Kies nú voor een abonnement met korting Word abonnee
Abonneer nú met korting Word abonnee
 1. Nieuws

  NLZIET populair tijdens vakantie… en natuurlijk ook thuis

  NLZIET merkt dat Nederlanders op vakantie in het buitenland meer behoefte hebben om Nederlandse tv te kijken dan in voorgaande jaren.
  Jarco Kriek
  24 augustus 2022
  comments 4
  NLZIET populair tijdens vakantie… en natuurlijk ook thuis
  Foto Getty Images

  NLZIET is een streamingdienst waarmee bijna veertig zenders – waaronder alle zenders van NPO, RTL, Talpa en de regionale omroepen – live kunnen worden bekeken. Daarnaast kunnen veel films, series en programma’s tot soms meer dan 365 dagen na lineaire uitzending reclamevrij worden teruggekeken. Ook is het bij bepaalde series en programma’s mogelijk om afleveringen vooruit te kijken. De content van NLZIET wordt in Full HD 1080p50 met een gemiddelde bandbreedte van 7Mbps aangeboden. Dit zorgt voor een goede beeldkwaliteit.

   

  Vakantie

  Steeds meer Nederlanders kijken ook tijdens hun vakantie in het buitenland televisie. Dat blijkt uit onderzoek door tv-dienst NLZIET in landen van de Europese Unie (EU). Tussen 1 juli en 22 augustus keek 14% van de NLZIET-kijkers vanuit het buitenland. Verder blijkt dat er vanuit het buitenland steeds langer naar tv wordt gekeken. In Nederland wordt vooral het grote tv-scherm gebruikt, terwijl in de andere EU-landen de laptop en de tablet meer worden gebruikt om NLZIET te kijken. Na de coronaperiode gaan Nederlanders weer massaal op vakantie. Van alle EU-landen buiten Nederland werd er in Spanje het meest naar NLZIET gekeken, gevolgd door Duitsland, België, Frankrijk en Italië.

   

  B&B Vol Liefde

  Veruit het populairste televisieprogramma was B&B Vol Liefde. Niet alleen in Nederland, maar ook vanaf het strand, vakantiehuis of de camping in het buitenland werden alle liefdesperikelen van alleenstaande Bed & Breakfast-eigenaren en hun speciale gasten door de kijkers op de voet gevolgd. Veel vakantiegangers wilden ook goed op de hoogte blijven van het laatste nieuws, waardoor het NOS Journaal in sommige EU-landen het meest bekeken tv-programma was.

   

  Veel content

  Niels Baas, directeur NLZIET: “De vakantie is het ideale moment om je favoriete tv-series uit het NLZIET-aanbod van meer dan 200.000 programma’s te kijken of live sportwedstrijden, zoals de Tour de France, te volgen. Door verbeterde telecombundels voor het buitenland, maar ook de vele wifi-hotspots, kijken steeds meer Nederlanders ook op vakantie hun favoriete tv-programma’s.”

   

  Vrijheid

  Met NLZIET kun je overal in de EU - en dus ook in Nederland - tv-kijken zonder schotel of kabel. Het enige wat je nodig hebt is een goed werkende internetverbinding en een NLZIET-abonnement. NLIET kijk je op een apparaat naar keuze, zoals tablet, smartphone, Smart TV of online mediaspeler. Met een prijs van €7,95 per maand is NLZIET voor Nederlanders die vooral online naar tv- en videocontent kijken een belangrijk alternatief voor het lineaire tv-abonnement bij providers als Ziggo, KPN en T-Mobile.

  NLzietOTTonlinestreamingdienstcontenttvtelevisie

  Reacties