Kies nú voor een abonnement met korting Word abonnee
Abonneer nú met korting Word abonnee
 1. Nieuws

  NPO bezuinigt: NPO Nieuws en NPO Zappelin stoppen

  NPO trekt nog dit jaar de stekker uit de digitale themakanalen NPO Nieuws en NPO Zappelin. Distributie bij Ziggo, KPN en andere distributeurs wordt dan ook gestaakt.
  Jarco Kriek
  24 november 2021
  comments 7
  NPO bezuinigt: NPO Nieuws en NPO Zappelin stoppen
  Foto Getty Images

  Het stoppen van de twee digitale tv-zenders NPO Nieuws en NPO Zappelin werd al eerder door publieke omroep NPO aangekondigd in het Concessiebeleidsplan 2022-2026. Dat NPO nog dit jaar op 15 december met beide themakanalen stopt, komt evenwel als een verrassing, De digitale themakanalen van NPO worden bij de meeste distributeurs – waaronder Ziggo, KPN, Canal Digitaal, T-Mobile en Delta Fiber (Delta en Caiway) – aan klanten aangeboden in aanvullende tv-abonnementen.

   

  Samenvoegen

  De content die op NPO Nieuws wordt uitgezonden, is na het stoppen terug te vinden op het digitale themakanaal NPO Politiek. Dit kanaal wordt ook door NPO ingezet om sportevenementen uit te zenden die niet op de drie landelijke NPO-zenders te zien zijn. NPO Zappelin heeft in de ogen van NPO geen toegevoegde waarde meer omdat content ook op andere NPO-zenders te zien is. Ook op radiogebied zijn in het Concessiebeleidsplan wijzigingen aangekondigd. Hierdoor zullen enkele digitale themakanalen van internet en uit de ether via DAB+ verdwijnen. Het is onduidelijk wanneer deze aanpassingen door NPO worden doorgevoerd.

  NPOpublieke omroepNPO NieuwsNPO ZappelinNPO PolitiekConcessiebeleidsplanbezuinigingtvtelevisiedigitale themakanalen

  Reacties

 1. TV-TIP Lewis

  Lewis
  RTL 8 om 20:25 uur
  De moord op Murray Hayes stelt Lewis en zijn sidekick Hathaway voor een raadsel. De professor had kort voor zijn dood voor een godsvermogen het originele manuscript van een gedicht gekocht en die aankoop lijkt hem fataal te zijn geworden. Terwijl het duo in de zaak duikt, wordt het in de wielen gereden door amateurspeurneus Michelle Maraber.

  TV-TIP Mr. Frank Visser doet uitspraak

  Mr. Frank Visser doet uitspraak
  SBS 6 om 20:30 uur
  Het piepkleine Zeeuwse gehucht Baarland is het strijdtoneel van een jarenlange rel over een brandgang. Volgens Adrie hebben zijn buren het vehikel tussen beide huizen zo smal gemaakt, dat hij nog nauwelijks z’n kont kan keren. De buren, Martijn en Miriam, geven op hun beurt Adrie de schuld van het versmallen van het pad. Inmiddels heeft de burenruzie zijn knelpunt bereikt en is het de hoogste tijd dat Viktor en de besnorde brandjesblusser als de brandweer naar Zeeland vertrekken.

  Interview

  • *

   Floortje Dessing

   Floortje gaat mee

   Floortje Dessing rijdt met prijswinnend fotograaf Jasper Doest mee van Nederland naar Nepal, om onderweg verhalen vast te leggen over de relatie tussen mens en dier.
   Reacties0 reactie(s)