Kies nú voor een abonnement met korting Word abonnee
Abonneer nú met korting Word abonnee
 1. Nieuws

  NPO bezuinigt: NPO Nieuws en NPO Zappelin stoppen

  NPO trekt nog dit jaar de stekker uit de digitale themakanalen NPO Nieuws en NPO Zappelin. Distributie bij Ziggo, KPN en andere distributeurs wordt dan ook gestaakt.
  Jarco Kriek
  24 november 2021
  comments 7
  NPO bezuinigt: NPO Nieuws en NPO Zappelin stoppen
  Foto Getty Images

  Het stoppen van de twee digitale tv-zenders NPO Nieuws en NPO Zappelin werd al eerder door publieke omroep NPO aangekondigd in het Concessiebeleidsplan 2022-2026. Dat NPO nog dit jaar op 15 december met beide themakanalen stopt, komt evenwel als een verrassing, De digitale themakanalen van NPO worden bij de meeste distributeurs – waaronder Ziggo, KPN, Canal Digitaal, T-Mobile en Delta Fiber (Delta en Caiway) – aan klanten aangeboden in aanvullende tv-abonnementen.

   

  Samenvoegen

  De content die op NPO Nieuws wordt uitgezonden, is na het stoppen terug te vinden op het digitale themakanaal NPO Politiek. Dit kanaal wordt ook door NPO ingezet om sportevenementen uit te zenden die niet op de drie landelijke NPO-zenders te zien zijn. NPO Zappelin heeft in de ogen van NPO geen toegevoegde waarde meer omdat content ook op andere NPO-zenders te zien is. Ook op radiogebied zijn in het Concessiebeleidsplan wijzigingen aangekondigd. Hierdoor zullen enkele digitale themakanalen van internet en uit de ether via DAB+ verdwijnen. Het is onduidelijk wanneer deze aanpassingen door NPO worden doorgevoerd.

  NPOpublieke omroepNPO NieuwsNPO ZappelinNPO PolitiekConcessiebeleidsplanbezuinigingtvtelevisiedigitale themakanalen

  Reacties

 1. Doe mee en win!

  • *

   Win een thuiscode voor Fortress

   Fortress draait om een topgeheim resort voor gepensioneerde Amerikaanse inlichtingenofficieren. Als een groep criminelen het complex binnendringt, is het aan een gepensioneerde officier en zijn zoon om in te grijpen. Totaal TV mag vijf keer een Pathé Thuis-code voor deze spraakmakende actiethriller weggeven.

  Interview

  • *

   Sander Lantinga

   Vier is te veel

   De gloednieuwe quiz Vier is te veel vraagt meer dan kennis alleen: zonder overtuigingskracht en eigenwijsheid schoppen de kandidaten het niet ver. In de zoektocht naar een spitsvondige presentator kwam SBS6 uit bij Radio 538-dj Sander Lantinga.
   Reacties0 reactie(s)