Kies nú voor een abonnement met korting Word abonnee
Abonneer nú met korting Word abonnee
 1. Nieuws

  NPO 1 UHD krijgt breder bereik: ook bij SKV voor alle abonnees

  De ene na de andere provider bevestigt aan Totaal TV dat ze het tijdelijke kanaal NPO 1 UHD aan alle abonnees gaan aanbieden.
  Jarco Kriek
  24 mei 2024
  comments 2
  NPO 1 UHD krijgt breder bereik: ook bij SKV voor alle abonnees
  Foto ProShots

  De voorwaarde voor het bekijken van NPO 1 UHD is wel dat de kijker geschikte ontvangstapparatuur heeft. Dit moet 4K-ontvangstapparatuur zijn, zoals een televisie of (bruikleen)decoder. KPN was de eerste provider die de doorgifte van NPO 1 UHD enkele weken geleden aan Totaal TV bevestigde. Kort daarop volgde Ziggo. Vandaag maakte eerst Solcon de komst van het tijdelijke kanaal in betere beeldkwaliteit bekend. En nu volgt ook Stichting Kabelnet Veendam dit voorbeeld. Voor Solcon is het de eerste keer dat een tijdelijk UHD- of 4K-kanaal aan abonnees wordt aangeboden. Ziggo, KPN en SKV hebben dit in alle gevallen al eens eerder gedaan.

   

  Keuze

  SKV-abonnees hebben tijdens het komende EK voetbal de keuze naar welk NPO-kanaal ze willen kijken. SKV biedt namelijk NPO 1 ook in HBR aan met een bandbreedte van 25 Mb/s. De bandbreedte van NPO 1 UHD is lager, maar daarbij worden wel beeldverbeteraars bij gebruikt. Het voordeel van NPO 1 HBR is dat alle abonnees – ook met HD-apparatuur – naar deze zender kunnen kijken. Uit onderzoek van SKV bleek eerder dat een deel van de abonnees ESPN 1 HBR qua beeldkwaliteit hoger waardeerde dan ESPN UHD. ESPN UHD is wat betreft beeldtechniek gelijk aan NPO 1 UHD.

  Stichting Kabelnet VeendamSKVNPONPO 1UHDpublieke omroepEK voetbalvoetbal

  Reacties