Kies nú voor een abonnement met korting Word abonnee
Abonneer nú met korting Word abonnee
 1. Nieuws

  NPO 2 Extra blijft voorlopig via Digitenne in de ether

  NPO blijft voorlopig het digitale themakanaal NPO 2 Extra via DVB-T2 in de ether doorgeven. Digitale ethertelevisie wordt ook wel Digitenne genoemd.
  Jarco Kriek
  1 december 2021
  comments 5
  NPO 2 Extra blijft voorlopig via Digitenne in de ether
  Foto Getty Images

  NPO-woordvoerder Thijs van Soest bevestigt aan Totaal TV dat de komende maanden NPO 2 Extra via DVB-T2/Digitenne in de ether blijft. Het kanaal wordt ongecodeerd in Full HD 1080P beeldkwaliteit in de ether door de publieke omroep verspreid. Een abonnement om naar deze zender te kijken, is dus niet nodig. Naast NPO 2 Extra distribueert NPO ook de drie landelijke kanalen NPO 1, NPO 2 en NPO 3 in Full HD en ongecodeerd via de ether.

   

  Coronamaatregelen

  NPO voegde eind vorig jaar tijdens het begin van de tweede corona-lockdown NPO 2 Extra aan het etheraanbod toe om Nederlanders in een periode dat theaters gesloten waren toch te kunnen laten genieten van Nederlandse cultuurvoorstellingen door een speciale cultuurprogrammering uit te zenden. "Omdat theaters nu (grotendeels) opnieuw dicht zijn, houden we hier vooralsnog aan vast", aldus Van Soest.

   

  Geen ruimte

  Deze beslissing van NPO betekent dat het nieuwe digitale themakanaal NPO Politiek & Nieuws dat 15 december ontstaat na samenvoeging van de huidige themakanalen NPO Politiek en NPO Nieuws niet via DVB-T2/Digitenne beschikbaar komt. NPO heeft te weinig bandbreedte via de ether beschikbaar om nog een extra kanaal aan het huidige aanbod van vier tv-kanalen toe te voegen. Toch houdt NPO de deur op een kier voor toekomstige etherverspreiding van het nieuwe digitale themakanaal. "Mogelijk dat we in een later stadium zullen wisselen tussen NPO 2 Extra en NPO Nieuws & Politiek." De NPO-woordvoerder wijst er overigens op dat alle NPO-kanalen – en dus ook de digitale themakanalen – online voor iedereen vrij beschikbaar via NPO Start zijn.

  NPOpublieke omroepNPO 2 ExtraNPO Politiek & NieuwsDVB-T2DigitenneKPN

  Reacties

 1. Doe mee en win!

  • *

   Win de dvd van Dune

   Timothée Chalamet speelt Paul Atreides, de erfgenaam van het Huis Atreides. Hij staat op het punt om met zijn familie de planeet Caladan te verlaten voor Arrakis, een woestijnplaneet die ook bekendstaat als Dune. Totaal TV mag de dvd van dit actie-avontuur vijf keer weggeven.

  TV-TIP Power Rangers

  Power Rangers
  RTL 7 om 20:00 uur
  De Power Rangers zien er in deze grote blockbuster een stuk gelikter uit dan in de geliefde jeugdserie uit de jaren negentig.

  TV-TIP Spider-Man: Homecoming

  Spider-Man: Homecoming
  Film1 Premiere om 20:30 uur
  Met Spider-Man: Homecoming keerde de superheld terug naar Marvel en kon Peter Parker weer deel uitmaken van het MCU.

  Interview

  • *

   Malou Gorter

   De verschrikkelijke jaren tachtig

   VPRO-dramaserie De verschrikkelijke jaren tachtig is gebaseerd op de gelijknamige roman van Tim Kamps. Het verhaal gaat over een woongroep in de jaren tachtig. Het negenjarige meisje Piet neemt de kijker mee in haar pogingen zich staande te houden binnen de ongewone gezinssituatie.
   Reacties0 reactie(s)