Kies nú voor een abonnement met korting Word abonnee
Abonneer nú met korting Word abonnee
 1. Nieuws

  Nog meer concurrentie voor Ziggo

  Niet alleen in grotere steden binnen het verzorgingsgebied van Ziggo krijgt het kabelbedrijf te maken met concurrentie van glasvezel.
  Jarco Kriek
  5 mei 2022
  comments 4
  Nog meer concurrentie voor Ziggo
  Foto Getty Images

  Ook in dorpskernen en delen van samengevoegde gemeenten waar Ziggo via het kabelnetwerk de vaste diensten tv, internet en telefonie levert, staan lokale partijen op om via glasvezel de concurrentie met het kabelbedrijf aan te gaan. Veelal gaat het om glasvezelnetwerken die door de exploitanten Delta Fiber en E-Fiber zijn aangelegd.

   

  SKP

  In het geval van Nootdorp is het echter de lokale aanbieder SKP die via glasvezel toegang tot rond de achtduizend woningen en bedrijven krijgt. Nootdorp is onderdeel van de Pijnacker/Nootdorp. SKP levert langere tijd via de kabel vaste diensten in Pijnacker en is al enige tijd bezig met het verglazen van het netwerk. Ziggo levert echter in Nootdorp via de kabel vaste diensten. SKP heeft bij de werkzaamheden aan het eigen netwerk ook een glasvezelnetwerk in Nootdorp aangelegd, waardoor het de concurrentie met Ziggo kan aangaan.

  ZiggoVodafoneZiggoSKPglasvezel

  Reacties

 1. TV-TIP The Masked Singer

  The Masked Singer
  RTL 4 om 20:00 uur
  Ruben Nicolai stelt de laatste vijf kandidaten van dit seizoen voor. Panelleden Carlo Boszhard, Buddy Vedder, Monica Geuze, Loretta Schrijver en Gerard Joling mogen direct aan de slag: twee van de nieuwkomers vallen af.

  TV-TIP Nations League (v): Engeland - Nederland

  Nations League (v): Engeland - Nederland
  NPO 3 om 20:21 uur
  Na de pijnlijke nederlaag tegen onze zuiderburen leek het Nations League-avontuur van de Oranje Leeuwinnen al voorbij voordat het überhaupt begonnen was. De wedstrijd tegen verliezend de WK-finalist Engeland stond immers óók nog op de kalender. Tot ieders verbazing werd de ploeg van Sarina Wiegman eind ­september met 2-1 terug naar huis gestuurd. Op ’t heilige gras van Wembley zijn de Britse dames nu uit op revanche.

  Interview

  • *

   Leo Blokhuis

   Top 2000 Quiz

   Het was het jaar waarin Coldplay definitief doorbrak, het internet ontplofte, maar ook de onzekerheid of er nog wel leven zou zijn na 2000. Het jaar 1999 herinnert fans van NPO Radio 2 echter nog aan iets heel ánders, namelijk aan de start van de Top 2000.
   Reacties0 reactie(s)