Kies nú voor een abonnement met korting Word abonnee
Abonneer nú met korting Word abonnee
 1. Nieuws

  NPO 2 Extra blijft voorlopig via Digitenne in de ether

  NPO blijft voorlopig het digitale themakanaal NPO 2 Extra via DVB-T2 in de ether doorgeven. Digitale ethertelevisie wordt ook wel Digitenne genoemd.
  Jarco Kriek
  1 december 2021
  comments 5
  NPO 2 Extra blijft voorlopig via Digitenne in de ether
  Foto Getty Images

  NPO-woordvoerder Thijs van Soest bevestigt aan Totaal TV dat de komende maanden NPO 2 Extra via DVB-T2/Digitenne in de ether blijft. Het kanaal wordt ongecodeerd in Full HD 1080P beeldkwaliteit in de ether door de publieke omroep verspreid. Een abonnement om naar deze zender te kijken, is dus niet nodig. Naast NPO 2 Extra distribueert NPO ook de drie landelijke kanalen NPO 1, NPO 2 en NPO 3 in Full HD en ongecodeerd via de ether.

   

  Coronamaatregelen

  NPO voegde eind vorig jaar tijdens het begin van de tweede corona-lockdown NPO 2 Extra aan het etheraanbod toe om Nederlanders in een periode dat theaters gesloten waren toch te kunnen laten genieten van Nederlandse cultuurvoorstellingen door een speciale cultuurprogrammering uit te zenden. "Omdat theaters nu (grotendeels) opnieuw dicht zijn, houden we hier vooralsnog aan vast", aldus Van Soest.

   

  Geen ruimte

  Deze beslissing van NPO betekent dat het nieuwe digitale themakanaal NPO Politiek & Nieuws dat 15 december ontstaat na samenvoeging van de huidige themakanalen NPO Politiek en NPO Nieuws niet via DVB-T2/Digitenne beschikbaar komt. NPO heeft te weinig bandbreedte via de ether beschikbaar om nog een extra kanaal aan het huidige aanbod van vier tv-kanalen toe te voegen. Toch houdt NPO de deur op een kier voor toekomstige etherverspreiding van het nieuwe digitale themakanaal. "Mogelijk dat we in een later stadium zullen wisselen tussen NPO 2 Extra en NPO Nieuws & Politiek." De NPO-woordvoerder wijst er overigens op dat alle NPO-kanalen – en dus ook de digitale themakanalen – online voor iedereen vrij beschikbaar via NPO Start zijn.

  NPOpublieke omroepNPO 2 ExtraNPO Politiek & NieuwsDVB-T2DigitenneKPN

  Reacties

 1. TV-TIP Manhunt: Deadly Games

  Manhunt: Deadly Games
  SBS 9 om 20:30 uur
  Misdaadserie Manhunt behandelt elk seizoen een waargebeurde terreurdaad. Deadly Games draait om Richard Jewell. Tijdens de Olympische Spelen van 1996 in Atlanta vindt hij een staafbom. Jewell laat de omgeving ontruimen, maar als de bom afgaat, raken talloze mensen gewond. Het had veel erger kunnen zijn en hij wordt gezien als een held, maar dan ontstaan er twijfels over zijn verhaal.

  TV-TIP Prisoners

  Prisoners
  Net 5 om 20:30 uur
  De wereld van Keller Dover stort in als zijn dochter spoorloos verdwijnt. Rechercheur Loki pakt de zonderlinge Alex Jones op, maar moet hem wegens gebrek aan bewijs laten gaan. Keller is er zo van overtuigd dat de verdachte schuldig is, dat hij besluit het recht in eigen hand te nemen.

  Interview