1. Nieuws

  NOS, Eurosport en RTL 7 met dagelijkse programma’s Tour de France

  Vanaf komend weekeind staat bij veel televisiezenders drie weken lang de dagelijkse programmering in het teken van de Tour de France. Bij de NOS en Eurosport zijn de etappes live te volgen. RTL 7 heeft de dagelijkse Tour Du Jour.
  Jarco Kriek
  29 juni 2011
  comments 2
  NOS, Eurosport en RTL 7 met dagelijkse programma’s Tour de France

  Vanaf komend weekeind staat bij veel televisiezenders drie weken lang de dagelijkse programmering in het teken van de Tour de France. Bij de NOS en Eurosport zijn de etappes live te volgen. RTL 7 heeft de dagelijkse Tour Du Jour.

  Natuurlijk verzorgt de NOS ook dit jaar weer een uitgebreide verslaggeving van de Tour de France. Alle NOS Studio Sport Tour de France uitzendingen worden op Nederland 1 uitgezonden. Elke dag kan met het verloop van de etappe live – en op het HD-kanaal Nederland 1 HD in native HD kwaliteit – live volgen. Elke avond is rond 23.00 uur – in het weekeind iets eerder namelijk rond 22.40 uur - is er een terugblik op fietsdag in het programma De Avondetappe. Mart Smeets ontvangt in dit programma diverse gasten. Ook wordt de komende etappe voorbeschouwd en wordt over allerhande zaken in de wielersport gepraat. Gastheer Mart Smeets wordt dit jaar afwisselend bijgestaan door vier vaste gasten. Ronald Waterreus, de oud-keeper van PSV, maar een fervent wielervolger en –kenner, zal van 2 tot en met 6 juli vaste gast zijn. Daarna van 7 tot en met 12 juli is Thijs Zonneveld, oud-renner en begaafd schrijver van wielerverhalen de vaste tafelpartner van Mart Smeets. Van 13 tot en met 18 juli is de in Barcelona woonachtige sportjournalist Edwin Winkels te gast. Winkels volgde de Tour meerdere malen voor El Periódico de Catalunya. Als laatste zal Renate Verhoofstad vijf dagen naast Mart aan tafel zitten. Zij is op TV en voor kranten jarenlang correspondente in Italië geweest en werkt nu weer in Nederland. De Avondetappe zal de volgende dag om 13.20 uur herhaald worden.

  Niet alleen op televisie is de NOS actief. Dagelijks kan met op Radio 1 naar Radio Tour de France luisteren. Ook op internet is de NOS actief. Elke dag kan men de etappe live via internet volgen. Ter nagedachtenis aan Jean Nelissen wordt op internet elke dag een aflevering van De Neel beschikbaar gesteld. De Tour van 2011 is de eerste sinds het overlijden van Jean Nelissen. Ter ere van De Neel, publiceert www.nos.nl/sport tijdens de Ronde van Frankrijk elke dag een aflevering uit onder meer de series ‘Au Tour de Jean’ of ‘Tourjourneel’, die hij maakte voor het programma De Avondetappe. Memorabele bijdrages over Marco Pantani, Bernard Hinault, de ouders van Fabio Casartelli en de zoon van Fausto Coppi passeren de revue. Ook dit jaar heeft de NOS bij de Tour de France weer het tweede scherm via www.tweedescherm.nl beschikbaar. Hier kan men veel actuele data over de etappe die verreden wordt vinden en is als aanvulling voor de echte wielrenliefhebber bij het bekijken van de etappe die op Nederland1 wordt uitgezonden bedoeld.

  Ook Eurosport toont dagelijks rechtstreeks het verloop van de koers in de Tour de France. Eurosport gebruikt hiervoor het hoofdkanaal Eurosport. Via Eurosport HD kan men alle 21 etappes van de Tour de France in HD-kwaliteit bekijken. In totaal gaat Eurosport 80 uur live Tour de France uitzenden. De zender met het meest complete wieleraanbod van de Benelux begint haar ‘Grande Boucle’ op donderdag 30 juni, om 15:15 uur, met een algemene voorbeschouwing op de Tour van dit jaar. Aansluitend volgen de presentaties van de 20 deelnemende teams, in Vendée.

