   Harm Edens

   Dit Was Het Nieuws

   Hij heeft de rol van voorleesmoeder in Dit Was Het Nieuws én is een van de breinen achter legendarische comedyseries als In de Vlaamsche Pot en Het Zonnetje in Huis. Ja, Harm Edens (62) weet wel wat van humor.
   Reacties0 reactie(s)