Kies nú voor een abonnement met korting Word abonnee
Abonneer nú met korting Word abonnee
 1. Nieuws

  NLZIET breidt met ‘overdreven aantal servers’ uit tijdens EK voetbal om problemen te voorkomen

  NLZIET zet alles op alles om de verwachte topdrukte bij de streamingdienst tijdens het EK voetbal in Duitsland vanaf 14 juni in goede banen te kunnen leiden.
  Jarco Kriek
  4 juni 2024
  comments 2
  NLZIET breidt met ‘overdreven aantal servers’ uit tijdens EK voetbal om problemen te voorkomen
  Foto Getty Images

  Aanleiding voor deze mededeling zijn de grote problemen die zaterdagavond ontstonden tijdens de finale van de UEFA Champions League. Bij aanvang van de tweede helft van deze finale sloeg het noodlot toe bij NLZIET. Op het slechtst denkbare moment ging het helemaal mis. Het verder kijken van de voetbalfinale was niet meer mogelijk omdat de videospeler en daarna in veel gevallen ook de app van NLZIET volledig vastsloeg. Een extra vangnet dat bij technische problemen altijd achter de hand is bij NLZIET, bleek tot spijt van de streamingdienst niet te werken.

   

  EK voetbal

  De storing heeft NLZIET intern op scherp gezet met het oog op het aanstaande EK voetbal in Duitsland. Nu steeds meer Nederlanders hun traditionele lineaire tv-abonnement bij providers als Ziggo, KPN, Odido en Delta hebben opgezegd, wordt NLZIET in een groeiend aantal huishoudens gebruikt. Maar ook buiten Nederland in landen van de Europese Unie (EU) is NLZIET populair. Recreanten en expats gebruiken tegenwoordig minder vaak de schotelantenne om Nederlandse tv-zenders te kijken. Zeker nu op meer plaatsen in het buitenland snel en stabiel internet beschikbaar is, wordt vaker online televisie verkozen boven satellietontvangst.

   

  Meer servers

  NLZIET verwacht door deze veranderende manier van kijken een grote toestroom van kijkers tijdens het Europese voetbaltoernooi in Duitsland. Dit leidt tot een groter aantal streamstarts. Om problemen zoals bij de finale van de Champions League te voorkomen, gaat NLZIET de capaciteit drastisch uitbreiden. “Voor piekmomenten, zoals het EK, gaan we er voor zorgen dat we alvast een overdreven hoeveelheid extra servers actief hebben staan voor tijdens de wedstrijden”, aldus NLZIET CTO Sander Kouwenhoven, die verder aangeeft met zijn leverancier een hartig woordje te willen spreken. “Allereerst gaan we natuurlijk druk in gesprek met onze leverancier en ervoor zorgen dat de eerste oorzaak, het wegvallen van de stream, niet meer voor kan komen. Ook wij willen precies weten wat er gebeurd is en een oplossing zodat dit niet meer voor zal komen. Ondertussen gaan we ook kijken naar alternatieve back-up oplossingen voor deze streams.”

  NLZIETOTTonlinestreamingdienstEK voetbalvoetbal

  Reacties