Kies nú voor een abonnement met korting Word abonnee
Abonneer nú met korting Word abonnee
 1. Nieuws

  Nog meer concurrentie voor Ziggo

  Niet alleen in grotere steden binnen het verzorgingsgebied van Ziggo krijgt het kabelbedrijf te maken met concurrentie van glasvezel.
  Jarco Kriek
  5 mei 2022
  comments 4
  Nog meer concurrentie voor Ziggo
  Foto Getty Images

  Ook in dorpskernen en delen van samengevoegde gemeenten waar Ziggo via het kabelnetwerk de vaste diensten tv, internet en telefonie levert, staan lokale partijen op om via glasvezel de concurrentie met het kabelbedrijf aan te gaan. Veelal gaat het om glasvezelnetwerken die door de exploitanten Delta Fiber en E-Fiber zijn aangelegd.

   

  SKP

  In het geval van Nootdorp is het echter de lokale aanbieder SKP die via glasvezel toegang tot rond de achtduizend woningen en bedrijven krijgt. Nootdorp is onderdeel van de Pijnacker/Nootdorp. SKP levert langere tijd via de kabel vaste diensten in Pijnacker en is al enige tijd bezig met het verglazen van het netwerk. Ziggo levert echter in Nootdorp via de kabel vaste diensten. SKP heeft bij de werkzaamheden aan het eigen netwerk ook een glasvezelnetwerk in Nootdorp aangelegd, waardoor het de concurrentie met Ziggo kan aangaan.

  ZiggoVodafoneZiggoSKPglasvezel

  Reacties

 1. Win stapels
  dvd's en Blu-ray's

  Stapel's dvd's en Blu-rays

  Interview

  • *

   Janny van der Heijden

   Heel Holland Bakt

   Zó lang in hetzelfde programma, ja, dan maak je nogal wat mee. Heel Holland Bakt-veteraan Janny van der Heijden (68) blikt aan de vooravond van het tiende seizoen terug én vooruit. “Ik ben altijd de klos bij André.”
   Reacties0 reactie(s)