Kies nú voor een abonnement met korting Word abonnee
Abonneer nú met korting Word abonnee
  1. Nieuws

    Nieuwe strategie NPO: Kijker die extra betaalt, ziet series weken eerder

    Nederlanders betalen via de belasting mee aan de jaarlijkse subsidie die de publieke omroep krijgt uitgekeerd. Maar dit is geen garantie dat elke Nederlander direct naar de aangekochte content kan kijken.
    Jarco Kriek
    30 september 2019
    comments 8
    Nieuwe strategie NPO: Kijker die extra betaalt, ziet series weken eerder
    Foto ANP

    NPO wil namelijk de bezuiniging die door de politiek is opgelegd, proberen te dekken door meer geld uit de online dienst NPO Start Plus te genereren. Ondanks dat NPO van het kabinet minder subsidiegeld ontvangt, blijft voor de Nederlander de jaarlijkse afdracht voor de publieke omroep gelijk. Het extra geld dat NPO met NPO Start Plus verdient, komt ook van in de online dienst NPO Start Plus geïnteresseerde Nederlander. Die gaat dus door de nieuwe strategie van NPO meer geld aan de publieke omroep betalen.

     

    Fearless

    Steeds vaker zijn door NPO aangekochte buitenlandse series online tegen betaling weken eerder beschikbaar dan deze lineair te zien zijn. Online zijn daarnaast ook alle afleveringen van de betreffende serie direct beschikbaar waardoor de kijker kan bingewatchen. Lineair wordt veelal wekelijks een nieuwe aflevering van de serie uitgezonden. Dit keer is het de serie Fearless waarvan alle afleveringen sinds 27 september via NPO Start Plus online te bekijken zijn. De lineaire kijker moet tot 2 november wachten tot de eerste aflevering wordt uitgezonden. In de politiek komt steeds meer weerstand tegen de nieuwe strategie van NPO om via de betaaldienst NPO Start Plus de inkomsten op te schroeven. NPO verweert zich door te stellen dat geen geld aan NPO Start Plus wordt verdiend. Dit komt volgens de publieke omroep onder meer omdat meer geld voor de uitzendrechten betaald moet worden om content voor een langere tijd online aan te bieden. Dit extra geld is afkomstig van het abonnementsgeld van NPO Start Plus.

     

    NPO Start Plus

    NPO Start Plus is de betaalvariant van het gratis NPO Start. NPO Start levert slechts een beperkt aanbod van programma’s die NPO eerder heeft uitgezonden. Dit content is gratis met reclame en in een mindere beeldkwaliteit gedurende een beperkte periode te bekijken. NPO Start Plus is reclamevrij. De content is minimaal 365 dagen beschikbaar en steeds meer series en programma’s zijn voor lineaire uitzending via deze online dienst beschikbaar. Daarnaast wordt content in de best beschikbare beeldkwaliteit aangeboden. NPO Start Plus kost €2,95 per maand.

    NPOpublieke omroepNPO StartNPO Start PlusonlinelineairOTTfilmsseriesabonnementFearless

    Reacties

  1. TV-TIP Ondertussen aan de Hofvijver

    Ondertussen aan de Hofvijver
    NPO 2 om 22:18 uur
    De verbouwing van het Binnenhof is al enige tijd bezig en Splinter Chabot geeft een update over de vorderingen. Architecten Camiel Berns en Eric van Noord vertellen over hun plannen met het voormalige Hotel Central. Kleurhistoricus Judith Botan vertelt over het peperdure behang in de Tweede Kamer. Leuk (nou ja, leuk)feitje: de kosten van de Binnenhof-renovatie zijn inmiddels al verdubbeld tot bijna 1 miljard euro!

    Interview