Kies nú voor een abonnement met korting Word abonnee
Abonneer nú met korting Word abonnee
 1. Nieuws

  NLZIET doet wat Ziggo niet doet: twee nieuwe zenders als vervanging voor BBC Entertainment

  Al enkele maanden is bij providers die BBC Entertainment doorgeven bekend dat de BBC op 31 maart de stekker uit de Nederlandse distributie trekt.
  Jarco Kriek
  29 maart 2024
  comments 7
  NLZIET doet wat Ziggo niet doet: twee nieuwe zenders als vervanging voor BBC Entertainment
  Foto Getty Images

  Totaal TV bracht enkele weken geleden als eerste de kijkers op de hoogte van het stoppen van BBC Entertainment. Deze Europese zender is onderdeel van de commerciële tak van de Britse publieke omroep BBC. Providers als Ziggo, Delta en de online dienst NLZIET hebben dus voldoende tijd gehad om na te denken over een vervangend aanbod. NLZIET heeft zijn klanten met het NLZIET Extra-abonnement deze week in een e-mail laten weten dat er ter vervanging van BBC Entertainment twee nieuwe zenders in het aanbod worden opgenomen. Met andere woorden: NLZIET breidt het zenderaanbod vanaf 1 april uit.

   

  Britse publieke zenders

  Het stoppen van BBC Entertainment zorgt bij NLZIET voor een kwantitatieve en kwalitatieve verbetering, want de vervangende zenders zijn BBC Three en BBC Four. Hiermee doet NLZIET wat Ziggo nalaat. Menig Ziggo-klant hoopte op een terugkeer van deze twee Britse landelijke publieke kanalen na het stoppen van BBC Entertainment. BBC Three en BBC Four waren tot enkele jaren geleden opgenomen in het zenderaanbod van Ziggo, maar de distributie werd gestaakt toen de overeenkomst verlengd moest worden. Als reden werd destijds gecommuniceerd dat BBC zich bij de doorgifte van zijn landelijke kanalen in Nederland alleen op BBC One en BBC Two wilde richten.

   

  KPN

  Overigens biedt ook KPN de zenders BBC Three en BBC Four niet meer aan. KPN stopte nog eerder dan Ziggo met de distributie. In tegenstelling tot Ziggo wordt BBC Entertainment ook niet door KPN aangeboden. Bij het telecombedrijf wijzigt na zondag dus niets in het zenderaanbod. Via een omweg kan een deel van de KPN-klanten vanaf maandag nu toch naar BBC Three en BBC Four kijken. Op de KPN TV+ decoder kan namelijk de NLZIET-app geïnstalleerd worden. Op deze manier komen de twee ontbrekende BBC-kanalen alsnog direct via de decoder bij de KPN-klant, die dan natuurlijk wel een NLZIET Extra-abonnement moet afsluiten.

   

  Meer dan 40 zenders

  Het NLZIET Extra-abonnement kost €10,95 per maand en biedt toegang tot meer dan veertig zenders. Hieronder bevinden zich naast alle regionale zenders ook alle zenders van NPO, RTL Nederland en Talpa Network. Deze zenders worden ook in een voordeliger basispakket aangeboden dat €8,95 per maand kost. Voor twee euro per maand extra levert NLZIET 11 extra zenders waaronder zes BBC-kanalen. Ook is het mogelijk om van de belangrijkste Nederlandse zenders eerder uitgezonden programma’s voor langere tijd reclamevrij terug te kijken. Mede hierdoor wint NLZIET aan populariteit in Nederland en nemen klanten van Ziggo, KPN, Odido, Delta en andere providers naast hun traditionele tv-abonnement ook een NLZIET-abonnementsvorm. Een ander voordeel is dat NLZIET als online dienst op reis of op vakantie binnen de Europese Unie (EU) toegang tot alle zenders kan bieden.

  NLZIETBBCBBC EntertainmentBBC ThreeBBC Four

  Reacties

 1. TV-TIP Voor het Blok

  Voor het Blok
  NPO 3 om 18:16 uur
  Britt Dekker heeft haar blokkendoos weer uitgepakt voor de spannende familiequiz Voor het Blok. Twee teams nemen plaats voor de bewegende blokkenmuren, die de kandidaten omver proberen te duwen. Om de baldadige blokken te verslaan moet je niet alleen veel kennis in huis hebben: soepele gewrichten zijn ook een must. Naast haar kinderprogramma's bij Zapp presenteert Britt sinds kort ook Lachen om Home Video’s op SBS6. Ze verving Airen Mylene, die na zes jaar wel genoeg had gelachen.

  TV-TIP Star Trek: Picard

  Star Trek: Picard
  Veronica om 20:00 uur
  Starfleet-kapitein Jean-Luc Picard geniet van een wel­verdiend pensioen totdat hij een nood­oproep ontvangt van oud-collega Beverly Crusher. De kapitein verzamelt zijn oude crew van de USS Enterprise en stuit op een intergalactische samenzwering. Het derde seizoen zit barstensvol bekende gezichten uit Star Trek: The Next Generation en is het laatste avontuur van Picard en zijn bemanning: Patrick Stewart is inmiddels ook alweer 83.

  Interview