Kies nú voor een abonnement met korting Word abonnee
Abonneer nú met korting Word abonnee
  1. Nieuws

    Nieuwe streamingdienst in aantocht: X maakt stap naar televisie

    X – voorheen bekend als Twitter – heeft plannen om een streamingdienst te worden. Er wordt gewerkt aan een app die beschikbaar moet komenvoor Smart TV.
    Jarco Kriek
    29 april 2024
    comments 0
    Nieuwe streamingdienst in aantocht: X maakt stap naar televisie
    Foto Getty Images

    Wanneer de tv-app van X beschikbaar komt, is nog niet door het bedrijf gecommuniceerd. X wil alleen kwijt dat de app ‘entertainment van hoge kwaliteit’ gaat bieden. Uit de eerste schermafbeelding blijkt dat een vergelijking met YouTube van Google te maken is. Het X-account van het mobiele apparaat zoals tablet of smartphone moet aan de Smart TV-app gekoppeld worden voor gebruik.

     

    Synergie

    Er komt ook een samenwerking tussen diverse beeldschermen. Zo kan een video die wordt bekeken op een mobiel apparaat eenvoudig verplaatst worden naar het beeldscherm van de televisie om op dit grotere scherm verder te kijken. Ook omgekeerd is dit mogelijk. X geeft geen exacte datum voor het beschikbaar komen van de Smart TV-app. Wel zegt men dat de app breed beschikbaar komt voor de meeste merken Smart TV's. De video’s worden aan de gebruiker voorgesteld op basis van een algoritme.

    XTwitterOTTonlinestreamingdienstSmart TVapp

    Reacties

  1. TV-TIP Over de Oceaan

    Over de Oceaan
    RTL 4 om 20:30 uur
    Gemak dient de mens, maar door technologie als smartphones en computers is het niet makkelijk om tegenwoordig even helemaal 'weg te zijn’. Zes BN’ers krijgen dit toch voor elkaar in Over de Oceaan. Onder leiding van een ervaren kapitein zeilen ze van Las Palmas naar het Caribisch gebied, totaal ­afgesneden van de buitenwereld. De club trotseert zwaar weer en windstilte, en moet het samen óók zien te redden op de kleine boot. In Alle Hens aan Dek, een vergelijkbaar programma op SBS6, zagen we al dat irritaties op elk moment uit kunnen barsten, en dat is écht niet leuk in de middle of nowhere.

    TV-TIP Rogue One: A Star Wars Story

    Rogue One: A Star Wars Story
    Veronica om 20:30 uur
    Wetenschapper Galen Erso (Mads Mikkelsen) werkt met tegenzin voor het Galactische Keizerrijk aan een allesvernietigend superwapen: de Death Star. Als hij erachter komt wat het Keizerrijk van plan is met het wapen, brengt hij het verzet op de hoogte. Een groep rebellen komt in opstand en wil de plannen voor de Death Star stelen.

    Interview