Kies nú voor een abonnement met korting Word abonnee
Abonneer nú met korting Word abonnee
 1. Nieuws

  NPO bezuinigt: NPO Nieuws en NPO Zappelin stoppen

  NPO trekt nog dit jaar de stekker uit de digitale themakanalen NPO Nieuws en NPO Zappelin. Distributie bij Ziggo, KPN en andere distributeurs wordt dan ook gestaakt.
  Jarco Kriek
  24 november 2021
  comments 7
  NPO bezuinigt: NPO Nieuws en NPO Zappelin stoppen
  Foto Getty Images

  Het stoppen van de twee digitale tv-zenders NPO Nieuws en NPO Zappelin werd al eerder door publieke omroep NPO aangekondigd in het Concessiebeleidsplan 2022-2026. Dat NPO nog dit jaar op 15 december met beide themakanalen stopt, komt evenwel als een verrassing, De digitale themakanalen van NPO worden bij de meeste distributeurs – waaronder Ziggo, KPN, Canal Digitaal, T-Mobile en Delta Fiber (Delta en Caiway) – aan klanten aangeboden in aanvullende tv-abonnementen.

   

  Samenvoegen

  De content die op NPO Nieuws wordt uitgezonden, is na het stoppen terug te vinden op het digitale themakanaal NPO Politiek. Dit kanaal wordt ook door NPO ingezet om sportevenementen uit te zenden die niet op de drie landelijke NPO-zenders te zien zijn. NPO Zappelin heeft in de ogen van NPO geen toegevoegde waarde meer omdat content ook op andere NPO-zenders te zien is. Ook op radiogebied zijn in het Concessiebeleidsplan wijzigingen aangekondigd. Hierdoor zullen enkele digitale themakanalen van internet en uit de ether via DAB+ verdwijnen. Het is onduidelijk wanneer deze aanpassingen door NPO worden doorgevoerd.

  NPOpublieke omroepNPO NieuwsNPO ZappelinNPO PolitiekConcessiebeleidsplanbezuinigingtvtelevisiedigitale themakanalen

  Reacties

 1. Doe mee en win!

  • *

   Win de dvd van Luizenmoeder de film

   Na het wegvallen van directeur Anton proberen Ank en haar collega’s de school weer op de rails te krijgen, maar dat gaat niet zonder slag of stoot. Er is onderbezetting, corona heeft alles op scherp gezet en de ouders zijn nog veeleisender dan voorheen. Totaal TV geeft de dvd van deze komedie vijf keer weg.

  TV-TIP Pak van mijn hart

  Pak van mijn hart
  SBS6 om 20:00 uur
  De broers Tom en Niek runnen een sinterklaascentrale. De aantrekkelijke Julia huurt de mannen in en deze klus verandert alles.

  TV-TIP Christmas in Evergreen: Letters to Santa

  Christmas in Evergreen: Letters to Santa
  RTL 8 om 20:00 uur
  Lisa bezoekt voor het eerst in jaren weer haar geboorteplaats Evergreen en schrikt als ze hoort dat de dorpswinkel moet sluiten.

  Interview

  • *

   Dionne Stax

   Droomhuis gezocht

   Het komende seizoen van Droomhuis gezocht kent een nieuw presentatieduo. Niet Carrie ten Napel en Sybrand Niessen maken hun opwachting, maar Carrie en Dionne Stax presenteren samen.
   Reacties0 reactie(s)