Kies nú voor een abonnement met korting Word abonnee
Abonneer nú met korting Word abonnee
 1. Nieuws

  Nog meer concurrentie voor Ziggo

  Niet alleen in grotere steden binnen het verzorgingsgebied van Ziggo krijgt het kabelbedrijf te maken met concurrentie van glasvezel.
  Jarco Kriek
  5 mei 2022
  comments 4
  Nog meer concurrentie voor Ziggo
  Foto Getty Images

  Ook in dorpskernen en delen van samengevoegde gemeenten waar Ziggo via het kabelnetwerk de vaste diensten tv, internet en telefonie levert, staan lokale partijen op om via glasvezel de concurrentie met het kabelbedrijf aan te gaan. Veelal gaat het om glasvezelnetwerken die door de exploitanten Delta Fiber en E-Fiber zijn aangelegd.

   

  SKP

  In het geval van Nootdorp is het echter de lokale aanbieder SKP die via glasvezel toegang tot rond de achtduizend woningen en bedrijven krijgt. Nootdorp is onderdeel van de Pijnacker/Nootdorp. SKP levert langere tijd via de kabel vaste diensten in Pijnacker en is al enige tijd bezig met het verglazen van het netwerk. Ziggo levert echter in Nootdorp via de kabel vaste diensten. SKP heeft bij de werkzaamheden aan het eigen netwerk ook een glasvezelnetwerk in Nootdorp aangelegd, waardoor het de concurrentie met Ziggo kan aangaan.

  ZiggoVodafoneZiggoSKPglasvezel

  Reacties

 1. TV-TIP John Wick: Chapter 2

  John Wick: Chapter 2
  RTL 7 om 20:25 uur
  Eigenlijk wil huurmoordenaar John Wick (Keanu Reeves) met pensioen, maar dat zit er voorlopig niet in. Hij heeft nog een schuld in te lossen bij voormalig opdrachtgever Santino D'Antonio. Daarvoor moet hij naar Italië. Als blijkt dat iemand een prijs op Wicks hoofd heeft gezet, krijgt hij zijn levensgevaarlijke collega's achter zich aan.

  TV-TIP Steenrijk, Straatarm

  Steenrijk, Straatarm
  SBS 6 om 20:30 uur
  Lorraine heeft haar zaakjes prima op orde. Samen met haar dochter Merle woont ze in Istanbul, waar ze een cosmetische kliniek uit de grond heeft gestampt. Nieuw haar, een paar pronte borsten of een gezicht zonder plooien? Lorraine werkt de klok rond om de wereld er nét even wat aantrekkelijker uit te laten zien. En dat heeft haar bepaald geen windeieren gelegd. Hoe anders is dat in Leeuwarden, waar Christa en haar dochter Mandy elke dubbel moeten omdraaien.

  Interview

  • *

   Monic Hendrickx

   Arcadia

   Monic Hendrickx en regisseur Tim Oliehoek vonden het fijn om een tijdje in de futuristische wereld van de nieuwe serie Arcadia rond te lopen, maar ze zouden daar nooit willen wonen.
   Reacties0 reactie(s)