Kies nú voor een abonnement met korting Word abonnee
Abonneer nú met korting Word abonnee
 1. Nieuws

  NPO dreigt met derde sanctie Ongehoord Nederland: uitzetting publiek bestel dichterbij

  De NPO lijkt bezig om de nieuwe publieke omroep Ongehoord Nederland (ON) uit het publieke bestel te verjagen. Men wil ON een derde sanctie opleggen.
  Jarco Kriek
  31 januari 2023
  comments 6
  NPO dreigt met derde sanctie Ongehoord Nederland: uitzetting publiek bestel dichterbij
  Foto ProShots

  De NPO wil publieke omroep ON een derde financiële sanctie opleggen. Dit heeft te maken met het stelselmatig overtreden van de Journalistieke Code NPO gedurende het tweede seizoen van het tv-programma Ongehoord Nieuws.

   

  Klagende kijkers

  De NPO-Ombudsman ontving tot nu toe bijna tweeduizend klachten. De Ombudsman heeft deze onderzocht en ziet ‘een patroon van het systematisch delen van aantoonbaar onjuiste informatie, enerzijds door presentatoren in het gesprek geïntroduceerde informatie en anderzijds door het niet doorvragen naar opmerkingen van gasten’. ON en alle andere publieke omroepen hebben zich gecommitteerd aan de Journalistieke Code NPO.

   

  Three strikes out?

  De Raad van Bestuur van NPO heeft ON gelegenheid gegeven om te reageren op de onderbouwing van het voornemen om een derde financiële sanctie op te leggen. Daarna wordt een definitief besluit gemaakt. Mocht deze sanctie er definitief komen dan zal de Raad van Bestuur zich beraden of er een verzoek gedaan dient te worden aan staatssecretaris Uslu om de voorlopige erkenning van ON in te trekken. Met andere woorden: of het verzoek gedaan wordt om ON uit het publieke bestel te verwijderen.

  NPOpublieke omroepNPOOngehoord NederlandON

  Reacties

 1. TV-TIP The Hitman's Bodyguard

  The Hitman's Bodyguard
  RTL 7 om 20:25 uur
  Dictator Dukhovich staat terecht voor genocide, maar alle getuigen overlijden voor ze in de rechtbank kunnen verschijnen. Nu is huurmoordenaar Darius Kincaid (Samuel L. Jackson) bereid om tegen Dukhovich te getuigen. Bodyguard Michael Bryce (Ryan Reynolds) moet Kincaid zien te beschermen, maar ze kunnen elkaar niet luchten of zien.

  TV-TIP Harry Potter and the Goblet of Fire

  Harry Potter and the Goblet of Fire
  Paramount Network om 20:30 uur
  In deze vierde Harry Potter-film verstoren de volgelingen van Voldemort het grootste tovenaarsfeest van het jaar: het WK zwerkbal. Als Harry (Daniel Radcliffe), Ron (Rupert Grint) en Hermione (Emma Watson) na de vakantie op school komen, blijkt ook daar het nodige aan de hand: Hogwarts organiseert het prestigieuze Toverschool Toernooi.

  Interview

  • *

   Paul de Leeuw

   Niet Klein Te Krijgen

   Voor Niet Klein Te Krijgen volgde Paul de Leeuw vijf ongeneeslijk zieke kinderen. En dat was – en is – voor iedereen even slikken.
   Reacties0 reactie(s)