Kies nú voor een abonnement met korting Word abonnee
Abonneer nú met korting Word abonnee
 1. Nieuws

  NPO bezuinigt: NPO Nieuws en NPO Zappelin stoppen

  NPO trekt nog dit jaar de stekker uit de digitale themakanalen NPO Nieuws en NPO Zappelin. Distributie bij Ziggo, KPN en andere distributeurs wordt dan ook gestaakt.
  Jarco Kriek
  24 november 2021
  comments 7
  NPO bezuinigt: NPO Nieuws en NPO Zappelin stoppen
  Foto Getty Images

  Het stoppen van de twee digitale tv-zenders NPO Nieuws en NPO Zappelin werd al eerder door publieke omroep NPO aangekondigd in het Concessiebeleidsplan 2022-2026. Dat NPO nog dit jaar op 15 december met beide themakanalen stopt, komt evenwel als een verrassing, De digitale themakanalen van NPO worden bij de meeste distributeurs – waaronder Ziggo, KPN, Canal Digitaal, T-Mobile en Delta Fiber (Delta en Caiway) – aan klanten aangeboden in aanvullende tv-abonnementen.

   

  Samenvoegen

  De content die op NPO Nieuws wordt uitgezonden, is na het stoppen terug te vinden op het digitale themakanaal NPO Politiek. Dit kanaal wordt ook door NPO ingezet om sportevenementen uit te zenden die niet op de drie landelijke NPO-zenders te zien zijn. NPO Zappelin heeft in de ogen van NPO geen toegevoegde waarde meer omdat content ook op andere NPO-zenders te zien is. Ook op radiogebied zijn in het Concessiebeleidsplan wijzigingen aangekondigd. Hierdoor zullen enkele digitale themakanalen van internet en uit de ether via DAB+ verdwijnen. Het is onduidelijk wanneer deze aanpassingen door NPO worden doorgevoerd.

  NPOpublieke omroepNPO NieuwsNPO ZappelinNPO PolitiekConcessiebeleidsplanbezuinigingtvtelevisiedigitale themakanalen

  Reacties

 1. TV-TIP The Age of Nature

  The Age of Nature
  NPO 2 om 17:06 uur
  Droogte, hitte, overstromingen en slagregen; je hoeft de krant niet open te slaan of de doemscenario’s over het veranderende klimaat slaan je om de oren. Het driedelige The Age of Nature laat zien dat het niet enkel kommer en kwel in klimaatland is. Zo zit het zeewater rond het zo goed als uitgestorven atol Bikini in de Grote Oceaan zestig jaar na de Amerikaanse atoomproeven weer vol leven.

  TV-TIP Vier Handen Op Eén Buik

  Vier Handen Op Eén Buik
  NPO 3 om 20:25 uur
  Het verliefde stel Sharona (19) en Arjan (38) zijn nog geen twee maanden samen wanneer Sharona zwanger blijkt te zijn. Het stel zit nog niet helemaal op een lijn als het gaat om de opvoeding van hun baby. Volgens Sharona is Arjan namelijk te lief voor zijn twee andere kinderen. Journalist Anna van den Breemer en presentator Özcan Akyol staan de aanstaande ouders bij in de hectische tijd op weg naar het ouderschap.

  Interview