Kies nú voor een abonnement met korting Word abonnee
Abonneer nú met korting Word abonnee
 1. Nieuws

  NLZIET levert beter beeld dan Ziggo Next Mini en KPN TV+

  NLZIET gebruikt iets meer bandbreedte dan de op IP gebaseerde bruikleendecoders Next Mini van Ziggo en KPN TV+. Ook het beeldformaat is beter.
  Jarco Kriek
  30 januari 2023
  comments 6
  NLZIET levert beter beeld dan Ziggo Next Mini en KPN TV+
  Foto Getty Images

  Op de eigen website vertelt NLZIET dat streams van de belangrijkste Nederlandse zenders worden geleverd met een bandbreedte van 6Mbps in het beeldformaat Full HD 1080p/50. Deze gegevens zijn inmiddels achterhaald, zo blijkt na vragen van Totaal TV aan de OTT-dienst.

   

  Beter beeld

  Een woordvoerder van NLZIET bevestigt dat de streams van de belangrijkste Nederlandse zenders al enige tijd niet met 6 maar met met 7,5Mbps worden afgeleverd bij de abonnee. Dit betekent dat NLZIET bij de meeste tv-zenders een betere kijkervaring levert dan de op IP gebaseerde bruikleendecoders van Ziggo (Next Mini) en KPN (TV+). In het geval van KPN TV+ lijkt het om een tijdelijke situatie te gaan. KPN wil aan het overgrote deel van de gebruikers van de nieuwste bruikleendecoder TV+ binnen enkele weken de zogenaamde HD Glas-streams gaan leveren. Deze hebben een bandbreedte van 12,5Mbps. De huidige HD-streams worden met net iets mindere bandbreedte geleverd dan die van NLZIET. Hogere bandbreedte resulteert in een betere beeldkwaliteit.

   

  Beeldformaat

  Niet alleen de bandbreedte maar ook het beeldformaat van de zenders van NPO, RTL Nederland en Talpa Network is bij NLZIET beter dan bij Ziggo en KPN TV+. Ziggo en KPN leveren streams in het HD-beeldformaat 1080i. NLZIET gebruikt het betere progressive beeldformaat Full HD 1080p/50. NLZIET laat wel weten dat het bronsignaal – lees aanvoersignaal – dat wordt ontvangen 1080i is. “De encoders upscalen dit zelf naar progressive. Het is dus niet zuiver progressive”, aldus de woordvoerder.

   

  OTT

  NLZIET is een OTT-dienst waarmee de belangrijkste zenders van Nederland live bekeken kunnen worden. Ook kunnen meer dan 200.000 eerder uitgezonden programma’s en afleveringen reclamevrij worden teruggekeken. Dit kan tot minimaal een jaar na lineaire uitzending. Ook zijn van enkele programma’s en series afleveringen vooruit te kijken, soms zelfs volledige seizoenen. Een abonnement kost €7,95 per maand. Voor twee euro extra is er ook een buitenlands zenderpakket van op dit moment tien zenders, waaronder de BBC-kanalen. De buitenlandse zenders worden niet in 1080p maar in 720p aangeboden.

   

  Cordcutters

  NLZIET wordt als belangrijk alternatief gezien voor kijkers die hun traditionele tv-abonnement bij onder Ziggo en KPN opzeggen en alleen nog online tv- en videocontent kijken. Dit wordt ook wel cordcutting genoemd. Deze nieuwe manier van tv-kijken wordt door een groeiend aantal Nederlanders omarmd. Het was voor KPN onlangs een van de redenen om KPN TV+ als nieuwe standaard voor het tv-abonnement te presenteren.

  NLZIETZiggoVodafoneZiggoNext MiniKPNKPN TV+tvtelevisiebruikleendecoderbandbreedtebeeldkwaliteit

  Reacties

 1. TV-TIP The Hitman's Bodyguard

  The Hitman's Bodyguard
  RTL 7 om 20:25 uur
  Dictator Dukhovich staat terecht voor genocide, maar alle getuigen overlijden voor ze in de rechtbank kunnen verschijnen. Nu is huurmoordenaar Darius Kincaid (Samuel L. Jackson) bereid om tegen Dukhovich te getuigen. Bodyguard Michael Bryce (Ryan Reynolds) moet Kincaid zien te beschermen, maar ze kunnen elkaar niet luchten of zien.

  TV-TIP Avastars

  Avastars
  SBS 6 om 20:30 uur
  Hoewel juryleden Nick & Simon, Dan Karaty en Nicky Romero de Avastars ‘uniek, fris en van een hoog niveau’ vonden, was de kijker een stuk minder onder de indruk van de dansende en zingende virtuele poppetjes. Nadat het soortgelijke Alter Ego in 2021 al flopte aan de overkant van de Grote Plas, bleek ook Avastars een flinke zeper. In het slot­­­akkoord gaan de vier finalisten nog één keer de strijd met elkaar aan. Wie gaat er vandoor met de titel en neemt een single én videoclip op met Davina Michelle?

  Interview

  • *

   Paul de Leeuw

   Niet Klein Te Krijgen

   Voor Niet Klein Te Krijgen volgde Paul de Leeuw vijf ongeneeslijk zieke kinderen. En dat was – en is – voor iedereen even slikken.
   Reacties0 reactie(s)