  De rechtstreekse etappeverslaggeving op Eurosport vangt aan op zaterdag 2 juli om 14:00 uur, met de openingsetappe van La Barre de Mons naar Les Herbiers. Voor de Nederlandse en Vlaamse wielerfans wordt de karavaan kritisch gevolgd door Eurosport’s wielerexperts Danny Nelissen en Martijn Berkhout. Eurosport start elke dag eerder dan wélke andere zender ook, met een kijkje achter de schermen bij Astana (Inside The Team), een terugblik op de vorige dag en een vooruitblik op de komende etappe. Philippe Gilbert treedt daarbij, speciaal voor Eurosport, op als ‘wielerconsultant’. Na de etappe nemen Richard Virenque en Stephen Roche interviews af bij de finish.  Online is de Tour live te volgen met de Eurosport Player.

  Nieuw is het dagelijkse RTL 7 programma Tour Du Jour. Op het sfeervolle Westergasterrein in Amsterdam ontvangt presentator Wilfred Genee samen met sidekicks en Tour-veteranen Gert Jakobs en Danny Nelissen uiteenlopende gasten om onder meer de laatste etappe te bespreken. Hiervoor schuiven ervaringsdeskundigen aan zoals Erik Dekker, Jeroen Blijlevens, Leo van Vliet, Leontien van Moorsel, Henk Lubberding, Theo de Rooy en Michael Boogerd, maar ook BN'ers met 'slechts' een wielerhart zijn van harte welkom in deze zomerse setting. Vanuit Frankrijk komen reportages van Erik Dijkstra en Marcel Maijer over zowel het harde nieuws als de karakteristieke achtergronden van de Tour.

   Elke avond is er bovendien een samenvatting van de etappe van de dag. Het commentaar hierbij komt van Leo Driessen, die de Tour jarenlang als verslaggever coverde voor het radioprogramma ‘Langs de Lijn’. Ook beschikt ‘RTL 7 Tour du Jour’ over dagelijks exclusieve beelden van de Rabobank-ploeg. Vanuit heel Nederland komt elke dag een andere rondemiss haar eigen koers promoten en in een periode dat de voetbaltransfers in volle gang zijn, gaat Johan Derksen updates hierover geven. Met het publiek en livemuziek van de band Danny Vera wordt de zomeravondsfeer verder omlijst.

  Tour de FranceNOSStudio SportNederland 1Nederland 1 HDRadio Tour de Francetweede schermEurosportEurosport HDRTL 7RTL 7 HDTour Du Jour

  Reacties

 1. TV-TIP Noddy, de detective

  Noddy, de detective
  NPO 3 om 14:15 uur
  In Speelgoedland is er altijd wel iets geks aan de hand, maar Noddy en zijn hond Bumpy lossen in deze animatieserie alle stinkende zaakjes op. Ook weer in deze aflevering, waarin de Durfdal Durfallen Race bijna van start gaat en blijkt dat een belangrijk onderdeel gebroken is...

  Doe mee en win!

  • *

   5X2 KAARTJES INSTANT FAMILY

   Als Pete (Mark Wahlberg) en Ellie (Rose Byrne) een gezin willen stichten, komen ze in de wereld van adoptie terecht. Wanneer ze de rebelse vijftienjarige Lizzy en haar jongere broer en zus leren kennen, krijgt het stel onverwacht in één keer drie kinderen. Dit brengt niet alleen moeilijke situaties met zich mee maar ook grappige en ontroerende momenten. Totaal TV mag vijf keer twee kaartjes voor deze komedie weggeven.

  TV-TIP Rhys Jones's wildlife patrol

  Rhys Jones's wildlife patrol
  Een om 16:20 uur
  Reptielfluisteraar en bioloog Rhys Jones tackelt op wetenschappelijke wijze beestachtige misstanden om de 5000 inheemse wezens die Wales rijk is te beschermen tegen het kwaad. In deze eerste aflevering wordt dokter Jones opgeroepen voor zijn grootste zaak tot nu toe: de illegale smokkel van neushoornhoorn.

  Interview