Kies nú voor een abonnement met korting Word abonnee
Abonneer nú met korting Word abonnee
 1. Nieuws

  NPO 2 Extra blijft voorlopig via Digitenne in de ether

  NPO blijft voorlopig het digitale themakanaal NPO 2 Extra via DVB-T2 in de ether doorgeven. Digitale ethertelevisie wordt ook wel Digitenne genoemd.
  Jarco Kriek
  1 december 2021
  comments 5
  NPO 2 Extra blijft voorlopig via Digitenne in de ether
  Foto Getty Images

  NPO-woordvoerder Thijs van Soest bevestigt aan Totaal TV dat de komende maanden NPO 2 Extra via DVB-T2/Digitenne in de ether blijft. Het kanaal wordt ongecodeerd in Full HD 1080P beeldkwaliteit in de ether door de publieke omroep verspreid. Een abonnement om naar deze zender te kijken, is dus niet nodig. Naast NPO 2 Extra distribueert NPO ook de drie landelijke kanalen NPO 1, NPO 2 en NPO 3 in Full HD en ongecodeerd via de ether.

   

  Coronamaatregelen

  NPO voegde eind vorig jaar tijdens het begin van de tweede corona-lockdown NPO 2 Extra aan het etheraanbod toe om Nederlanders in een periode dat theaters gesloten waren toch te kunnen laten genieten van Nederlandse cultuurvoorstellingen door een speciale cultuurprogrammering uit te zenden. "Omdat theaters nu (grotendeels) opnieuw dicht zijn, houden we hier vooralsnog aan vast", aldus Van Soest.

   

  Geen ruimte

  Deze beslissing van NPO betekent dat het nieuwe digitale themakanaal NPO Politiek & Nieuws dat 15 december ontstaat na samenvoeging van de huidige themakanalen NPO Politiek en NPO Nieuws niet via DVB-T2/Digitenne beschikbaar komt. NPO heeft te weinig bandbreedte via de ether beschikbaar om nog een extra kanaal aan het huidige aanbod van vier tv-kanalen toe te voegen. Toch houdt NPO de deur op een kier voor toekomstige etherverspreiding van het nieuwe digitale themakanaal. "Mogelijk dat we in een later stadium zullen wisselen tussen NPO 2 Extra en NPO Nieuws & Politiek." De NPO-woordvoerder wijst er overigens op dat alle NPO-kanalen – en dus ook de digitale themakanalen – online voor iedereen vrij beschikbaar via NPO Start zijn.

  NPOpublieke omroepNPO 2 ExtraNPO Politiek & NieuwsDVB-T2DigitenneKPN

  Reacties

 1. TV-TIP Harry Potter and the Philosopher's Stone

  Harry Potter and the Philosopher's Stone
  Paramount Network om 20:30 uur
  De jonge Harry Potter woont na de dood van zijn ouders bij z'n oom en tante, waar hij slecht behandeld wordt en voortdurend de pesterijen van zijn verwend neefje moet ondergaan. Op zijn elfde verjaardag verneemt Harry dat zijn ouders twee machtige tovenaars waren en dat hij unieke magische krachten bezit. Hij vertrekt naar een Britse kostschool voor leerling-tovenaars, waar hij heel wat vrienden maakt die net als hij speciale krachten bezitten. Beetje bij beetje zal hij de waarheid ontdekken achter de mysterieuze dood van zijn ouders...

  TV-TIP Grey's Anatomy

  Grey's Anatomy
  Net 5 om 20:30 uur
  Met het aankomende vertrek van Ellen Pompeo in het achterhoofd stonden de makers van Grey's Anatomy voor een kruispunt: kabbelen we door met de huidige bezetting of geven we de serie een flinke opfrisbeurt. In het slotakkoord van het vorige seizoen bleek het laatste: het opleidingsprogramma werd gesloten en daarmee werd ook meteen een hele roedel witte jassen naar de uitgang gedirigeerd. Aan het begin van het nieuwe seizoen besluit Meredith het programma tóch te reanimeren, met vijf nieuwe artsen in opleiding als gevolg.

  Interview

  • *

   Maarten Remmers

   Keuringsdienst van Waarde

   Verslaggever en researcher Maarten Remmers zoekt in Keuringsdienst van Waarde naar de verhalen achter producten.
   Reacties0 reactie(s)