Kies nú voor een abonnement met korting Word abonnee
Abonneer nú met korting Word abonnee
 1. Nieuws

  NPO 2 Extra blijft voorlopig via Digitenne in de ether

  NPO blijft voorlopig het digitale themakanaal NPO 2 Extra via DVB-T2 in de ether doorgeven. Digitale ethertelevisie wordt ook wel Digitenne genoemd.
  Jarco Kriek
  1 december 2021
  comments 5
  NPO 2 Extra blijft voorlopig via Digitenne in de ether
  Foto Getty Images

  NPO-woordvoerder Thijs van Soest bevestigt aan Totaal TV dat de komende maanden NPO 2 Extra via DVB-T2/Digitenne in de ether blijft. Het kanaal wordt ongecodeerd in Full HD 1080P beeldkwaliteit in de ether door de publieke omroep verspreid. Een abonnement om naar deze zender te kijken, is dus niet nodig. Naast NPO 2 Extra distribueert NPO ook de drie landelijke kanalen NPO 1, NPO 2 en NPO 3 in Full HD en ongecodeerd via de ether.

   

  Coronamaatregelen

  NPO voegde eind vorig jaar tijdens het begin van de tweede corona-lockdown NPO 2 Extra aan het etheraanbod toe om Nederlanders in een periode dat theaters gesloten waren toch te kunnen laten genieten van Nederlandse cultuurvoorstellingen door een speciale cultuurprogrammering uit te zenden. "Omdat theaters nu (grotendeels) opnieuw dicht zijn, houden we hier vooralsnog aan vast", aldus Van Soest.

   

  Geen ruimte

  Deze beslissing van NPO betekent dat het nieuwe digitale themakanaal NPO Politiek & Nieuws dat 15 december ontstaat na samenvoeging van de huidige themakanalen NPO Politiek en NPO Nieuws niet via DVB-T2/Digitenne beschikbaar komt. NPO heeft te weinig bandbreedte via de ether beschikbaar om nog een extra kanaal aan het huidige aanbod van vier tv-kanalen toe te voegen. Toch houdt NPO de deur op een kier voor toekomstige etherverspreiding van het nieuwe digitale themakanaal. "Mogelijk dat we in een later stadium zullen wisselen tussen NPO 2 Extra en NPO Nieuws & Politiek." De NPO-woordvoerder wijst er overigens op dat alle NPO-kanalen – en dus ook de digitale themakanalen – online voor iedereen vrij beschikbaar via NPO Start zijn.

  NPOpublieke omroepNPO 2 ExtraNPO Politiek & NieuwsDVB-T2DigitenneKPN

  Reacties

 1. TV-TIP Steenrijk, Straatarm

  Steenrijk, Straatarm
  SBS6 om 20:30 uur
  In Putten, midden in de Gelderse vallei, woont Nicole – dochter van Jan – des Bouvrie samen met haar vriend Arne en hun drie honden in een oude koeienstal uit 1897. De was is slap, het interieur bont en tot de nok toe gevuld met nostalgie en herinneringen. Hoe anders is dat bij oma, dochter en kleindochter Matteeva. Hun dertien-in-het-dozijn-huurwoning is saai en kil en het trio heeft werkelijk geen nagel om aan de kont te krabben. De twee gezinnen ruilen een week lang van huis, budget en leven.

  TV-TIP 100 Dagen in de Vergeten Wijk

  100 Dagen in de Vergeten Wijk
  NPO 3 om 21:11 uur
  Nadat ze eerder al als bijzonder stagiairs door een middelbare school en een psychiatrische kliniek scharrelden, duiken Tim den Besten en Nicolaas Veul dit keer onder in de Haagse wijk Laak. Het is een van de buurten die hoog scoren in lijstjes over eenzaamheid, armoede, woningnood en racisme. Om inzicht te krijgen in het leven in deze ‘vergeten wijk’, gaan Tim en Nicolaas er honderd dagen wonen én werken.

  Interview

  • *

   Leo Blokhuis

   Top 2000 Quiz

   Het was het jaar waarin Coldplay definitief doorbrak, het internet ontplofte, maar ook de onzekerheid of er nog wel leven zou zijn na 2000. Het jaar 1999 herinnert fans van NPO Radio 2 echter nog aan iets heel ánders, namelijk aan de start van de Top 2000.
   Reacties0 reactie(s)